Az örök smink
Címlap / Szépség-Egészség / Az örök smink

Az örök smink

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Az emberi arc és test festékekkel történő dekorálása talán egyidős az emberiséggel. Elsősorban kultikus, vallási jelentősége volt, és egyértelműen jelezte a népcsoporthoz való tartozást. Mást viseltek az ünnepeken, a vadászatokon, a háborúkban és akkor, ha a szépség kiemelése volt a cél.  

A tetoválás története

A mai kozmetika is alkalmazza a test- és arcfestések tartós változatát, a tetoválást, vagy más néven a tatuálást. Az elkészítéshez használt eszközök sokat változtak, ma már speciális tetoválógépek állnak rendelkezésre. A festékek is egyre tökéletesebbek, finomabbak lettek, természetesen egészségünk védelmének érdekében.

De vajon mi a különbség az egyszerű, primitív tetoválás és a mai kozmetika egyik csúcsát jelentő tartós smink között? A választ némi anatómiai ismeret tekintetében megadhatjuk. Az egyszerű, egy "életre szóló" testfestés esetében a festéket mélyen a hámszövet alá juttatjuk a tűszúrások segítségével, a festék tehát a bőr alatti kötőszövetben raktározódik.A vonalak azonban nem lehetnek teljesen élesek, mivel a festék mélyen helyezkedik el, vastag kötőszövet és hámréteg alól tűnik át. Ez a tetoválás egy életre szól és kevesen gondolják végig, hogy nyomtalanul nagyon nehezen - és a készítéshez képest - sokkal drágábban távolítható el.

A kozmetikai tartós make-up

A kozmetika természetesen akkor az igazi, ha nem hoz létre örök érvényű jelet az emberen, emiatt törekedtek a nem egész életre szóló tetoválási eljárások kifejlesztésére. A permanent make-up diadalútjára itt léphetünk rá. Az eljárás során nagyon finom, rezgő, dörzsölő mozgást végző tűcsoport segítségével jut a festékanyag a bőr felsőbb rétegeibe, az emberi kéz vezérlése mellett. Ha ragaszkodunk a permanent make-upunkhoz, akkor mehetünk korrigáltatni a száj- vagy a szemöldökvonalunkat, hogy ismét teljes szépségében ragyoghasson.A teljes eltávolítás módszere

Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk teljesen eltávolítani a tetoválást, akkor költséges fény-, illetve lézerkezelésre kell bejelentkeznünk a megfelelő klinikára. Természetesen ott csak akkor tudnak rajtunk segíteni, ha a pigment nagyenergiájú villanófény- vagy lézerkezeléssel a bőrből kiégethető. Ez pedig a felhasznált festék függvénye, vagyis vaspigmentet tartalmazó festék sajnos nem kezelhető. Tehát mindenkinek a figyelmébe ajánljuk, hogy tájékozódjon a kezeléshez használt anyagokról.

Tartós smink a praktikum jegyében

A tartós smink egyik csúcspontját a "felületesen" dolgozó SofTap módszer jelenti. Itt a festékszemcsék csak a hámba kerülnek be. Az elért színintenzitás 4-5 év alatt halványodik ki, folyamatosan veszítve erősségéből, de az árnyalat az eredeti marad. Az eljárás kíméletes, a korábban készült tetoválások újratetoválhatóak, azaz korrigálhatóak általa, akár a bőr természetes színére. Így ez a módszer a rehabilitáció tökéletes eszköze.

 
 
A tartós smink megkönnyíti életünket: nincs rúzskicsorgás, egy szájfény elegendő az estélyi sminkhez is. A szemkontúr is tökéletessé válik, szemüveges hölgyek sem fogják félrerajzolni a pillatövet. Eső-, uszoda- és napálló, melegben sem olvad le.

Természetesen a jó munkához idő kell, ezért a tökéletes tartós smink elkészítése több székben jó néhány órát vesz igénybe. A természetes összkép a kezelés után három héttel alakul ki, és ez az állapot kb. öt évig élvezhető. A sminkalap persze csak egy váz, amit az éppen aktuállis divatszínekkel aktualizálhatunk.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5965 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x