Sminktippek Bika havára
Címlap / Szépség-Egészség / Sminktippek Bika havára

Sminktippek Bika havára

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A smink nem csak Bika havában kell, hogy ilyen kifinomult legyen, hanem főként május elseje után, amikor a nyári évkörre érünk. Ilyenkor megsokszorozódik a fény, és a más fényhatások miatt egészen más sminket érdemes választanunk, mint korábban. 

Új korszak indult a napokban a sminkelésben. Jobb, ha figyelembe vesszük a természet erőit és vele kézenfogva igyeszünk a szépséget elérni.

A legfontosabb, hogy a matt hatású rúzsokat érdemes ajakírrel bevonni, és a színvilágot egy kicsit megfiatalítani. A szemhéjpúderekben nyáron nappal giccses hatást kelthet a túl csillámos verzió. De egyszerűen koszos arcot csinál egy túl sötét, mély színű smink. Még nappal is finoman használjuk ezeket a mély, erős színeket. Bika Vénusz uralma alatt áll, így a szépség időszaka. A legtöbb szerelmes pillanat, randevú, amely komoly kapcsolatba fut, végül ebben az időszakban kezdődik, mert ilyenkor zakatol a szívünk.

Bika havában a fények mások, új színeket választunk és természetesnek megfelelően harmóniára törekszünk.

Mit jelent ez?
Ekkor érdemes már a nyári színjátékokat bevezetni és a téli színezést abbahagyni. Egyszerre érdemes egy, maximum két színnel sminkelni, a többi árnyalás legyen. (Karácsonykor hasonló játékra invitál a természet, de akkor egészen más színekkel és hatással!). A tónusolás kulcsfogalom. Egy szín több árnyalatának gusztusos, finom egybemosása elhanyagolhatatlan.

Alapozó

Szabad alapoznunk, de csak finoman, mert egyre melegebb van és leolvadhat fejünkről a smink. A fények miatt egyes bőrtípusoknál előfordulhat, hogy nyáron, a télen még illő alapozó árnyalat, most rettenetesen mutat, ezért érdemes télig jegelni használatát és másikat keresni, ha ragaszkodunk hozzá. Ennek ellenére, ha az arcbőrödnek jót akarsz, nyáron fogd vissza az alapozó és kőpúder használatot, mert a melegben a bőrnek szellőzés szükséges!

A szem és a szemhéj
Szabad alapozunk tehát, de a nélkül is remek lehet a smink. Használj szemkontúrt, de maximum este legyen erős, túl vastag, ebben az időszakban finom kontúrú, lány vonalvezetésű legyen. A túl szögletes, egyiptomi, macskaszobrokról ismert, tört vonalvezetésű sminket érdemes szintén eltenni.  A finom kontúr színe lehetőleg egyezzen a szemhéjpúderrel. Színekben a zöld, natúr, barna, és a rózsaszín hódít. A zöld a rózsaszínnel együtt is jól néz ki, de külön-külön is megállják helyüket.


A szemhéjadon árnyalj a por mennyiségének változtatásával, fehér keverésével, vagy más  árnyalatokkal. A szemöldök alatti részt nappal már csak akkor kezeld, fedd le, ha nagyon muszáj, ugyanis jóval észrevehetőbb itt is a púder és festék is.

A magyar emberek többségének inkább közel ülő szeme van, ezért a tónusolásnál a külső részt kell nyomatékosítani a szemhéjon vagyis az orrtól távolabb eső területet. A fehér színnel, ha most el is játszunk, magában már csak ritkán vagy lehetelet-finom mennyiségben alkalmazzuk, mert nagyon kiütköző, és éppen ellentétes hatást érhetünk el: sápadtnak, fáradtnak tűnhetünk tőle.

HarmoNet tipp: Esküvő horoszkóp - Bikáknak>>>

A szempilla
A szempillaspirál színe fontos, hogy harmonizáljon! Most ha elüt, túl erős, nem mutat jól. Rózsaszínhez a barna, drapphoz is barna, sötétbarnához a fekete (hogy azért különbözzön is picit), de a zöldhöz is barna spirálozás jobban illik. Ha mégis fekete mellett maradnál figyelj, hogy kisebb mennyiségben, vékonyan vidd fel a pillákra és ha nem egyenletes egy régi fogkefével segíthetsz a  dolgon.

Az arc
Az arc, ebben szerelmes hónapban piruló orca. Ha még mindig sápadt vagy fontos egy kis pirosító, de a Kos hatással ellentétben most nem hegyes módon, hanem inkább körkörösen, kör alakban s finomabb rózsás-piros színnel érdemes az arcbőr fényeit kiemelni.

Az ajkak

Az ajkak most magukért kell beszéljenek. Bordó, mályva, rózsaszín a fő hatások, de lehet drapp és barna is az igéző ajak. Túl erős, élénk színt hanyagoljuk és minden esetben harmonizáljon a szemhéjpúderrel a rúzs (a kék szemhéj, vörös ajkakkal nem most következik!). A hosszúra nyúlt napoknál az ajkak fénye tovább kell tartson, így a rúzs alá érdemes kevés alapozót tenned, amely megköti, és tompítja is a színt, ezáltal lágyságot kölcsönözve az ajkaknak. Ha tudjuk, hogy hosszú napunk lesz és meg kell jelennünk valahol, nem árt, ha magunkkal visszük a reggel is alkalmazott rúzst vagy ajakbalzsamot, és egy kevés fénnyel indulunk tovább utunkra.

HarmoNet tipp:
Igényes smink Kos havára>>>

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3401 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x