Lénárt Gitta-lap3
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Lénárt Gitta
nyers vegán szakértő
7 éve élek nyers ételeken, ez azt jelenti, hogy a táplálkozásom nagy részét, legalább 80%-át a nyers zöldségek és gyümölcsök, olajos magok teszik ki. Sajnálni nem kell, mert az ilyen alapanyagokból készült fogások változatosak, szépek, illatosak. Az ember el sem tudná képzelni, hogy a nyerskonyhába ugyanúgy van nyers pizza, lasagna vagy fasírt, nyers torta…

Amikor megtapasztaltam, hogy milyen fantasztikus hatással van rám ez a fajta étrend, elhatároztam, hogy minél több embernek el fogom ezt mondani, és megmutatni, hogy milyen egyszerűen meg lehet valósítani ezt az életmódot. Milyen hatásokra gondolok? Régi panaszaim múltak el, stabilizálódott a vérnyomásom, lefogytam, letisztult a bőröm, megnőtt az energiaszintem, és sokkal jobban éreztem magam. Ennyi már elég, nem?
Először (2008 október) indítottam egy intrnetes naplót, (blogot), ahol recepteket, tapasztalatokat osztottam meg. 2010-től kezdődően évente jelentek meg könyveim, melyek szintén a nyers táplálkozásról szólnak. 2011-ben alapítottam Szőke Gáborral együtt a Nyersétel Akadémiát, ahol elsősorban oktatással foglalkozunk, és nyers vegán ételeket készítünk házhozszállításra.

Szívesen megyek előadásokat, tanfolyamokat tartani különböző rendezvényekre, akár vidékre is. Célom, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet, egészséges, finom nyers ételeket lehet készíteni, nagyon változatosan és színesen!


Avokádós káposzta

Egyszerű és finom. A káposzta ropogós, az avokádó lágy, krémes. És ebből a kettőből lesz egy kisebbfajta "csoda",...


IV. Zöldturmix Fesztivál Október 19. 10:00-18:00

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ: 1105 Budapest, Szent László tér 1.


Mákos tekercs

Mákos tekercs: a mandulás és a mákos réteg között látszik a gyümölcslap


Nyers lasagna

A nyers lasagna-ban a tésztát vékonyra vágott cukkini lapok alkotják, a töltelék pedig nyersen összeturmixolt zöldségek,...


Fekete erdő poharas krém

3 rétegből álló finomsá. A csokoládé a vanília és a erdei gyümölcs kombinációjából. Különleges és egészséges...Előző cikkek!

 
 

x