Zöldfélék fogyasztásával védhetik a kismamák a magzatot...
Címlap / Szépség-Egészség / Zöldfélék fogyasztásával védhetik a kismamák a magzatot

Zöldfélék fogyasztásával védhetik a kismamák a magzatot

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségű zöld és sárga zöldségek, citrusfélék és béta-karotin megelőzheti a születendő gyermeknél az ekcéma kialakulását, a magasabb E vitamin bevitel pedig csökkentheti a csecsemőkori asztmás légzés előfordulását. 

Több tanulmány is vizsgálta már a terhesség alatti E-vitamin és cinkbevitel összefüggését a megszületett gyermekek asztma-hajlamával.

Japán kutatók azonban szélesítették a kört, és a várandós anyák friss zöldség, gyümölcs és antioxidáns bevitelét hozták összefüggésbe a 16-24 hónapos csemeték nehézlégzés- és ekcéma kockázatával.

A tanulmányba összesen 763 mama-gyermek párost vontak be, és az anyák étkezési szokásait egy visszamenőleges kérdőív kitöltésével térképezték fel. A nehézlégzésre és az ekcémára vonatkozó adatokat a Gyermekkori Asztma és Allergia Nemzetközi Tanulmányának kritériumai szerint rögzítették.

Az eredményekből kiderült, hogy a terhesség alatt nagy mennyiségben elfogyasztott sárga és zöld zöldségek, citrusfélék  és béta-karotin jelentősen csökkentik a gyermekkori ekcéma kockázatát, de nincsenek hatással a nehézlégzésre


Éppen fordítva történik az E-vitamin bevitel esetében: ez a nehézlégzés kialakulását gátolja, míg az ekcéma megjelenésére nincs hatással. Tehát a magzatok szempontjából is ideális élelmiszerek, amelyek E-vitaminban és/vagy béta-karotinban is gazdagok: a sárgarépa, a cékla, a paradicsom, a brokkoli, a fokhagyma, a tengeri halak, a paraj, a joghurt, a káposzta, a karfiol, a spenót és a teljes kiőrlésű gabonák.

Összefoglalva elmondható, hogy a terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségű zöld és sárga zöldségek, citrusfélék és béta-karotin megelőzheti a születendő gyermeknél az ekcéma kialakulását, a magasabb E vitamin bevitel pedig csökkentheti a csecsemőkori asztmás légzés előfordulását.

Allergiaközpont
Orvost Keresek >>

Kép:
piqs.de: Hengl - Erntedank
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4444 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x