A szépség és az ideális test kérdése
Címlap / Szépség-Egészség / A szépség és az ideális test kérdése

A szépség és az ideális test kérdése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

A nők minimális százalékának van olyan alakja, amilyet saját maga szeretne. Magasság, súly, testrészek formái okozzák az elégedetlenkedést. Fitness klubbok bérletei, masszás olajok, különböző csodaszerek tűnnek megoldásnak. 

A nők minimális százalékának van olyan alakja, amilyet saját maga szeretne. Magasság, súly, testrészek formái okozzák az elégedetlenkedést. Fitness klubbok bérletei, masszás olajok, különböző csodaszerek tűnnek megoldásnak. Nagyon nehéz megfelelni az éppen aktuális ideálnak, bár szerencsére ma már nincs olyan szigorúan behatárolva az év alakja elvárás.


Korszakok: nők és férfiak

Vegyünk elő néhány példát! Valaha a kifejezetten kerek idomú vagy dús idomú hölgyemények számítottak az ideális nő típusnak, Marilyn Monroe idejében, az ötvenes években kor érzéki kerekded formák domináltak. Aztán eltelt jó néhány év és röpülhettek is a kilók. Megjelent a nádszálvékony Twiggi és a fiús, lapos mellek hódítottak. Szerencsére ez a kóros soványság már eltűnt a manökenek követendő példái közül. Valahogy sikerült megtalálni egy köztes megoldást. Tehát pörögtek a naptár lapja a kilókkal együtt a férfiakat meg senki sem kérdezte. Ők választottak a saját ízlésük szerint, függetlenül a divattó. Így van ez ma is csak ott van az a fránya tükör és magunknak is szeretnénk tetszeni.

Mi a helyzet ma?

Mára elvesztette a jelentőségét az ideális testsúly, a lényeg a jó kondíció. A cél az a test, amelyben az ember igazán jól érzi magát! Izzadhatunk, kínozhatjuk magunkat különböző fogyókúrával és testformáló programokkal az adott alkatunkat nem lehet megváltoztatni!

A testformálás korlátai

Mint az előbb írtam bizonyos tulajdonságokat lehetetlenség átalakítani önmagunkon. Ilyen korlátozó tényező a csontozat, amely lehet erős vagy gyenge. Ez az, ami eleve megszabja, hogy hogyan helyezkedhetnek el a zsír és az izomszövetek. Ezen kívül ezeknek a szöveteknek az elosztását még a hormonok is befolyásolják. Azoknak a nőknek, akiknek szervezete női, azaz ösztrogén hormonból termel többet a csípőn, a combon és a feneken párnásodnak. Az ellenkező fiús típus esetben keskeny csípővel és kevésbé párnás rézsekkel találkozhatunk. Természetesen ezen típusok keveredése a leggyakoribb.

A korrigálás lehetősége

Mivel csak javítani tudunk alkatunkon, nagyon fontos, hogy a kijavított részeket úgy is tartsuk. Ennek több lépései vannak. Az állandó testmozgás elengedhetetlen feladat. Az úszás, kocogás, tornázás mindig kielégítő hatékonyságú. Aztán az étrend változtatása vagy rendben tartása. Azzal mindenki tisztában van, hogy a zsíros nehéz ételek kerülendők, bár ez nem azt jelenti, hogy káposztalevélen kell élni. A hangsúly viszont azon van, hogy eltudja fogadni önmagát olyannak amilyen, de követelje meg magától, hogy testi képességei ne épüljenek le.

Az állandó oda figyelés önmagunkra lehet, hogy sok energiánkat elvesz, de a fitt és jó közérzettől senki és semmi nem tud jobbat adni nekünk!

T.K.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3788 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x