Virágékszerek élővirágból - Trend 2009
Címlap / Szépség-Egészség / Virágékszerek élővirágból - Trend 2009

Virágékszerek élővirágból - Trend 2009

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Régen csak nemesfémből és drágakőből bírták elképzelni, később mindenféle műanyag is szóba jöhetett, majd divatja kelt a kézzel készített, gyöngyös daraboknak és egyéb házi ötletességeknek. 

A díszes, az egyedi vagy éppen az olcsó volt a legjobb. Most viszont igazi tavaszi csemegét mutatunk, a természet segítségével! 

Ezúttal igazán trendit a természet segítségével alkothatunk. Hogyan? 
Természetesen figyelembe véve, hogy a tavasz legforróbb napjait éljük, s közeleg a nyár lazasága és jókedve, a virágokból alkotunk. Az ötlet igen egyszerű.


Minden kisleány fon hajába virágokat, hozzágumiz lófarkához egy rózsaszálat, vagy karkötőt, koszorút készít magának. Ezek a kedves kis elemek sajnos – tudjuk – nem túl tartósak, így egy felnőtt aligha viselné szívesen, noha kisleányok nyakában arra a rövid időre is megkapó és kedves darabok. 

HasrmoNet tipp: A szemüveg öltöztet! Viseld ékszerként! - Okos és szexi külső >>

Ugyanakkor nincs szebb az élő virágdísznél.
A hajtűkkel felerősített margaréták a kontyban, vagy akár csak gondoljuk egy alkalmi tortára, amit élő virággal díszítenek. 



Most egy igazán olcsó ötletet adunk. Dobd fel régi ékszereidet, vagy készíts magadnak! Drótból, fém alapanyagokból? 

Lehetőleg válassz erős, stabilan bőrödre felfekvő darabot az eső, lehulló, gótikus ékszerek most kevésbé szerencsések. Ha külön erre az alkalomra gyártanál, nem kell  kétségbe esned. Kis drótból készített karikákból is fűzhetsz karkötőt, vagy láncot, illetve a felkarodra speciális spirálba csavart kiegészítőket. Ezek igen megkapóak.

HarmoNet tipp: Tízperces nyakláncmánia – ékszerek őszre saját kezűleg >>

Most jön azonban a szédítő felturbózás! 

Az egyszerű bizsu ékszerekre, akár drót munkákra, erősíts damillal, vagy finom, arany fonallal, ezüst dróttal, virágokat. Természetesen nem csak virág fejét használhatod, hanem a leveleit, szárát, zöld részeit is. Így lesz igazán meseszép!  


Ha félsz a fém erős nyomó érzetéstől, vágásáról, akkor nyugodtan válassz egy széles szalagot. Virágboltokban különleges szatén és selyem szalagokat szerezhetsz be. Az egyedi alkalmi díszt elkészítheted egy szalagra felvarrva is. A darab 2-3 napig csodásan mutat. Ideális kiegészítő lehet lagzira, kisleányoknak, koszorúslányoknak is! 

A szalagra gyöngyökkel egyéb apró masnikkal is kiegészíthetjük a szép darabokat. Igyekezzünk kis fejű virágokat alkalmazni, használhatunk bimbós részeket is, de legyen egy-két nyíló rész is a virágon. Ha egy különleges ékköves láncot dobnánk fel alkalmilag, az is megengedett. A természet járja át a 2009-es divatot!

Képek: Holland Virágiroda
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5145 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x