Banán-kúra: Diéta Japánból - Tartós fogyás játszva
Címlap / Szépség-Egészség / Banán-kúra: Diéta Japánból - Tartós fogyás játszva

Banán-kúra: Diéta Japánból - Tartós fogyás játszva

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A "Reggeli banánkúra" valószínűleg a világ legegyszerűbben betartható fogyókúrája, kivéve talán Japánt, ahol a módszer robbanásszerűen növekvő népszerűsége az ország eddigi legsúlyosabb banánhiányához vezetett. Nem éppen egy trópusi szféra a lelkes lakosok azonban megmutatták. A banán, amiről azt hittük túl cukros, igenis diétás! 

A banánimportőr Dole megemelte a beszállítást 25 %-kal, de még így is alig tudják fedezni az igényeket. Következésképpen a banán ára a csillagos eget verdesi, de a reklámoknak és a diétáskönyv 600 000 eladott példányszámának köszönhetően nem csökken a banán iránti kereslet. A módszer követői az egyszerűsége és a sikeressége miatt szeretik.

Reggelizz, mint a majomkirály...
A diéta lényege, hogy a napot egy nyers banánnal, valamint egy pohár szobahőmérsékletű vízzel kell kezdeni - ez igazi bélfal-pucoló. A nap hátralevő részében édességen kívül bármit lehet fogyasztani. Ez azért önmagában sem rossz fogyókúra. A desszertek tiltólistára kerültek, koradélután lehet csak enni egy kis édes ropogtatnivalót. Nem javasolják az alkoholfogyasztást, és érdemes este 8 óra előtt vacsorázni, továbbá éjfél előtt ágyba bújni, ami kiegyensúlyozza a szervezetet, a mirigy-, és hormonháztartást is pihenteti, és valóban kisimít.


A diéta legvonzóbb vonása, hogy elég engedékeny a testedzést illetően. Csak akkor kell sportolniuk, ha akarnak, azt is a lehető legkisebb erőfeszítés árán tehetik.

HarmoNet tipp: Ősz: A diéta és edzés vége? Ne add fel! - Fitten a szobában >>

7 kiló az operában
Az őrület új dimenzióba lépett az elmúlt hónapban, amikor a Tokyo Televíziós Műsorsugárzási Rendszer egy televíziós adást tűzött műsorra, melyben az egykori japán operaénekes, Kumiko Mori elmesélte, 7 fölös kilótól szabadult meg a diéta segítségével. Japánban még sosem kongtak ennyire a banános pultok az ürességtől.

A „Reggeli banánkúrát” egy osakai gyógyszerész dolgozta ki, aki sokat foglalkozott a kínai gyógynövény-orvoslással. Sumiko Watanabe a férjének tervezte ezt a fogyókúrát, aki semmilyen más módszerrel nem tudott lefogyni. A japánok mindig is híresek voltak természetesen egészséges gondolkodásról. Az életkor meghosszabbításában és a memória javításában is élen járnak.

Watanabe úr most mindössze 59 kg-ot nyom 175 cm-es magasságához - Japánban ez az alkat, ami a leginkább elfogadott egy férfinek, fitt és minden túlsúlytól mentes külső. A diéta sikerét pedig a stresszmentes megközelítésnek tulajdonítja. A táplálkozástudományi szakértők véleménye megoszlik a hatékonysággal kapcsolatban, de a banán tele van keményítővel, mely egy olyan rost, mely a szénhidrátban gazdag élelmiszerekben található, mint pl. a burgonya, a kukorica, az árpa és a banán (különösen a kissé éretlen gyümölcsben).

HarmoNet tipp: Tartós fogyás és gyönyörű bőr! - Perricone diéta (3 napos programmal!) >>

A diéta támogatói szerint az emészthetetlen keményítő a csodaszer, mivel növeli a test zsírégető képességét, viszont nem rakódik le. A banán egyébként fontos kalcium-, és káliumforrás. Míg előbbi a csontok fogak és a vér helyes sűrűségéhez, addig utóbbi pl. az elalváshoz szükséges.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 25318 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x