Paleodiéta: Működő fogyókúra?
Címlap / Szépség-Egészség / Paleodiéta: Működő fogyókúra?

Paleodiéta: Működő fogyókúra?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-09

Húst hússal, nyersen, még a bogarat is. A paleodiéta a kőkorszaki ember étkezése, bizarr és kérdéses. Valóban hatékony fogyókúra? 

Zsanette, ismered Te is ezt a diétát? Mit tanácsolsz, akkor most mit egyek? Ez abszurdum!
Emberek kétségbeesetten és szomorúan fordulnak hozzám segítségért, hogy most mitévők legyenek, nem lesz mit enniük!

Ha a paleo mellett döntesz: Csináld azt úgy, ahogyan oda le van írva.Máskülönben ha vegán vagy:
Gondolkozz csak el. Mi már megvontuk magunktól a húsféléket, a tejtermékeket, az összes állati eredetű mindennemű élelmiszert. Sokunk a cukrot, sót, megannyi szemét élelmiszernek mondott csodákat, fehér liszteket, adalékokat. Az egészségünk érdekében lemondtunk a mondvacsinált, mű ételekről. Jól tettük! Ezek után most valóban valaki azt akarja velünk elhitetni, hogy ezentúl le kell mondanunk még a gabonákról is? De akkor a kör nem teljes, ugyanis, ha az ősember gabonát nem evett, akkor Ő zöldséget sem termesztett, az a kicsi gombaféle meg némi elszórtan a vadonban mit találhatott, vajmi kevés lehetett.
Maradna tehát a bogyós termés, olajos magvak - kevéske, állati húsok és azok belsőségei tejei? Júúúj, na azt már nem!

Nyugodj meg kedves vegán társam, neked nem kell eme diétához csatlakoznod! Tarts mértéket a gabonában és meglásd, jól leszel. Ha nem vagy gluténérzékeny, szerencsés vagy, csak így tovább!

Gluténérzékenyeknek, ételallergiában szenvedőknek, candidásoknak, kik szeretnének nagytakarítást csinálni szervezetükben, fogyókúrázóknak, túlsúlyban szenvedőknek
Nekik kifejezetten ajánlott lenne a paleo ama változata, hogy nem eszel gabona féléket és tejterméket, vigyázat, tejet sem ihatsz! Ugyanakkor vétek lenne elhagyni a hüvelyeseket, olajokat és az olajos magvakat a táplálkozásból, amennyiben, az nem vált ki egyeseknél tüneteket.

Miben támogatom nagyon a paleo diétát?
Felhívja a figyelmet arra, hogy az emberek manapság túl sokat esznek. Esznek, de nem élelmiszereket, általánosságban. Csupa üres Kcal-ákat visznek be szervezetükbe, mű élelmiszereket, mik előbb-utóbb beteggé teszik őket. A Paleolitikus korban, ahonnan ez  diéta származik, ugyanis még nem ismerték a konzerveket, csak a frissen éppen talált vadon termő élelmiszereket ették. Amikor még azok telis tele voltak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, éltető energiával. Felhívja a figyelmet arra, hogy legfőbb ideje a változtatásra. A gyökeres változtatásra! Máskülönben, ha az nem szükséges, a fent már említett okok miatt, ezt a diétát se alkalmazzuk hosszú távon, mert az hiányállapotokhoz vezethet. Melyek egyre csak súlyosbodni fognak.Paleo szerint a lenmagolaj nem jó, mert az sok omega6 olajsavat tartalmaz!

Valóban, de van ott bőven omega3! Ezt már nem említi tüzetesen, és azok arányát és jótékony hatásait, továbbá a húsok és az állati zsírok káros hatásait sem! Sokan haltak már meg szív-, és érrendszeri betegségekben, az elmúlt 20-30 évben! Ezek kialakulásának oka az eme egészségtelen táplálkozásra vezethető vissza, ahol ezek a zsírok az első helyen vannak!

Paleo diéta + csokoládé + kávé, chappuchino + cukros konzervek és a kész, becsomagolt ételek!

Na de kérem, itt valami nem stimmel! Az ősember mikor ette ezeket? Kedves paleos étkező, talán hiányzik valami az ételek közül? Kell egy kis energia és torkig vagy már a nyers zöldségekkel, bogarakkal, bogyókkal, gombákkal, túl zsíros a kaja? Ha valamit csinálsz azt csináld hát rendesen. Mert ez a fajta kilengés nem az…

Tanácsom
Mindenki egyen szépen, mértékkel, rotáljon. Ha kell, tartson speciális diétát! De tartsa távol magát a szélsőségektől! Étkezz puritánul és minél természetközelibben. Így tégy az ivásnál is.

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
www.zsanettewellness.hu
 
Képek:
piqs.de: bcornelius - Arme Sau
Knipsermann - Brombeeren
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8975 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x