Berozsdásodtál a munkahelyen? Macskapóz a hátfájás ellen...
Címlap / Szépség-Egészség / Berozsdásodtál a munkahelyen? Macskapóz a hátfájás ellen

Berozsdásodtál a munkahelyen? Macskapóz a hátfájás ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

A macskapóz, vagy más néven Mardzsari ászana, nem igényel extra hajlékonyságot, és erőfeszítést sem, viszont jól átmozgatja a gerincet és a környező izmokat. A hátfájás ellenszere. 

Kiindulásképpen helyezkedj el vadzsrászanába, vagyis sarokülésben. Egyenesítsd ki a hátad, kicsit billentsd a csípőd előre – hátra, majd állítsd meg a mozgást úgy, hogy a deréktájék egyenes legyen. Fejtetővel nyújtózz a magasba!


Kezeid emeld magastartásba, és helyezkedj el térdelőállásban, úgy, hogy mindkét tenyered a talajra simul és vállszélességben helyezkedik el. A derék helyzete egyenes legyen (ne hajoljon a talaj irányába). Ez azért is fontos, hogy ne terhelődjön az amúgy is kényes ágyéki szakasz. Majd a farokcsigolyától kiindulva csigolyáról csigolyára haladva kilégzéssel domborítsd a hátad és legutoljára hajtsd le a fejed törekedve a szeméremcsont irányába! Majd belégzéssel ismét a fenekedet kissé billentve homoríts a hátaddal fejed legutoljára felemelve és most ebből az irányból közelíts a gerinced alsó részének irányába. A légzésed ritmusára ismételd a gyakorlatot.Hatása:

Segít korrigálni a tartási rendellenességeket, megelőzi azt. A nyak, vállak gerinc háti szakaszát intenzíven masszírozza, rugalmassá teszi. Továbbá az alhasi részt is átmozgatod vele ezáltal fokozódik a vérkeringés jó hatást gyakorol az emésztésre.A menstruációs görcsök esetén érdemes naponta többször is végezni
, mert enyhíti esetleg meg is szüntetheti ennek a területnek az érzékenységét. A hullámzó mozdulatsor testnek és léleknek is gyógyír. Mivel a gyakorlat nem megterhelő a gerincre nézve, kismamák is bátran végezhetik. Jótékony hátfájás esetén és segít felvenni a kapcsolatot a babával, mivel a mozgás közben a figyelem erre a területre fog leginkább irányulni és a hullámzó légzéssel egybekötött mozdulatok a kicsi fejlődésére is pozitívan hatnak. De fontos, hogy csak akkor végezd, ha jól esik. Bármilyen kellemetlen, feszülő érzet észlelésekor hagyd abba és pihenj meg, egy számodra lazító kényelmes helyzetben.

Egry Márta
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5385 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x