Kutyaharapást szőrével - a homeopátia
Címlap / Szépség-Egészség / Kutyaharapást szőrével - a homeopátia

Kutyaharapást szőrével - a homeopátia

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-20

Ha egy betegségben azt keresem, mit hozhatok fel a problémám ellen, akkor szervezetemben örök harc lesz. Ezért az elv: hasonlót a hasonlóval. A homeopátia lényege. 


Rendezvénynaptár
Az emberi szervezet gyógyító erőinek mozgósítása
"Similia similibus curantur" - "Hasonlót a hasonlóval kell gyógyítani"
1810-ben Samuel Hahnemann német orvos a bevett gyógyítási módszerektől merőben eltérő rendszerrel állt elő. Hahnemann az új rendszert homeopátiának nevezte el, szembeállítva a tünetek megszüntetésére irányuló hagyományos orvoslással, melyet allopátiának nevezett.

Amióta csak létezik a homeopátia, ellenfelei éppolyan szenvedélyesen támadják, mint amilyen szenvedélyesen képviselik a hívei.

Perek és viták
Magyarországon perbe fogtak és elítéltek valakit kuruzslásért és csalásért, mert az általa használt szereket a legmodernebb eszközökkel egészen az atomstruktúrájukig analizálták és megállapították, hogy desztillált vizet, esetleg alkoholt tartalmaznak, hatóanyagot pedig nem.

Sokan mégis ragaszkodtak ahhoz, hogy ezek a szerek meggyógyították őket. Naivitás lenne egy 30 éve homeopátiával foglalkozó orvost azzal gyanúsítani, hogy kizárólag betegei képzelőerejére hagyatkozik, tehát csak a gyógyszerek placébóhatását használja ki. Ráadásul a köztudottan szegényes képzelőerővel megáldott állatok is gyarapítják a homeopaták sikereit.

Ahhoz, hogy megérthessük a homeopátiás szerek hatási mechanizmusát, először is meg kell ismerkednünk a készítésükkel!

A homeopátiás szer létrehozása
A homeopátiás szerek olyan anyagokat tartalmaznak erősen felhígítva, melyek hígítás nélkül éppen a kezelendő betegség tüneteit váltják ki. Például a Belladonna mérgező hatása révén jellemző tünetekkel járó betegséget okoz. Ha valakinek olyan tünetegyüttese van, mely hasonlít a Belladonna által okozott mérgezés tüneteire, akkor ennek a páciensnek a Belladonna lesz a megfelelő orvosság, természetesen a megfelelő formában elkészítve. Mégpedig úgy, hogy a hígításokkal fokozatosan megszabadítják anyagszerűségétől. Ez az ú.n. potenciálás nem is hígítás, hanem összerázás, dinamizálás. Növényi, állati és ásványi eredetű anyagokat egyaránt felhasználnak.

HarmoNet tipp: Mit jelent a betegséged? Fejtsük meg együtt! >>

Az alapanyagot először vagy alkoholba áztatják, vagy porítják.
Ezt azután egymás után többször tízszeresére vagy százszorosára hígítják. Minden hígítás után erőteljesen felrázzák az oldatot. A felrázás potenciálja, magasabb energiaszintre emeli a keveréket, és az energiaátvitel emeli a terápia hatásfokát. Így a szerek hatékonysága a hígítással egyre nő, holott a végtermékben az eredeti anyag koncentrációja nagyon kicsi. Ha a hígítási lépésekben tízszeres (decimális) hígítást végeznek, azt D-vel jelölik. A százszoros ( centestimális) hígításokat C betű jelöli. Az ilyen módszerrel készített potenciák a D23 felett már semennyit sem tartalmaznak a kiindulási anyagból, csak a teljes és az eredeti mérgező jellegétől megfosztott információt, tehát a homeopátia nem " egészen kis mennyiségű gyógyszerrel " való terápia, hanem anyagi értelemben vett gyógyszer nélküli terápia. Az orvoslással szemben a homeopátia az ember egyediségére helyezi a hangsúlyt, ennek megfelelően a kezelés is egyénre szabott. Nem a betegséget gyógyítja, hanem az embert.A betegek ellátása

A homeopata a tünetek felmérése mellett megfigyeli a beteg viselkedését, megjelenését, kedélyállapotát, szellemi beállítódását, szorongását, és aggodalmait, személyes körülményeit, érzelmi reakcióit, félelmeit és meggyőződéseit is. A kezelés akkor hatásos, ha a homeopata teljes képet alakíthatott ki a betegről. A gyógyulás idejét befolyásolja az, hogy a betegség, milyen régóta áll fenn. Általában elfogadott az a nézet, hogy annyi hónapot vesz igénybe, ahány éve tart az adott betegség. A homeopátiás kezelésnek nincs ismert mellékhatása, de néha, mint ahogyan azt más természetgyógyászati módszereknél is láthatjuk ( talpmasszázs, biorezonancia) előfordul, hogy a tünetek a javulást megelőzően felerősödnek, vagy régebbi panaszok rövid időre kiújulnak, hogy azután végleg elmúljanak.

A kúra során a tünetek fordított sorrendben szűnnek meg, mint ahogy megjelentek.


Ma már Magyarországon is léteznek homeopátiás szerekre szakosodott gyógyszertárak. Tanácsért a Magyar Homeopata Orvosi Egyesülethez fordulhat, amely oklevelet adó tanfolyamokat is szervez.

HarmoNet tipp: Tudtad? Különleges információk a testedről >>

Homeopátiás szerek szedése és tárolása:
  • A szer fémekkel ne érintkezzen!
  • Ne tároljuk hűtőn, televízión, mikrohullámú sütőn vagy aromás anyagokkal ( fűszerek, illatszerek) együtt...
  • Védjük tűző naptól, sugárzó hőtől!
  • Ne tegyük mobil, tv, számítógép, pénz közelébe.
  • A kezelés alatt tanácsos a dohányzást elhagyni vagy legalább csökkenteni.
  • Kerüljük a mentolos készítményeket, a kávét a szedés előtt és után 1 órával.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3624 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x