Napi sport mellett karrier? - Fitten a munkahelyen
Címlap / Szépség-Egészség / Napi sport mellett karrier? - Fitten a munkahelyen

Napi sport mellett karrier? - Fitten a munkahelyen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Sokat szajkózzák, de igaz: aki többet sportol, az a munkahelyén is nagyobb lendülettel dolgozik, kitartóbb, hosszabban és jobban koncentrál feladatára. Ezt egyes vállalatok is felismerték, és szívesen támogatják alkalmazottaik sporttevékenységét, de hogyan? 

Természetesen az egészségmegőrzés, szervezetünk fitten tartása nem az edzéssel kezdődik. Például ott vannak a munkahelyi étkezések. Sokan a kompjúter előtt esznek, mások rohanva ebédelnek, hallottam olyan munkahelyről, ahol heti egyszer cukrászdából rendelnek, és közösen fogyasztják el a kalóriabombákat… Fontos, hogy hagyjunk időt egy kellemes ebéd elköltésére, utána 5 perc sétára. Az is lényeges, hogy ne a számítógép előtt együnk: legalább étkezések alatt ne bámuljuk a monitort.
Hasonló óvintézkedések igazak a folyadék bevitelre. Kevesebb kávé, viszont több tea, ásványvíz hosszú távon sokkal élénkítőbb, mint egy rövidtávon, ám átmenetileg bomba módon ható eszpresszó.


Álljunk föl az asztalunktól legalább 2 óránként néhány percre! Nyújtózkodjunk, igyekezzünk levenni szemünket a monitorról. Szálljunk le a metróról eggyel korábban, és gyalog tegyük meg az utolsó kilométert!

HarmoNet tipp: Só és folyadék egyensúlya a szervezetedben - Az egészség milligrammokban mérhető! >>

Itt el is jutottunk a fittség megőrzésének harmadik sarokkövéhez, a sporthoz. A sport bármely formája megteszi: lehet az egyéni, csoportos, tarthat reggelente negyed óra hosszat, vagy éppen esténként másfél órát a fitness teremben… A cégek, főleg a multinacionális vállalatok szívesen támogatják a kollégák aktív életmódját. Azért van olyan magyar számítástechnikával foglalkozó vállalat, ahol havi 31-szer mehetnek a dolgozók luxus fitness terembe, vagy egészségügyben érdekelt cég, amely heti 2 alkalmat finanszíroz. Ismerek HR-es céget, amely kedvezményes sportolási lehetőséget tud csak biztosítani alkalmazottainak, de még ez is több a semminél. Ráadásul egészségügyi jó hatásain kívül még csapat összekovácsoló erővel is bír egy óra közös izzadás a teremben.

Vannak nagyobb végek, amelyek annyi dolgozóval működnek, hogy akár teremfoci, vagy street ball mérkőzéseket tartsanak házon belül. Természetesen léteznek vállalatok közötti bajnokságok is. Ezeknek az alkalmaknak ugyanúgy megvan a csapatépítő hatása, sőt, bevonhatóak a családtagok is, akiknek mindennapos támogatásán is sok múlhat: például a dolgozók munkahelyi közérzete, kedve, teljesítménye, vagy éppen túlóráik mennyisége...

Egyeseknek jól esik sporttal indítani a napot. Egy jó úszás, vagy kocogás a Margit szigeten éppolyan frissítő, mint otthon egy 15-20 perc a szőnyegen nyújtásokkal, átmozgatással. A Margit szigeten például a bátrabbak csatlakozhatnak a tai chi csapathoz is, akik hajnali ötkor, hatkor kezdenek.
Sokak munka után, bevásárlás előtt futnak egy órát a futópadon, vagy csatlakoznak a fitness termek kínálta órák valamelyikéhez. Spinning, alakformáló edzés, step aerobic, torna a vízben, nagy a választék.

Aki nem aktív sportoló, de nekiállna, kezdje valami közepesen nehézzel! Garantáltabb a sikerélmény, és mértékletesen, fokozatosan foghat hozzá fittebb, frissebb életének felépítéséhez. Sok sikert és kitartást!

Mesterházy Fruzsina
HR Tanácsadó

http://www.job-center.hu >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4025 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x