A szemüveg öltöztet! Viseld ékszerként! - Okos és szexi...
Címlap / Szépség-Egészség / A szemüveg öltöztet! Viseld ékszerként! - Okos és szexi külső

A szemüveg öltöztet! Viseld ékszerként! - Okos és szexi külső

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Gyermekként gyakran félünk szemüvegessé válni, egyesek, pedig olyan kicsi kortól hordják, hogy egészen megszokják, és ruhátlanul érzik magukat nélküle. A szemüveg sokáig negatívumot jelentett, mára azonban csodásan nézhetünk ki benne. Milyen a jó szemüveg, Mitől leszel benne szexi és vonzó?  

Az igazán jó szemüveg személyre szabott, neked áll jól egyenesen. Szinte minden modell, egy-egy arcformához lett szánva. Ezer és egy féle kapható, és ha nap mint nap hordod, mert rászorulsz akkor bizony nem árt a legjobbat venned belőle. Ez persze nem feltétlenül jelenti, hogy drágát kell választanod, de érdemes az elérhető árkategóriában a legszebbre szavaznod.

Mitől leszel szép, mi kell a jó szemüveghez?
1. Mindenképpen fontos, hogy a szemüvegkeret harmonizáljon arcformádhoz. A kerek szódástalp szemüvegek ma már szinte senkinek sem állnak jól, ha nagyon szögletes az arcod, akkor ovális, íves formával, ha inkább kerek, akkor egy keskenyebb, szögletesebb verzióval formálhatod arcodat.


2. A forma mellett nem mindegy, mennyire illik rád a modell. Ha nagyon széles a szemüveg a te arcodhoz, vagy fordítva, keskeny a te szélesebb homlokcsontodhoz, akkor nem érdemes azt a modellt választanod.

3. Nem mindegy, alul, vagy felül, vagy milyen módon keretes. A keret ugyanis alul lehet drótos, ez főleg a rövidebb, kerekebb, vagy kis háromszög arcformájú személyeknek áll jól, mert lefelé enged a térben, vagyis optikailag megnyújt ez a szemüveg. Ha nagyon hosszú arcod van, akkor érdemesebb alul keretes modellt választanod, de nem teljesen kereket mert az túl feltűnő.

4. A keret vastagsága sem mindegy, ma már sokszor a keret felül vastagabb, gusztusosan simul az arcra. De lehet egy modell akármilyen kényelmes, ha túl széles, vagy ha túl keskeny, és ezért túlságosan egybeolvad az arcoddal, akkor lehet, nem érdemes választanod.

HarmoNet tipp: Trendi Tinik - avagy nem túl egyedi, ha mindenki különböző >>

5. A keret színe nagyon fontos. Mindenképp meg kell nézned, milyen díszítő elemek vannak rajta, és összhatásában mely szín dominál benne. Olyan színt érdemes választanod, amit gyakran hordasz, ruházatban, vagy sminkben, és még inkább olyat, amely a hajszínedhez is passzol. Ez alól kivétel, hogy szőke hajjal, egy fekete keret nagyon szép lehet, de pl. egy ezüstös keret, vakító szőke hajjal már nehezebben passzol össze, modellfüggő, míg egy arany, aranyozott keret nagyon is illik hozzá. A díszítő elemeket külön is szemléld meg, nem utolsó sorban berakásokat, amely elvesztését, hogy tartósan viselhesd a szemüveget, nem árt megakadályozni, és tudnod kell ezeket baj esetén pótolni.


6. A szemüvegednek az üvege is lehet színes, ezt sem árt megtekinteni. Mert vannak olyan helyzetek, amikor egy színes üveg, egy bizonyos ruhával harmonizál, de sok esetben pedig, nem való az adott árnyalatot hordani, ezért e téren egy komolyabb döntést kell hoznod.

7. Végül, de nem utolsó sorban, a szemüveged egyedi kell legyen. Bármely modellt is választod, lehet, a fülednél meg kell rövidíteni a szemüveg drótját, lehet változtatni kell az orrnyeregtávolságon, vagy bármi egyében, esetleg a szárak dőlésszögén. Ezeket a beállításokat egy profi optikus percek alatt elvégzi. Várd meg, és kérd, ha úgy érzed még nem az igazi a darab, vagy esetleg kényelmetlen, kevésbé áll jól.

Ha most lettél nemrégiben szemüveges, érdemes figyelned idejekorán a vitaminpótlásra és megelőzésre, ha már régebb óta, akkor sem szabad elhanyagolnod e kérdéskört! Ha még bizonytalan vagy szemüveg választásában, érdemes arra gondolnod, hogy ez is egy ékszer, amelyet ha jól választasz meg, akár egy gyönyörű nyaklánc, hibátlanul fog téged ékesíteni!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13049 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x