HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21
Címlap / Szépség-Egészség / Divatdiéták - jojózó kilók

Divatdiéták - jojózó kilók

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21

Kutatások bizonyítják, hogy a fogyás és a visszahízás - más néven jojó-effektus - általános hatásai valószínűleg károsabbak, mint maga a túlsúlyos állapot.  

 

A tudományosan nem megalapozott, időszakos fogyasztóprogramok, melyeket betartva biztos a súlyvesztés, de ugyanilyen bizonyosak lehetünk abban, hogy a kúra befejeztével visszajönnek a küzdelmek árán leadott kilók. Kutatások bizonyítják, hogy a fogyás és a visszahízás – más néven jojó-effektus – általános hatásai valószínűleg károsabbak, mint maga a túlsúlyos állapot.

Felborul az anyagcsere
További negatív hatásként könyvelhetjük el az anyagcsere felborulását. A túl alacsony kalóriabevitelre a szervezet raktározással reagál. Ha kevés a táplálék, drasztikusan, akár 33%-kal lassul az anyagcsere. A kúra befejeztével visszatérünk korábbi étkezési szokásainkhoz, és kamatostól kapjuk vissza már-már elfelejtett zsírpárnáinkat, hiszen testünk így készül fel egy esetleges következő éhezésre. Persze az „elveszített zsírpárna” sem pontos kifejezés, hiszen ilyenkor a leadott kilók nagy része víz és izomszövet, és csak kevés zsír.

Jojózva nem megy!
A jó diéta nem ígér számodra csodákat és garantáltan kevés, ha csak táplálkozási tanácsokat ad. A teljes életmód váltás, a sport, a mozgás és a táplálkozás beállítása az, ami harmóniába hoz téged, ráadásul személyedre szabott módon. A jó diétában mindig szerepet kaphat megfelelő fázisokban a rágcsálás, nassolás is, ha korábban ez örömet adott neked. Legfeljebb nassolási szokásaidon változtathatsz. A divatdiéták mindegyikére igaz, hogy kampány szerűen ne végezzük őket, mert többet ártanak, mint használnak. Némely diéta havonta néhány napon át indokolt esetben hatásos lehet (például gyümölcsnap, léböjt nap, zöldségnap tartása) de csak ezekre alapozni a tartós testsúly változást.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[3430]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x