Jóga: a hétköznapok része - hogyan étkezz hozzá?
Címlap / Szépség-Egészség / Jóga: a hétköznapok része - hogyan étkezz hozzá?

Jóga: a hétköznapok része - hogyan étkezz hozzá?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-07

A jóga beletartozik a mindennapi életritmusomba. Jógaéletmódot folytatok és nincsen nap, hogy ne gyakorolnám azt! Jógázni mindenhol lehet, mindenkor. Ha csak leülsz 3-5 lélegzetvételre, eszel, hanyatt fekszel a padlón, utazol a buszon, fogat mosol, főzöl, mozizol... Mindenhol mindenkor jógázhatsz! Ki tudatosan él, ez mindenki számára egy igazán egyszerű feladat. 

Miután a legelső jógaóráról az egyetemen kizavart a tanárom, felháborodva fordultam osztálytársnőmhöz, dúlva-fúlva, hogy mit képzel magáról ez az ember! Ő pedig egy jógatanárnőként a következőket mondta nekem, idézem: - „ Jógázni jó, megvédi az egészséged, segít megelőzni a betegségek kialakulását, meggyógyít a betegségből, széppé, energikussá, erőssé, nyúlékonnyá, kitartóvá, ellenállóbbá tesz. Egyensúlyt teremt az egész testedben. Egyszerre hat a testre, gondolkodásra és a lélekre.  Helyreállítja a testben a rosszul működő dolgokat.”

A jógik erősek, nem csak testi erejükben, de lelkileg és szellemileg is!

10 évvel ezelőtt még nem hittem ezt el! SŐT! Kinevettem a jógázókat. „De hiszen Ők csak pihengetnek és nyújtogatnak, ugyan már, egyik sem tudna végigcsinálni egy atlétikai edzést, úszást, kerékpárt értettem a versenysportra ezt a kijelentést!„

Tapasztalat híján érthető  volt eme hozzáállásom a jógához. Mint ugye sok más embernek is ugyanez a véleménye, sajnos! Ismeretlenség és tapasztalat nélkül alkotjuk a véleményünket! Nem szabad!

Negatív hozzáállásom ellenére már csak azért is kipróbáltam a jógát!


Annyira megtetszett, hogy vettem is gyorsan 3 kazettát, nem sokkal később dvd - éket kezdtem el gyűjteni! Jógamegszállott lettem! Annyira megtetszett és annyira jól éreztem magam tőle, hogy az automatikusan pár nap alatt beleolvadt a mindennapi életembe.

A dvd-ket a tanári órákra követték. Egyre többet és többet tudtam meg róla.

A jóga beletartozik a mindennapi életritmusomba. Jógaéletmódot folytatok és nincsen nap, hogy ne gyakorolnám azt! Jógázni mindenhol lehet, mindenkor. Ha csak leülsz 3 – 5 lélegzetvételre, eszel, hanyatt fekszel a padlón, utazol a buszon, fogat mosol, főzöl, mozizol…. Mindenhol mindenkor jógázhatsz! Ki tudatosan él, ez mindenki számára egy igazán egyszerű feladat.

Miben volt segítségemre a jóga?
  • Segített felépülni a strokeból, az egész testemre hatott.
  • Segített elmulasztani a térd és hátfájásom. Jobb, mint a masszázs, személy szerint még az úszásnál is hatásosabbnak érzem.
  • Megerősítette a térdem
  • Növelte az állóképességem és az ellenállóképességem.
  • Fegyelemre, kitartásra, odafigyelésre, szeretetre, törődésre, együttérzésre, türelemre, lágyságra nevelt.
  • Beállította az ideális testsúlyom. Elősegítette tehát az ideális testsúly elérését.
  • Helyreállította kizökkent egyensúlyt a testemben.
  • És végül, de nem utolsó sorban, a jóga mindig ott van, ha szükségem van némi erőre, ellazulásra, feltöltődésre, jókedvre.

Mindenki jógázhat, igen, azt már célszerű egészen kisgyermek korban elkezdeni és abba nem hagyni a halig! Olcsón és gyorsan gyógyít. Ha részévé válik a mindennapjaidnak az biztos, hogy te is el fogod kerülni az orvosakat, a kórházat.  Mert itt is igaz az a mondás, hogy – „Nem elég csak jógázni, de jól is kell ám hozzá étkezni!” Étkezés és jóga. Azaz testgyakorlás és táplálkozás együttesen!

Hogyan étkezz a jóga útját követve?
Csak természetesen! Vegán, de lehetőleg vegetáriánus módon. Itt érdemes megemlíteni, hogy egyes jógik azért fogyasztanak időnként, vagy rendszeresen is húsféléket. Főleg az indiaiak!

Azért törekedjünk legalább az egészséges ételek kiválasztására, ha már vannak, akik nem mondanak le az állatevésről!

Kívánom, hogy neked is váljon a jóga mindennapi tevékenységeddé és űzd azt életed végéig!

 
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870 
www.zsanettewellness.hu 
zsanettewellness@yahoo.com

Kép:
piqs.de: vienetta - Im Einklang der Natur
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2597 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x