A kínok forrása: A gerinced
Címlap / Szépség-Egészség / A kínok forrása: A gerinced

A kínok forrása: A gerinced

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A terhelt fiatalok gyakran ma már idő előtt, a leányok szülés, a fiúk akár katonaság és családapaság előtt legyengülnek és betegeskednek. Problémáink mögött gyakran, és könnyen sejtünk valami igen komoly problémát, s még csak nem is gondolunk a legkézenfekvőbb megoldásokra. A kiváltó okok könnyed feltérképezése lenne szükséges. Mi lehet a baj? 

Igen sokszor olyan komoly szervi bajok hátterét keressük, mint a szív gondja, a keringési problémák, vagy éppen a tüdő és a máj funkciózavarai. Ezek mind lépésre ösztökélik az embert, változtatásra, hiszen ez komoly, veszélyes, vigyázni kell velük. A legtöbb betegség mögött azonban egyetlen ok húzódik meg, ez pedig, a gerinc maga.

Miért olyan fontos, és miért nem gondolunk rá?
Talán nevetséges, de azért, mert a hátunkban, vagy a hátunk mögött van, a látóterünk mögött. Olyan helyen helyezkedik el, úgy ágyazódik be, vagyis úgy élünk, hogy köré vagyunk rendeződve, hogy a lehető legtermészetesebb módon egyek vagyunk vele, s a komoly fájásokig nem is gondoljuk, hogy baj lehet vele. A gerinc ma rendkívüli módon érintett. Ennek első és legfontosabb oka az, hogy az állatvilágban a gerinc igen nagy részét vízszintesen használják a fajok, vagyis nincs szüksége az állatnak az egyenes tartásra, a felegyenesedett, két lábon járó életmódra, de a két kezét nem járásra, hanem finommozgásra használó embernek azonban igen. 

Az állatvilágban egyedül a majmoknál találkozhatunk ilyen mértékű finomsággal, karok, kezek ügyesedésével, az azokkal való manipulációval, de kiegyenesedést, tartósan, egyedül az embertől láthatunk.


Mitől terhelt?
A gerinc e mellett ma az életformától is leterhelt, az akár 5 kg-os súlyokat is elérő, vagy sokszor meghaladó könyvhalmoktól, az ülő életmódtól, a mozgáshiánytól. A gyermekeknek testnevelés órákat iktatnak be az iskolai programba, amely kötelező, amely gyakran rosszul szervezett, és idegileg is terhelő. Ott is osztályoznak, teljesíteni kell, futni, ugrani, hajítani, vagy erősíteni, a program gyakran reggel van, vagy két óra között, a diákok szaladnak öltözni, és a nap további részét, a test nevelése után, izzadtan kell végigülniük.

A fiataloknak kötetlen, személyisüknek tetsző mozgásra lenne szükségük, egy egészen más rendszerre. A gerinc ezektől a szervezetlenségektől, helytelen döntésektől, s mindenekelőtt helytelen életmódtól leterhelt. Mit jelent ez pontosan?

HarmoNet tipp:
A leggyakoribb betegség napjainkban! - Mit tehetünk? >>

A gerinc működése

A gerinc normális esetben egy tartó szövet, és egy védelmi berendezés, igen erős, könnyen elmeszesedő csontokkal, csigolyákkal. A legfőbb irányító idegpályák burka, a tartást és védelmet a csigolyák, a rugalmasságot a porckorongok adják. Ha a csigolyák elmeszesednek a rugalmasságból vesztünk, ha kevés kalciumhoz jutunk, a védelem csökkenhet. A csigolyák közül a helytelen tartásra a porckorongok kicsúszhatnak, vagy eldeformálódhatnak, hiszen az egy puhább szövet, s a legrosszabb esetben a csigolya megroppanhat, amivel nem igazán tudnak már mit kezdeni a hagyományos orvoslásban. Ezt a stádiumot megelőzni lehet elsősorban csontkovácsolással, napi sporttevékenységgel, és helyes táplálkozással.
A gerinc ilyen irányú deformációiból számtalan betegség szárazhat. Kezdve a fáradtsággal, amely krónikussá válik, szédülés, a nyakcsigolyák helytelen pozíciója miatt látásromlás, gyengeség, álmosság, koncentrációzavar jelentkezhet. A hátfájás a kismamák dolgát nehezíti meg, a lányoknak gyakran a mell, mint teher jelenti azt a kritikus pontot, amit már a gerinc nem képes elviselni. Fájdalmakat, bemerevedést, rossz légtechnikát hoz. Lejjebb, a derék tájékán szintén rossz tartást, rossz járást így a térdek, s izmok helytelen működését hozza, zsibbadást és keringési zavarokat.

Általános rossz közérzet - Mi lehet a megoldás?
A gerinc ilyen irányú problémái, betegségei sajnos általában rossz közérzettel párosulnak, s az ember így nehezen tesz ellene. Lassabban kialakuló problémák, így majd ráérünk arra még érzését is kelti, s e hamis üzenet könnyen bajba sodorja a gerinc gondjaitól szenvedőket. Gyakran még a szív és keringési gondok hátterében a szúró szívfájdalom mögött is nem maga a szív gondjai találhatók meg, hanem a gerinc, ahová azonban a szív körüli idegpálya, mint fontos, és informatív terület - a szív számára - is becsatlakozik. Ezért a gerinc tornája, karbantartása elengedhetetlen!!!

HarmoNet tipp: A terhelt lábak betegsége: Műtét helyett megelőzés >>

Ennek legjobb módszerei napi fél óra séta - vagy több, tetszés szerinti, úszás, kocogás, gerinctorna (speciális), gyógytorna, talajtorna, jóga, tai-ci, chi-kung, aikido, hastánc (szakképzett vezetővel!).

Figyelj a helyes életmódra, előzd meg a gondokat!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3987 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x