Forró fekete: 10+1 különös tény a kávéról
Címlap / Szépség-Egészség / Forró fekete: 10+1 különös tény a kávéról

Forró fekete: 10+1 különös tény a kávéról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-07

A kávé ölhet, vágyat fokoz, a legjobb szex-serkentő, gyógyszerként funkcionál, ha nem fogyasztod rendszeresen, és ébren tartja a kecskéket. Mire jó még, és mekkora mennyiségben fogyasztható, hogy készül a koffeinmentes kávé? Biztos akarod tudni? 

1. A kávé ölhet.
De ehhez 80-100 csészényi kávé gyors egymás utáni elfogyasztása szükséges a szakértők szerint. Otthoni kipróbálásra nem javasolt! (Ez a híg amerikai kávéra vonatkozik, a hazánkban megszokott erős presszókávéból már 10-20 adag is elég lehet – a szerk.)
Tanulság: mértékkel, naponta 1-2 csészével szabad fogyasztani.

2. A kávé jót is tehet.
Egy tanulmány kimutatta, hogy az amerikaiak legtöbb antioxidánsukat a napi kávéadagjukból nyerik. Napi egy-két csésze kávé elfogyasztása kifizetődőnek tűnik. Vagy, ha nem szereted a kávét, próbáld ki a fekete teát, a második legnépszerűbb antioxidáns forrást, de az első öt ilyen élelmiszerben benne van a banán, a szárazbab és a kukorica is.

3. A koffein fokozza a nők szexuális étvágyát.
Mindenesetre, a patkányoknál működik. A kutatók szerint azonban az embereknél is fokozhatja a koffein a szexuális örömöket, viszont csak abban az esetben, ha nem rendszeres kávéfogyasztókról van szó.

4. A koffein megszüntetheti a fájdalmat.
Egy kisebb tanulmány kimutatta, mérsékelt mennyiségű koffeinfogyasztás – mely egyenértékű két csésze kávéval – megszüntetheti az izomlázat. A kutatók viszont olyan embereket vizsgáltak, akik nem rendszeres kávéfogyasztók.

5. A koffein valóban ébren tart egész éjjel.
Egészségügyi szakértők tanácsa: lefekvés előtt hat órával már kerüljünk mindennemű kapcsolatot a koffeinnel. Kávét, teát, kakót és csokit is mértékkel!
A fullcsoki-szülinapi torta után a gyerek vajon miért nem alszik hajnal 3 ig???

6. A koffeinmentes kávéban is van koffein!
Csak kevesebb... Egy tanulmány szerint, ha öt-tíz csésze koffeinmentes kávét iszol, annyi koffein jut a szervezetedbe, mintha egy vagy két rendes kávét ittál volna. Ellenben kevésbé természetes, érdemes mértéket szabni és a tisztább forrásból fogyasztani, vagy kerülni. Koffeink kevesebba csík-kávékban és zacskós cappuccinokbanis van. Éttermek ez utóbbi ráadásul presszókávéból készül.

HarmoNet tipp: A kávé őshazája >>

7. A koffeinmentes kávé készítéséhez vegyszereket használnak.
A kávébabokat kigőzölik, így az elpárolgott koffein felszáll a felszínre, ahonnan egy szerves oldószerrel, a metilén kloriddal (methylene chloride ) lemossák.
Gondolom ez most mindenkit meggyőzött a fogyasztásáról... - a szerk.

8. A koffein nem a „keserű bűnös”
Elsősorban nem a koffein felelős a kávé keserű ízéért. Az elkövetők sokkal inkább az antioxidánsok.

9. A jó kávé a pörkölésen és a főzésen múlik.
Pörkölés során a kávébabokban lévő olaj 400 fokon kezd kiszivárogni. Több olaj erőteljesebb ízt kölcsönöz.
A koffeintartalom akkor szabadul fel, amikor a víz az üledékben több ideig áll, így a szokásos kávéban gyakran több van, mint az eszpresszóban vagy a cappuccinoban. A sötétebb pörkölések szintén több koffeint eredményeznek. A finom kávé 15 bar nyomás felett jöhet létre, ekkor zamatos és sűrű.

10. A kávét kecskék fedezték fel.
Úgy ezer évvel ezelőtt, egy afrikai hegyvidéken egy csapat kecske jónéhány vörös kávébab lelegelése után több éjszakán át is ébren maradtak, s így a pásztorukat sem hagyták aludni. A pásztor ezután elvitte néhány szerzeteshez az állatait, hogy vizsgálják meg őket, és hosszas imádsági procedúra vette kezdetét. Minden esetre, érdekes történet...

+ 1. ha már kávét fogyasztasz, érdemes ízletes minőségit innod, minőségi kávégépből, ha pedig csak rettegsz a koffein hatásától inkább hagyd az egészet...

Medipress

(Képek: piqs.de)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4115 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x