A titkok titka: Szerveink működésének lelki kapcsolódásai...
Címlap / Szépség-Egészség / A titkok titka: Szerveink működésének lelki kapcsolódásai

A titkok titka: Szerveink működésének lelki kapcsolódásai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-29

A keleti orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, mindennek megvan a maga ideje, hiszen a természet hat ránk, ahogy mi is hatunk rá. A környezettel együtt élünk, ha tetszik, ha nem. Szervezetünk működése, azaz emberi létezésünk fizikai, biológiai mivolta kémiai reakciókra vezethető vissza. Ismered a rejtett jeleket?  

A bőrünkön keresztül a levegővel érintkezve, azt belélegezve a táplálékokat elfogyasztva, folyamatosan kapcsolatban vagyunk a külvilággal. Az emésztés által például olyan anyagok jönnek létre, melyek érzelmeinket, pszichénket is befolyásolják. Keleten az ayurvéda tudománya már régóta tud erről és ezek alapján gyógyít. A meridiánok tudománya is ezen tudáson alapul.

12 fő szervünk kétórás időközönként váltja egymást a munkában, a megadott időben az éppen aktuális „szerv”, meridián használja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, tehát az energiaszint állandóan változik. Ha odafigyelünk ezekre, akkor mi is tehetünk azért, hogy ne borítsuk fel az energiaáramlást illetve megőrizzük az egyensúlyt szervezetünkben. Például ne késztessük a májunkat éjszaka is aktív munkára, azzal, hogy este későn eszünk.

Nézzük részletesen…

A tüdő energiakör ideje: 3-5 óráig tart. Ehhez tartozó pszichés probléma lehet az identitásvesztés, vagy különféle identitás zavarok.

A vastagbél 5-7-ig tartó időszakot uralja. Ekkor a legcélszerűbb székletet üríteni és tisztálkodni. Az ehhez tartozó problémák közül csak néhányat említek. Pl. elengedés, biztonságérzés hiánya.

A gyomor ideje reggel 7-9 óra között van, ezért ez a legalkalmasabb időpont a reggelihez. A befogadás tartozik hozzá. Ha valamit nem tudunk elfogadni, információt, vagy eseményt elfogadni akkor azt is szoktuk mondani, hogy nem tudjuk megemészteni. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy súlyos érzelmi traumák esetében az emésztés sokszor felborul, hiszen a velünk történteket, nem tudjuk olyan gyorsan elfogadni, megérteni, az emésztéséhez idő kell.A lép-hasnyálmirigy működése 9-11-ig tart. Ide tartozik az elfogadás. Az élet kínálta események elfogadása. Ha jó, ha rossz tanuljuk meg szeretettel elfogadni. Hiszen lehet, hogy az adott pillanatban vagy az adott időszakban rossznak tűnő eseményről későbbi távlatból visszatekintve a kiderül, hogy jó és hasznos volt.

A szív uralta időszak 11-13 óráig. Ide, mit sejthető az érzelmek tartoznak. Kedvelem, utálom, gyűlölöm, imádom, rajongok érte, stb.

A vékonybél 13-15 óra között aktív. Ebben az időszakban nem javasolt az étkezés. Ide tarozik az önbizalom és a másokba vetett bizalom. Hogy állok önmagammal, ki vagyok kérdéskör és ehhez tartozó problematikák vonatkoztathatók ehhez a területhez.

15-17 óra közötti időszak a hólyaghoz tartozó energiakörhöz tartozik. Szorosan kapcsolódó témája a szorongás. Az ismeretlen eredetű félelmek. Az altesti tájékon jelentkező feszülő érzések, görcsök és vissza-visszatérő gyulladások, szorongásos tünetek jelzői.

A vese 17-19 óra között aktív. Szintén a félelmek tartoznak ide, de a már tudatosult formában. Főleg az emberi kapcsolatokkal összefüggő problémák, mivel páros szervről van szó.

19-21 óra között a testnedvek a keringési rendszer uralkodik. Ilyenkor a Föld vizei, a tengerek és a tavak is aránylag nyugodtak. Az érzelmek és a család, a párkapcsolat tarozik ide. A szexualitás is, ehhez az energiakörhöz rendelhető.

21-23 óra között a hármas melegítő meridián a legaktívabb. A hormonrendszer időszaka, ami nagyon fontos fiatalságunk és egészségünk megőrzésében. A kortizolszint este 10 és hajnal 4 közt a legalacsonyabb (Kraft és Martin, 1995). Amennyiben tehát, ebben az időszakban nem pihenünk, az az immunrendszerünk gyengülését okozhatja.
 
Az epe 23-1-ig méregtelenít és működik hatékonyan. Ebben az időszakban tehát semmiképp ne étkezzünk. Csak meg akarjuk vendégelni a halált. A harag, a düh tartozik hozzá. Ha nem lehetünk dühösek, akkor ezen a területen adódhatnak problémák, betegségek. Ha nem haragudhatunk vagy elnyomjuk ezen érzéseinket, akkor epekövek, vagy gyulladások jöhetnek létre.

A máj ideje pedig 1-3 óra között van. Szintén a haraggal a negatív rosszalló érzésekkel kapcsolatos, de itt akkor jelentkezik probléma, ha már tudjuk, miért haragszunk és megéljük  azt, illetve jogosnak érezzük, de nem változtatunk a helyzeten, nem tesszük szóvá és nem csinálunk semmit annak érdekében, hogy új mederbe terelődjenek az események. Nem véletlenül a méregtelenítés a feladata, a környezetünket is érdemes néha méregteleníteni, illetve a bennünk dúló érzelmi viharokat felülvizsgálni és változtatni hozzáállásunkon, ha problémánk van ezen a területen és gyógyulást szeretnénk elérni.

Befogadó energiakör:
Működése a biztonsághoz kapcsolódik. Ahol felmerül a kiszolgáltatottság érzése, ott ezzel vannak problémák.

Irányító energiakör: A mennyire tartom magam kézben kérdés vonatkoztatható rá. Ki irányítja az életem én vagy a körülményeim vagy netán mások vagy felsőbb hatalmak. Az ide tartozó hiedelemrendszerben lévő problémák esetén sérült ez az energiaellátás.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8050 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x