Borban az allergén
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Borban az allergén

Borban az allergén

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-26

Az alkohol okozta másnaposságon felül különféle allergiás reakcióktól is tarthatnak azok, akik túl mélyen néznek a pohár fenekére. 

Sokak szervezete érzékenyebben reagál némely összetevőre, és már egy-egy pohár alkoholos ital is allergiát válthat ki. Legtöbb esetben az emberek inkább valamely adalékanyagra érzékenyek, de az alkohol önmagában is veszélyes allergén lehet magas hisztamin tartalma miatt.

A hisztamin a fehérjék lebomlása során keletkezik és ugyan nem okoz „valódi” allergiás immunreakciót, de a tünetek rövid időn belül akár súlyosak is lehetnek. Normál esetben nagyobb mennyiségben is képes a szervezetünk megbirkózni a hisztaminnal, de amennyiben a szervezetből hiányzik az az enzim, amely ezt az amint lebontja, akkor már csekély mennyiség bekerülése esetén az arra érzékenyek heves allergiás reakciókat tapasztalhatnak magukon, többek között bőrviszketést, kiütéseket, szívdobogást, orrdugulást, fej és hasfájást.

Az egyes összetevők közül a bor fertőtlenítésére használt kén-dioxid az élelmiszer allergiához hasonlóan például émelygést és gyomorpanaszokat okozhat, valamint asztmás betegeknél kiválthat asztmás rohamot. A sör készítéséhez használt árpa, búza és komló szintén előidézhetnek allergiás panaszokat. Hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, mindig tájékozódjunk az egyes alkohol tartalmú italok és ételek összetevőiről, és abban az esetben is tartsunk mértéket, ha egyébként teljesen egészségesek vagyunk.

Medipress

Kép:
piqs.de: Knipsermann - Weingläser 
 
[ 2354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x