A rák legyőzhető! - A deutérium megvonás technikája
Címlap / Szépség-Egészség / A rák legyőzhető! - A deutérium megvonás technikája

A rák legyőzhető! - A deutérium megvonás technikája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Már ezerszer hallhattuk, hogy a ráknak létezik gyógymódja, mégis a legtöbb megoldás nem nyújt teljeskörű védelmet, csak egy bizonyos ráktípus ellen, vagy egy korai stádiumban használható. A megelőzés még mindig fontosabb, mint a leküzdése. A tudomány most új csodával állt elő, amely közvetlen az ivóvízen keresztül megelőzheti a problémákat!  

A deutérium
A deutérium felfedezését Harold C. Urey az American Association for the Advancement of Science New Orleansban tartott 1931. évi karácsonyi ülésén jelentette be, akit felfedezéséért 1934-ben kémiai Nobel-díjjal jutalmaztak.

A deutériumatom abban különbözik a közönséges hidrogénatomtól, hogy atommagja a proton mellett egy neutront is tartalmaz, azaz a tömegszáma egy helyett kettő; innen ered a nehézhidrogén elnevezés is. A kezdeti kísérleteket nagymértékben hátráltatta, hogy csak igen kis mennyiségben állt rendelkezésre a nehézhidrogén fő forrásának tekinthető nehézvíz. A későbbi kísérletek közös vonása az volt, hogy a nehézvíz hatását nagy feleslegben adagolva vizsgálták. 
 
 
 
A felfedezés óta eltelt 70 év során senki nem vizsgálta, hogy milyen biológiai jelentősége lehet a természetben jelenlévő deutériumnak. Dr. Somlyai Gábor, a biológiai tudományok kandidátusa nevéhez fűződik a természetben megtalálható deutérium élettani jelentőségének, a deutérium-megvonás daganatellenes hatásának felismerése.

A deutérium-megvonásról

A daganatok kialakulása éveken át tartó, soklépcsős folyamat. Felmerül a kérdés, hogyan képes a deutérium-megvonás ennek a bonyolult folyamatnak a kimenetelét az ember szempontjából kedvező irányba befolyásolni. A kísérletek, klinikai vizsgálati eredmények, valamint a törzskönyvezett állatgyógyszer orvosi alkalmazása során szerzett tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy a Dd-víz fogyasztásakor a D-koncentráció csökkenése megállítja a tumor növekedését, majd annak részleges, illetve teljes pusztulását idézheti elő:
 
A felfedezéshez az a kérdésfelvetés vezetett, hogy van-e szerepe az élettani folyamatokban a természetben megtalálható deutériumnak? Az elmúlt 12 év során ilyen irányú vizsgálataink sokoldalúan igazolták, hogy a deutériummegvonás következtében számos folyamat másként zajlik le a biológiai rendszerekben. Ezek az eltérések azt mutatják, hogy a sejtek képesek érzékelni a D-koncentráció csökkenését, és ez számos folyamatot indukál bennük.

Ezekből a megfigyelésekből arra következtethetünk, hogy az élet több milliárd éves fejlődése során kihasználta azt a lehetőséget, hogy a hidrogénnek jelen van egy kettes tömegszámú változata, a deutérium. Az eljárás alapja ennek az eddig ismeretlen szabályozási rendszernek a felfedezése. Jelentőségét a daganatgyógyászat vonatkozásában az adja, hogy a kísérletek bizonyították; a deutériummegvonással meg lehet zavarni a daganatos sejtek anyagcseréjét, szabályozási rendszerét, ami a daganatos sejtek pusztulását eredményezi.

HarmoNet tipp: Élettartam meghosszabbítás gyümölcsökkel >>

A deutériummegvonás daganatellenes hatásának alapja
Eddigi megfigyeléseink alapján elmondhatjuk, hogy a Dd-víz fogyasztásakor a D-koncentráció csökkenése megállíthatja a tumor növekedését, majd annak részleges, illetve teljes pusztulását idézheti elő. A Dd-víz ilyen irányú pozitív hatását több adat is támogatja:
  1. In vitro szövettenyészeteknél a Dd-vízzel készült mesterséges tápfolyadékban gátolt volt a tumoros sejtek szaporodása, és a deutériummegvonás kísérleti rendszerünkben ún. programozott sejthalált (apoptózis) indukált.
  2. Stagnált vagy csökkent a tumorok mérete egerekbe ültetett tumorok, spontán tumoros kutyák és macskák, valamint daganatos betegek esetében is a Dd-víz fogyasztás hatására.
  3. A prosztatatumoron folytatott Fázis II., kettős vak elrendezésű klinikai vizsgálat során a lényeges paraméterek vonatkozásában (hatékonyság, túlélés, klinikai tünetek) szignifikánsan jobb eredményeket kaptunk azon betegeknél, akik a Dd-vizet fogyasztották.
  4. Általánosan elfogadott, hogy a nem szteroid típusú gyulladáscsökkentő gyógyszereket (mint pl. az Aspirin) rendszeresen szedők között bizonyos daganatféleségek (tüdő, vastagbél, stb.) ritkábban fordulnak elő. Az alapkutatások azt is igazolták, hogy ez a hatás annak tulajdonítható, hogy ezek a gyógyszerek gátolják a COX-2 gént, mely a prosztaglandin-szintézisben játszik szerepet. Vizsgálataink azt mutatták, hogy a D-megvonás szintén gátolja a COX-2 gén működését, mely alapján feltételezhető, hogy fontos szerepet tölthet be a megelőzés területén is.
  5. Policiklusos aromás szénhidrogének hatására génexpresszió emelkedést tapasztaltak állatkísérletekben a c-myc, Ha-ras és p53 génnél 48 órával a kezelés után. Megvizsgáltuk, hogy a deutériummegvonás befolyásolja-e kémiai karcinogénnel kezelt állatokban a c-myc, Ha-ras és p53 gének expresszióját. Eredményeink szerint a Dd-vizet fogyasztó csoportban az egerek különböző szerveiben (lép, tüdő, timusz, vese, máj és nyirokcsomók) mindhárom gén expressziója jelentősen csökkent. Az eredmények azt mutatják, hogy a deutérium koncentráció változtatásával befolyásolni tudjuk a tumor kialakulásában szerepet játszó gének expresszióját.

Az alapkutatási eredmények összhangban állnak külföldi kutatók munkáival és úgy makroszkóposan, mint molekuláris szinten igazolják a deutériummegvonás tumorellenes hatását. Feltételezzük, hogy a sejtek szaporodásához elengedhetetlen a deutérium jelenléte, és a sejtosztódás elindításához a jelet az adja, ha a deutérium aránya időlegesen megnő a hidrogénhez képest (a D/H arány változik). Amikor a beteg normál D-tartalmú vizet fogyaszt, a daganatos sejtek számára nem gond az osztódáshoz szükséges D/H arány biztosítása a sejtben. Amennyiben a D-megvonás révén lecsökkentjük a szervezet deutérium-koncentrációját, a sejtosztódás feltétele nem biztosított, a daganatos sejt csak sokkal később tudja ezt az arányt elérni. Ezzel egy fontos faktort veszünk el a tumoros sejtektől: a lehetőséget, hogy a sejtosztódáshoz a feltételeket biztosítani tudják.

Preventa

Köztudott, hogy a felnőtt ember szervezetének mintegy 60-70%-a víz. A vízmolekulák egy része azonban a hidrogén- és az oxigénatomok mellett deutériumot is tartalmaz. A deutérium a hidrogénnek egy olyan stabil változata, amely abban különbözik az egyes tömegszámú hidrogénatomtól, hogy atommagja a proton mellett egy neutront is tartalmaz.

Földünkön az élőlények deutérium-tartalmát alapvetően az óceánok vizének, illetve a légköri mozgások következtében az óceánokból elpárolgó, majd eső és hó formájában a szárazföldre lehulló csapadéknak a deutérium-tartalma határozza meg. Általánosságban megállapítható, hogy a csapadék D-tartalma az Egyenlítőtől az Északi- és a Déli-sark felé, az óceánoktól a szárazföld belseje felé haladva, valamint a tengerszint feletti magassággal arányosan csökken. Éghajlati övünkön a felszíni vizek deutérium-tartalma minimális ingadozással 150 ppm (azaz a vízben egymillió hidrogénatom között 150 deutériumatom található), szemben az Egyenlítő területén lehulló 155 ppm-es, vagy a Kanada északi részén, a kontinens belsejében mért 135-140 ppm-es értékekkel.

A Preventa® csökkentett deutérium-tartalmú termékek címkéjén megtalálhatóak az adott termék deutérium koncentrációi. Ennek megfelelően a Preventa®-125 125 ppm, a Preventa®-105 105ppm és a Preventa®-85 85 ppm deutériumot tartalmaz.

Természetes vizeink 150 ppm deutériumot tartalmaznak, mely 16,8 mmol/l HDO-koncentrációnak felel meg. Egy felnőtt ember szervezetében a deutérium koncentrációja kb. 12-14 mmol/l, tehát a deutérium kb. hatszor akkora mennyiségben van jelen, mint a kalcium, tízszer akkora mennyiségben, mint a magnézium.

Tudományos vizsgálatok, klinikai tesztek igazolták sokoldalúan a deutérium élettani jelentőségét, a deutérium-megvonás daganatellenes hatását, ezt független külföldi vizsgálatok is megerősítették.

A Preventa® csökkentett deutérium-tartalmú ivóvizet a Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Intézetének szakvéleménye, valamint az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal állásfoglalása alapján a Budapest Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás engedélyezte 1999-ben. A termék előállítása és minőségbiztosítása ISO 9001 követelményeknek megfelelően történik.

HarmoNet tipp: Pigmentfolt, anyajegy, vagy daganatos bőrelváltozás? - az életed múlhat a szűrésen! >>

Tíz évvel ezelőtt még a szakemberek körében is meglepő újdonságnak számított a deutériummegvonás jelentős élettani hatása. Napjainkban a deutérium depléció jelentősége a daganatos betegségek kezelésében és megelőzésében már széles körben ismert és elfogadott. A készítmény állatgyógyászati célra törzskönyvezett daganatellenes gyógyszer (Vetera-DDW-25® A.U.V.), humán gyógyszerként való törzskönyvezése folyamatban van.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 38698 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x