Prosztata problémák: NEM az öregkor betegsége
Címlap / Szépség-Egészség / Prosztata problémák: NEM az öregkor betegsége

Prosztata problémák: NEM az öregkor betegsége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

A férfiak 80%-a előbb-utóbb szembesül a dülmirigy valamilyen problémájával. Jó esetben csak utóbb. Nem reklámozott tény, hogy a prosztata betegségei korunk ártalmai mellett már fiatal korban jelentkezhetnek. Mint a legtöbb betegségnél, odafigyeléssel megelőzhető, enyhíthető a nagyobb baj. 

Óvjuk a prosztatánkat már fiatalon, gondoljunk a jövőre, hiszen ez egy igazán megtérülő befektetés! A prosztata zónáit a talpon 30 éves kor felett, ülőmunka mellett minden férfinak érdemes masszírozni és amennyiben elváltozást, göböt, fájdalmat érzékel orvoshoz fordulni.

Összegyűjtöttem a leggyakoribb betegségeket amikkel hozzám fordulnak és amiknek a fő okai a modern kor speciális terhei. Mik ezek a terhek? Stressz, ülő munka, mozgásszegény életmód, elhízás – kóros fogyás, szingli lét – párkapcsolati problémák. Bemutatom az ezekből származó betegségeket az aranyértől a vesegyulladásig és azt, mit ajánl a reflexológia talpmasszázs, gyógynövény-terápia és életmódváltozás területein.

Anatómiája, feladata
A prosztata mirigyes szerv, mely a húgyhólyag alatt helyezkedik el és körülöleli a húgycsövet. Születéskor egészen apró, majd az ivarérett kor után növekedésbe kezd és felnőttkorra eléri a gesztenye méretet és formát. Ezután jóideig nagyjából változatlan de a 45-50 éves korban újra növekedésnek indul. Sok esetben ez a növekedés anélkül zajlik le, hogy bármilyen fájdalmas tünetet okozna. Feladata többek közt az ondó bizonyos komponenseinek termelése, a spermiumok mozgásának támogatása valamint védelem a felfázással szemben.

Betegségei
Leggyakoribb betegségei a gyulladás és a jóindulatú vagy rosszindulatú megnagyobbodás. Az orvosi statisztikák szerint az időskori férfiak egyik leggyakoribb problémája a prosztata nagyobbodása ami alapja lehet rákos fejleménynek is. Szintén a statisztikák szerint ez a tünet a 45 éves kor felett jelenik meg (40-50 %-os eséllyel) és 80 éves korban már közel 80%-os a kialakulás valószínűsége. A statisztikák önmagukért beszélnek. Főleg, ha hozzátesszük, hogy az orvosi statisztikákból nem, a reflexológiai kezelésekből viszont kiderül, hogy korunk legtöbb férfijának 30 éves kora felett érezhető a prosztata zóna elváltozása, érzékenysége. Ez nem feltétlen jelent konkrét betegséget, viszont jelezhet hajlamot vagy a szerv legyengült állapotát. Szükséges tenni a prosztata egészségéért már a férfikor zenitjén, sőt még korábban!

Felismerés
A prosztata változása nagyon sokáig semmilyen tünetet nem okoz. Ezért is kiemelten fontos a talpmasszázs mert a zónában már nagyon korán érzékelhető az elváltozás. A minél korábbi felismerés döntő lehet a kezelés sikerességének szempontjából. A prosztata elváltozás tüneti gyanúja (vizeletelakadás, gyakori kicsi vizelés, ritkábban fájdalom, magömlési panaszok – gyengébb a kilövellés, mint korábban, esetleg véres)  esetén azonnal forduljon urológushoz! 

Ülőmunka
A veszélyre ráerősít az ülő életmód, melynek során folyamatos mechanikai nyomás nehezedik az érintett testrészre. A nyomott részen a vér-, nyirok- és energiaáramlás korlátozódik, ami hosszútávon a sejtek elhalásához vezet. A szervezet öngyógyító folyamatai pedig éppen a blokkolt működés miatt nem tudnak beindulni.

A prosztata és a szex
A szexuális energiát megtartó és átalakító módszerek extra terhelést jelenthetnek a prosztatára. Ezek a gyakorlatok az egészség, a fiatalság és az alkotóerő megőrzését, kiterjedését szolgálják, és sokan a megvilágosodás felé vezető úton élnek velük. Aki ilyen gyakorlatok alkalmazásába kezd, az nem árt, ha a szakkönyvek mellett avatott tanítótól kér gyakorlati tanácsokat a felhalmozódott energia elvezetésére. Ellenkező esetben a magot és a prosztata által termelt folyadékot egészséges, bizonyos – kortól, évszaktól, egészségtől és aktivitástól függő – gyakorisággal üríteni.

Gyógyító ételek
Napi rendszerességgel ajánlott a tökmag, a lenmag és a fűrészpálma termése. Kúrajelleggel pedig csalángyökér tea. Ezen kívül ajánlatos odafigyelni a szervezet szelén és cink szintjére. Kimondottan fontos – a ma annyira divatos – antioxidánsok bevitele. Szezonjában spárgát együnk amennyi jól esik! Táplálkozásunk legyen változatos és rostban gazdag! Ez segít elkerülni a székrekedést is ami ugyancsak megterheli a prosztatát.

Gyógyító mozgás
Legjobb a célzott gátizom erősítés, amikhez segíthet az intimtorna és a különböző jóga gyakorlatok. Megkérhetjük jóga-oktatónkat, hogy segítsen összeállítani otthon is végezhető gyakorlatsort, ami megerősíti a gáttájék izmait egyben harmonizálja az alsó csakrákat.

De már csak ha bármilyen mozgást végzünk az ülőmunka mellett, sokat tettünk prosztatánk egészségéért! Legyen az tánc, kocogás, úszás vagy labdajáték, az egész napi pangó energiát meg kell mozgatni!


Talpmasszázs

A reflexológia állapotfelmérésre és gyógyításra-megelőzésre is alkalmas. A szelíd gyógymódok közül a talpmasszázs az egyik leghatékonyabb gyógymódja a prosztatának.

A talpmasszázs kivitelezésében megjelenik a holisztikus szemlélet, a prosztata járulékos zónákat is kezeljük (ld. ábra). A masszírozandó zónákat 1-től 7-ig jelöltem fontossági sorrendben. A legfontosabb persze a prosztata zónája, ezért ha minimális időnk van, csak ezt masszírozzuk!
 
A zónák:
1 - prosztata
2 - herék
3 - gerinc alsó része
4 - altesti nyirok zóna
5 - vesék
6 - húgyvezeték
7 - húgyhólyag

A masszírozás hüvelykujjal, középerősséggel, a test irányába történjen! A masszázst lehetőleg iktassuk be mindennapjainkba, legyen éppen olyan természetes 3-5 perc mint például a fogmosás! Értékes eredményeit hamarosan tapasztalni fogjuk!

Az esetleges kontraindikációk miatt a zónák masszírozása előtt kérje ki reflexológus - természetgyógyász véleményét!

Fóti Péter
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 20093 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x