Gyilkos van a kertben!
Címlap / Szépség-Egészség / Gyilkos van a kertben!

Gyilkos van a kertben!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Lehet, hogy a te kertedben is ott lapul a gyilkos? Vajon tudod, melyik az a növény, amit azonnal ki kellene tépned a kisbabád szájából, ha véletlen megkóstolná? Tudod, hogy számos divatos és népszerű virágunk halálos mérget tartalmaz?  

Összeállítottuk a 8 ismert, gyakori és halálos mérgű kerti növény listáját! Légy óvatos velük!

 

Ördögcérna - Lycium
A burgonyafélék családjába tartozó, 1-3 méter magasra megnövő, fiatalon felálló, később ívesen lehajló tövises ágú cserje, tarackszerű gyökereiről nagyon sok hajtást hoz. Virága lila színű, a bogyója pedig élénkpiros. Súlyos mérgezést okoz minden porcikája!

 

 

 

 

Hunyor - Helleborus niger
Téli ágyásokba való félárnyéki évelő. Érdekes látvány nyújt, a télen, akár hóban virágzó növény. Idő kell még, hogy jól érezze magát és elkezdjen szépen fejlődni, de érdemes türelmesnek lenni. Kedveli a mélyrétegű, tápdús talajt. Telenként nem virágzik el, hanem újra zölddé válik. Így még télen is van olyan virág, ami szépíti kertünket, de soha, semmi szín alatt ne engedjük gyermekünknek, hogy a szájába vegye!

 

 

 
Sisakvirág - Aconitum

Hazánkban négy faja él,
a méregölő sisakvirág (A. anthora),
a karcsú sisakvirág (A. variegatum),
a farkasölő sisakvirág (A. vulparia) és
a kárpáti sisakvirág (A. moldavicum). Mind a négy faj védettséget élvez. Mindegyik sisakvirág fajta népszerű kerti növény is, és bizony minden része mérgező!

 

 

 

Gyűszűvirág - Digitalis
Mirigyes, szőrös a szára, így nem támad könnyedén kedvünk megkóstolni, ám virága halálos mérget tartalmaz. Kivonatából ugyan gyógyszert készítenek, és gyógynövényként is termesztik, de tilos házilag elfogyasztani, vagy teát főzni belőle!

 


 

 

Aranyeső - Laburnum
Különösen a termése, de minden része mérgező. Figyelem, nem keverendő össze az aranyvesszővel! Sokan tévesen keverik ezt a két növényt! Az aranyeső leomló, sátras virágzatú fás növény. Élénk sárga virágai szemet gyönyörködtetőek, és igen impozáns élénk zöld, lombhullató növények.

 

 

 

Gyöngyvirág - Convallaria
Minden kert ékessége, a virágárusok kedvenc tavaszi csokorba való virága a gyöngyvirág. Súlyosan mérgező azonban az egész növény, nem csak a szár, hanem a virágok is, és a kis, háromrekeszes piros bogyó-termések is, amik a virágzást követik.

 

 

 

 

Leander - Nerium
Teraszok, erkélyek és átriumok kedvenc növénye, a mediterrán világban vadon, gazként terem. Könnyű szaporíthatósága miatt igen elterjedt. Pedig ez a növény is alkalmas egy Agatha Kristie regényhez, mint a gyilkosság eszköze.

 

 

 

Maszlag - Datura
A burgonyafélék családjába tartozó nemzetség. Nagy, fehér tölcséres pártájú gyomnövény a minden részében mérgező csattanó maszlag (D. stramonium L.), legelőkön, szántókon, gyomtársulásokban, trágyázott, szerves hulladékot tartalmazó talajon él, magja és levele drog. Vegyszeres gyomirtással lehet ellene védekezni, ha vadon látjuk. Ám a nagyon divatos angyaltrombita, vagy tündérharsona elnevezésű növény szintén egy rokona. Minden alkatrésze súlyosan mérgező.

 

HarmoNet tipp: Repülj, mint a boszorkányok!>>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10456 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x