Szexi formák újévi fogadalmaktól?
Címlap / Szépség-Egészség / Szexi formák újévi fogadalmaktól?

Szexi formák újévi fogadalmaktól?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Kedves olvasó, bizonyára Te is minden évedet szinte ugyanazzal a fogadalommal kezded. Az egészségedért, vagy az ellen teszel ilyenkor? A fogyásról fogadkozol, a túlsúly ellenében, vagy képes vagy mindezt pozitívan megfogalmazni magadnak? 

Íme a legdurvább fogadalmak, magad ellen:
  1. Most aztán tényleg le fogok fogyni
  2. Leteszek minden káros szenvedélyemről
  3. Egészségesen fogok táplálkozni
  4. Rendszeresen fogok sportolni

A nagy fogadalmak azonban csak néhány napig, hétig, talán hónapokig, jobb esetben, tartanak ki. Majd feladod őket és belenyugszol a megszokott rutinos életedbe. ROSSZUL TESZED!

Már meg is vetted a legfrissebb fitness magazinokat, hogy megtudhasd az év legjobb és leghatásosabb diétáját?
Te még mindig hiszel ezekben? Hiszed, hogy minden hónapban feltalálják az újabbnál  újabb és a legforradalmibb diétát? Miközben észre sem veszed, hogy egy világsztár Januárban még a paelo, Májusban már a Glikémiás indexen alapuló, Decemberben pedig már a jógadiétától tartja olyan jó formában magát.

Ugyan már! Vannak olyan magazinok, az olvasók nagy örömére, melyek reggeltől estig végig leírják az aznapi megengedett ételeket. Sőt, a pontosság igényére törekedvén, még az elfogyasztott tápanyagokat és az energia értéküket is feltűntetik. És még, hogy aznap mit kellene az mellé sportolni. A diéták általában 700–900 Kcal körül mozognak. Ami azt jelenti, hogy ez mellett bárki képes lefogyni, igen, akár heti 6 Kg–tól is megszabadulhatunk. Pláne, ha még sportolsz is ez mellett! Kérdés az, hogy a diétát meddig kell csinálni, utána hogyan táplálkozz, hogy a leadott Kg–okat meg is tudd tartani?

A válasz: Ezek a diéták csak egy bizonyos eseményre való felkészítési receptúrák. Amit, ha a fogyasztója abbahagy és visszatér a régi étkezéséhez, akkor a leadott Kg – okat azonnal visszahízza, rosszabb esetekben, akár a dupláját is. Talán Veled is megtörtént ez már nem is egyszer?

Akkor most mi tévő légy, milyen diétát alkalmazz?

A titok kulcsa csakis a Te kezedben van.
Már annyi mindent tudsz a táplálkozásról, már annyi szakembernél jártál segítségért, de mégsem jutottál semmire. Pedig Te mindig, mindent betartottál amit tanácsoltak Neked.

HarmoNet tipp: Új évi fogadalom: természetes finomságot az asztalra! >>

V A L Ó B A N?

Egyetlen igazság létezik csak: Őszintén be kell tartani az előírásokat, tanácsokat. Mikor nem szerepel a folyamatban, hogy de én csak azt a kis csokit kaptam be ma...

Saját egyéni elhatározásod és jogod eldönteni azt, hogy Te mit is akarsz valójában.

A választási lehetőségek mindig adottak, és a választás joga csakis a Te kezeidben, józan ítélőképességedben van. Hiszen Te magad vagy az ki eldöntöd, az egészségesebbet, avagy a az élettelen táplálékot választod. Az felé veszed az utad és azok felé pártolsz, akik osztják a véleményed, vagy megelégszel enervált, elunt életeddel.

Ha Te az én oldalomon állsz, úgy tanácsolom Neked, hogy amit elkezdesz azt csináldd hát rendesen, tedd oda Magad, igazán.Mikor van értelme fogadalmadnak?

Ha fogyókúrás diétára van szükséged, azt tedd meg, végezz nagytakarítást, de a leadott Kg – okat utána vissza ne szedd. Ez az úgynevezett teljes életmódváltoztatással érheted el. Tehát ne legyen az a kis csokika, ital, plussz Kcal. Haladj az utadon akadályok nélkül, rendíthetetlenül, és megtörhetetlenül. Mert van célod amit el szeretnél érni. A célok fontosak az életünkben, motiválóan hatnak ránk, színt visznek a hétköznapjainkba. Azok elérése pedig inspirál minket, boldoggá tesznek, kiegyensúlyozottabbakká válhatunk azok által. Ha viszont kudarcot vallunk? Az nem jó, az lehangolhat, szomorúvá és negatívvá tehetnek, ugyanakkor másik oldalról pedig ösztönzően is hathatnak, hiszen most tanulhatunk hibáinkból, így legközelebb ügyesebbek lehetünk.

Ha valaki valóban odateszi Magát és becsületesen is csinálja azt amit elhatározott, ha lassan is, de valóra váltja álmait.  Ki–ki előbb, vagy utóbb, biztosan eléri célját!

Az igazi átalakulás egy folyamaton megy keresztül, ami kinél hosszabb, van, hogy rövidebb is lehet.

Először csak kis elhatározásokat tegyél, alkalmazkodj, szoktasd magad az újhoz. Aztán jöhetnek az újabb és a nagyobb kihívások.

HarmoNet tipp:
Fogyókúra a bevitel viszonyításos módszerrel - 2-10 kg >>

Összefoglalván tehát az újévre vonatkozó tanácsaim:
  • Ha igazán szükséges, csinálj egy megszorító fogyókúrás diétát
  • A leadott Kg – okat vissza ne szedd, ezt a teljes életmódváltással fogod tudni végrehajtani
  • Mindig törekedj az egészséges táplálkozásra, és légy aktív minden nap!
  • Ne feledd, a választás lehetősége mindig a Te kezedben van.

Kívánom, hogy ez az év legyen a Te igazi nagy átalakulás éved.

Zsemlye Zsanette
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1505 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x