Sergio Mendes Megasztárokkal találkozik Budapesten!
Címlap / Showbiznisz / Sergio Mendes Megasztárokkal találkozik Budapesten!

Sergio Mendes Megasztárokkal találkozik Budapesten!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Megasztár hat énekese a közelmúltban közösen énekelte fel a Rio című 3D-s animációs vígjáték egyik fülbemászó dalát, amellyel a dal eredeti szerzője, Sergio Mendes is rendkívül elégedett volt. Ezt hamarosan személyesen is elmondja az énekeseknek, hiszen budapesti koncertjére meghívta a fiúkat és lányokat csütörtökre, a RaM Colosseumba. 

A felvételek közben a Rio karneváli, színes, és derűs hangulata őket is magával ragadta. Kökény Attila, Szeleczki Dávid, Giorgio, Tolvai  Reni, Kállay-Saundres András és Patai Anna a film összes dalától el volt ragadtatva. András és Reni még ahhoz is kedvet kaptak, hogy elutazzanak Rióba, de sűrű programjaik mellett ezt egyelőre el kell halasztaniuk. A dél-amerikai város hangulatát azonban mindannyian megidézhetik csütörtökön a RaM Colosseum-ban, ahol a híres, brazil származású zongorista, dalszerző és énekes Sergio Mendes fergeteges koncertet ad majd.

A Megasztárosok nagyon örültek, amikor megtudták, hogy a koncert hazai szervezőin keresztül Mendes meghívta őket a fellépésére, ahol így személyesen is találkozhatnak vele. A Rio-ban elhangzó dalok mellett több slágerét is ismerik, többek között a híres Mas que nada-t, amit Mendes a Black Eyed Peas-zel közösen is feldolgozott.

- Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy találkozhatunk Sergio Mendes-szel. Nagyon szeretjük a szerzeményeit, de köztük a Rio dalt különösen a szívünkbe zártuk, hiszen fantasztikus munka volt részt venni a főcímdal feléneklésében. Természetesen a koncerten is ott leszünk, kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz élőben hallani ezeket a híres slágereket. A sűrű időbeosztásunk és a fellépések mellett egy kellemes kikapcsolódás lesz számunkra is ez a koncert!  - mondta Kállay Saunders András.


A világhírű brazil származású zongorista, zeneszerző és producer fergeteges koncertet ad  Budapesten, amely a turné elnevezésének megfelelően valóban az Élet ünneplése lesz!  Mendes az egyik legismertebb brazil zenész, aki az összes korosztály és a világ szemében igazán nagy sztár  a Timeless, majd az Encanto című albumával lett, amelyeken a leghíresebb rap, funky, soul, és hip-hop előadók szerepelnek. Itt kezdődött a barátság a Black Eyed Peas tagjaival, akiket szintén hallhatunk ezeken a lemezeken. Mendes feleségével, Granicha Leporace-val vették fel újra például a  Mas que Nada című dalt, amelyben felcsendül a Black Eyed Peas világslágere, a Hey, mama ismert részlete is.  Brazíliában eredetileg többek között az egyik helyi televíziós csatorna főcímzenéjeként híresült el, de a Black Eyed Peas-zel készített változat sok európai slágerlistát meghódított.

Sergio Mendes nevéhez több olyan dal is fűződik, amely kiugróan sikeres lett. Ezek közé tartozik az Oscar Díjra jelölt Burt Bacharach és Hal David szerzeménye, a Look Of Love, amelyet Mendes 1968-ban élőben játszott el az Oscar Díjátadó Gálán. A dal a „mester” akkori zenekarával, a Brasil’66-al felvett változata rekordidő alatt negyedik lett a listákon.

Az ezt követő szerzemények fogadtatása is hasonló volt, így Mendes hamarosan világszerte elismert zenész lett, aki arénákban adott koncerteket, sőt a Fehér Házban Lyndon B. Johnsonnak, majd Richard Nixonnak is muzsikált. Későbbi nagy slágerét, a R&B stílusú The Real Thing-et Stevie Wonder kifejezetten neki írta.

1984-ben jelent meg Confetti című albuma, azzal az Olympia című szerzeménnyel, amely abban az évben az olimpiai játékok hivatalos dala lett. A nyolcvanas években Mendes együtt dolgozott egykori énekesnőjével, Lanii Hall-al, akivel újra felvette a No Place To Hide című nótát a Brasil’86 albumról. Ő volt Lanii zenei producere akkor is, amikor a Soha ne mondd, hogy soha című James Bond film főcímdalát énekelte. Amikor 1992-ben megjelent a Grammy-díjas Elektra című albuma, Mendes már minden kétséget kizáróan a pop elemekkel fűszerezett brazil jazz mestere volt. Amikor a mester Londonban a két húsz éves DJ sráccal, Bimbo-val és Jones-szal találkozott, ő csodálkozott a legjobban, hogy a fiúk a Brasil’66 klipjeit és felvételeit megszállottan nézték az interneten. Ez is azt mutatja, hogy a brazil zene nem ismeri a tér és az idő fogalmát, ahogy maga Sergio Mendes sem.

Legutóbbi albuma, a Bom Tempo tavaly jelent meg, amelyen ugyanolyan életvidám és kirobbanóan energikus, mint amikor Brasil’66 nevű zenekarából sztárcsapatot csinált. A dalok jól tükrözik zenei sokszínűségét és energiáját, amely az autentikus brazil ritmusokban csúcsosodik ki. Ő maga erről úgy nyilatkozott, "a bom tempo a szép idők zenéje, a dalok leginkább a brazil dalokban fellelhető sokszínűséget, örömet és érzékiséget emelik ki, amelyek közül néhányat már régebben rögzítettem, és vannak köztük olyanok, amelyeket még soha nem játszottam brazil és amerikai zenészekkel".
 
Az albumon a brazil dalszerzők krémjének olvashatjuk a nevét, és rákerült a már említett, Stevie Wonder által írt dal, a The Real Thing is. A közreműködők között nemcsak a régi zenésztársai voltak, hanem olyanok is, akikkel Mendes még soha nem dolgozott együtt. Ezek közül a legelismertebb Milton Nascimento, aki saját maga adja elő a Caxanga című misztikus, hangulatos gyermekdalát.  Rajta kívül hallhatjuk még Seu Jorge-t, Brazília egyik legígéretesebb énekesét, valamint olyan tehetségeket, mint  Katie Hampton és Nayanna Holley.  Az albumon ugyanúgy hallhatunk afro-brazil ritmusokat, szambát, és számos klasszikus brazil dal feldolgozását. Ilyen a Ye-Me-Le, amelyból egy rap nóta lett egy fiatal csapat, a H2O előadásában, vagy a Magalenha steel gitár betétekkel és rappel fűszerezve.


 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x