Hogyan használd az erogén zónádat lázcsillapításra?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan használd az erogén zónádat lázcsillapításra?

Hogyan használd az erogén zónádat lázcsillapításra?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

A fülünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, és egyben az egyik legérzékenyebb erogén zónánk is. Gondoltad volna, hogy részt vesz a hőháztartásunk szabályozásában is?  

A hanghullámok egy másodperc alatt kb. 330 métert, tesznek meg és az emberi fület a fülkagylón keresztül érik el.
A fülkagylóval méltatlanul keveset foglalkozunk, pedig a hangforrás irányának megállapításában kiemelkedően fontos szerepet játszik.

HarmoNet tipp: Fülelj fiam!>>>

Most megemlítünk néhány különlegességet az emberi füllel kapcsolatban:

 • Fülünk már a megtermékenyítés utáni 8. héten megkezdi működését. Ezzel az első érzékszervünk, mely elektromos impulzussal látja el az agyat. 18 hetes magzati korban pedig már teljes egészében működőképes.

   
 • A 12 pár agyideg közül a VIII. agyideg (a hallóideg) az első, amelyről elektromos jeleket lehet rögzíteni.

   
 • A fül és hallóideg az utolsó, mely befejezi működését. Ebből az okból kifolyólag fontos szerepet játszik az agyhalál megállapításában. Amikor más agyi központok már nem reagálnak a különböző ingerekre, a hallóideg még vezeti az impulzusokat. 

   
 • Magyarázata lehet annak, hogy a kómában levő betegek, miért tudják oly tökéletesen visszamondani a körülöttük elhangzottakat, felépülésük esetén.

   
 • Az összes érzékszerv közül a fül az, amely a legnagyobb „szállítója” az agynak. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az agyba, egy adott másodpercben beérkező elektromos rezgések közül 90%-ot a fül szolgáltat. Így a legnagyobb hatékonysággal képes befolyásolni az agyi központok elektromos viselkedését, ezáltal pedig a teljes szervezet működését.

   
 • Kapcsolatban van a hő háztartással. Egyes zeneterápiai vizsgálatok derítettek fényt arra, hogy megfelelő zenei hullámokkal befolyásolni lehet a szervezet hőszabályozását, amely különösen a lázcsillapításban érhet el kiemelt jelentőséget.

Mivel a hang nem más, mint levegőben terjedő mechanikai információ, ez az idegrendszer számára semmit sem jelent. Az idegrendszer kizárólag elektromos jeleket képes feldolgozni. A füled belsejében található képlet (csiga) végzi a mechanikai ingerek átfordítását elektromosra, úgyszólván a fülünk egy tolmács a külvilág és az agy közt.
Óvnod kell a fül épségét, mert a legfrissebb kutatások szerint az agyat ő halmozza el a legtöbb információval. Vagyis ha nem működik rendesen, agyad is téves információkat kap!

HarmoNet tipp: Az átszúrt erogén zóna>>>

Tartózkodj a túlzott hangerőtől!
Ne viselj egész éjszakán át fejhallgatót és egymás után ne nézz meg plázákban „dolby digital” filmeket! Utóbbi különösen fárasztó az agyadnak. Ugyan törekszenek a készítők a természetes világ hangjait előállítani, de természetesen ez nem azonos az igazival. Az agy minden ezredmásodpercben összehasonlítja a (házi)mozi hangszórókból érkező digitális effekteket és elemzi azt neked, hogy megértsd mi, honnan milyen erővel érkezik. Ez nagyon sok energiát fogyaszt, és hosszútávon fáradtsághoz vezethet!

Hallgasd a természet harmóniáját!
Ezzel szemben, ha sokat tartózkodsz a természetben, amely az ember igazi közege lenne (hisz mi is a természet szerves részei vagyunk), ha megfelelő hangerővel a szervezet számára kellemes, gyógyító zenét hallgatsz, füled meg fogja hálálni azzal, hogy harmóniát tolmácsol az agyadnak. Ennek előnyeit pedig szerencsére megint csak saját magunk élvezzük.

A fülzúgás okai>>>

Azt hiszem megéri odafigyelnünk fülünkre, erre a csodálatos szervre, amely a világ rezdüléseit, sóhajait vagy kiáltásait tolmácsolja nekünk, mindezt azért, hogy hatékonyan és biztonságban éljünk ebben a hangos világban.
A tavasz közeledtével kellemes napokat lehet a szabadban tölteni, ahol „kimoshatod” füled azzal, hogy leülsz és utat engedsz a természet szavának, anélkül hogy bármi mást tennél.

Rajtad áll, próbáld meg!

Szigeti Csaba

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4002 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x