Szakértőnktől: Miért érdemes személyi edzővel edzened?...
Címlap / Szépség-Egészség / Szakértőnktől: Miért érdemes személyi edzővel edzened?

Szakértőnktől: Miért érdemes személyi edzővel edzened?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Ami a barátnőmnek jó az miért nem jó nekem is? Én is ugyanúgy edzek, mint ő, és én mégsem érek el eredményt. Mit tegyek? A szakértő válaszol! 

Tanácstalan vagy edzésedben, nem tudod, hogyan kezd el mikor, mit, meddig, hányszor csinálj. Esetleg kezdő vagy, vagy talán haladó kinek elkelne némi kis szakmai segítség, hogy utat nyithasson a fejlődésed felé, ki elláthat téged személyedhez szóló tanácsokkal?

- A – Kezdő fitness edző vagy, még soha nem jártál Fitness teremben, nem ismered a gyakorlatokat, a gépeket, nem tudod, hogyan kell elkezdeni eredményre vezető biztonságos, azaz sérülésmentes edzéseidet.

- B – Haladó vagy, ki már több jártasságot is szerzett az edzésben, de fejlődésed megtorpant, unod már az edzéseidet, új gyakorlatokat szeretnél csinálni, már magad is próbálkoztál újabb és újabb ötletekkel, de egyik sem vezetett eredményre.

Miben tud segíteni neked személyi edződ, hogy ezek a problémák hamar megoldhassanak?
- A – Kezdőként hajlamosak a sportolók innen – onnan fitness – wellness – testépítő magazinokból – weboldalakról, és más különböző helyekről, esetleg a fitness teremben is, ellesni, megtanulni a gyakorlatokat. Annak a tudatában, hogy gyakorlatuk megfelelő lesz a számukra is. Biztosak abban, hogy szabályosan is hajtják végre azokat, hiszen a képeken is úgy látták, vagy az a lány is úgy csinálta. Azonban edzésük mégsem lesz célravezető.

Személyi edződ segíteni tud neked:
 - Személyedre szabott edzésterv, esetleg életmód program kialakításában is, hogy az a te személyednek, testalkatodnak megfelelő legyen, céljaid elérését szolgálják.
 • Megtanít arra, hogy mely gyakorlatot mikor, hogyan, hányszor, hány ismétlésszámmal és sorozatban, mely izomcsoportra érdemes kivitelezned.
 • Segít neked a ráhangolódásban, hogy alaposan felkészíthesd tested az előtted álló munkára.
 • A tökéletes és biztonságos edzéshez elengedhetetlen a fokozatosság betartása. A komoly edzésmunka komoly előkészületekkel, alapozó edzésekkel jár együtt. Segít neked a ráhangolódásban, hogy alaposan felkészíthesd tested az előtted álló munkára.
 • Mind a cardio, mind az erősítő edzéseidet is kontrollálja, továbbá a táplálkozásodat is figyelemmel követi.
 • Az edzésterved időközönként célszerű és nagyon javasolt is megújíttatnod. Ebben is kikérheted a segítségét, hiszen Ő az ki előző terved írta, ki tudja, hogy céljaid elérése érdekében milyen gyakorlatokkal folytasd edzésed.

Haladó vagy már, volt, hogy folyamatosan dolgoztál személyi edzővel, de azt feladtad, inkább választottad az edzek egyedül módszert. Mondván, megy ez már neked is, szinte már kívülről tudod a gyakorlatokat,  mikor, mit, melyikből, mennyit, mely izomcsoportra kell dolgoznod.

Van, hogy mégis elakadsz. Általánosságok, ha megszűnik személyi edződ kontrollja:
Eleinte még talán lelkes vagy, azonban később, előjöhetnek ezek a problémák nálad is:
 • Nem olyan hatásos a te edzésterved, nem fogysz már, igazából a formásodásod is megállt, esetleg visszajött némi keservesen leadott Kg.
 • Semmi nem jó, csak eddzél, és nincs eredményed, nincs sikerélményed. Nem tudod hol a baj, mit rontottál el?
 • Sokan nem képesek egyedül edzeni. Legtöbbször csak azért jelennek meg a foglalkozáson, mert várják, számítanak a jöttére, egy megbeszélt, fix időpontja van az edzőjénél. Egyre kedvetlenebbül jársz már le, esetleg magadra vagy utalva, nem tudsz kihez szólni.
 • Hajlamossá válsz a rendszerességet lecsökkenteni, más mindig fontosabb lesz, mint az edzésed, ami odáig fog vezetni, hogy  hamarosan egyáltalán nem is fogsz már sportolni.
 • Az edződ motivál téged, terel egyik gyakorlatból a másikba, egy adott intenzitást megtartva edzésidődön belül.  Ha Ő nem lesz ott melletted, és ha neked éppen olyan kedved, hogy nincs kedved hajtanod az edzést, felmerül benned esetleg az a kérdés is, hogy Te most egyáltalán mit keresel a Fitnessben? Edzésintenzitásod egyre jobban lecsökken, az edzésidőd túlnyúlik, megunod azt csinálni, mert olyan hosszú az, hogy neked ennyi időd nincs magadra.
 • Mivel nincs kontroll, úgy érzed már senkinek nem kell megfelelned, akkor tehát enned is szabad lesz bármit. A Kg – ok meg csak úgy kúsznak majd vissza.

Tanácsolom minden kedves kezdő és haladó sportolónak, sportot kedvelő és szeretőknek, hogy a saját érdekében, ha nem is mindig edz személyi edzővel, mert azt nem engedheti meg magának, időközönként kérje ki egy megbízható, számára elismert szakember segítségét. Ne sajnálják önmagukra áldozni e némi kis időt, energiát és pénzt, mert higgyék el, hosszú távon ez lesz a legmegfelelőbb, célravezető és biztonságos módszer valamennyiüknek.

HarmoNet tipp: Fitness szakértőnktől: Függő vagy? - Legyen szenvedélyed a sport! >>

Ha esetleg te is ilyen, és vagy hasonló jellegű problémákkal küzdesz, keress fel bátran, hogy együtt hamar megtaláljuk a megoldást kérdéseidre!

Zsemlye Zsanette
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1598 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x