Mozgással a tavaszi fáradtság ellen. Pörögj fel!
Címlap / Szépség-Egészség / Mozgással a tavaszi fáradtság ellen. Pörögj fel!

Mozgással a tavaszi fáradtság ellen. Pörögj fel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Nap mint nap jönnek velem szembe a fáradtabbnál, fáradtabb emberek. Mind kimerültségre, túlhajszolásra panaszkodik. Túl sokat dolgoznak, keveset pihennek, keveset, de inkább egyáltalán nem is mozognak. A táplálkozásra sem "tudnak" figyelni. 

Ki nem hallott volna már a nagy tavaszi fáradtságról?
A tél a visszahúzódás, begubódzás időszaka, a nagykabátok, meleg ruhák, fűtött lakások, fedett edzőtermek, squashok, kajakok, kerékpárok, futó, evező, taposó, és a hegyimenet gépek ideje. A tavasz beköszöntével a nap sugarai előbújnak, kiderül az égbolt, lekerülnek a nagykabátok, miket a rövidebbek, majd a pulcsik és a kis lenge blézerek váltanak fel. Megjelennek az egyre rövidülő nadrágok és a szoknyák, majd a lenge ruhák.

Az edzőtermi sportokat, lassan felváltják a szabadtériek. Élvezzük a víz és a napfény örömét, akar az uszodában, tó, folyó, esetleg a tengerparton. Elővesszük a kerékpárokat, a motorokat, jönnek a görkorcsolyák, rollerek.

HarmoNet tipp: Fergeteges tavaszi aerobik >>

A természet útja

A természetben űzött sportok az emberekben is pozitív energiát mozgatnak meg. Tudjuk, hogy a napsütésnek stresszfelszabadító hatása van, segít leküzdeni a depressziós állapotot. Továbbá, segít elkezdeni a mozgást és a sportot.


Ezek által, pedig ismét elkezdhetünk fogyni, testünknek esélyt adva a télen felszedett plusz, felesleges Kg-októl megszabadulni. A természetben űzött sportolás pozitív hatásainak se szeri se száma. Sporttevékenység és a fogyás szempontjából nézve, a leghatásosabb módszer, hiszen a természetes oxigén jelenlétében mozgás által több Kcal-t égetünk el.

HarmoNet tipp: Mielőtt nekivágunk a természetnek - Kullancsriadó >>

Tanácsos nemcsak a cardio-jellegű gyakorlatokat végezni odakint, folytassuk az edzéserősítő és nyújtó, lazító részét is ott
. Az mozgás befejeztével érezni fogjuk, hogy testünk egésze mintha új bőrbe bújt volna, mintha kicseréltek volna bennünket, olyan fennségesen fogjuk magunkat érezni.

Mindenki mozduljon meg gyorsan, és amint teheti válassza a szabadban végzendő sportokat.

Zsemlye Zsanette
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3756 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x