Immunerősítés természetesen
Címlap / Szépség-Egészség / Immunerősítés természetesen

Immunerősítés természetesen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mi lehet az, ami enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit, csökkenti a fájdalmat, javítja a véráramlást és még magabiztos fellépést is kölcsönöz? Negyven éve ismert e titok, mégis sokan csak legyintenek, alig alkalmazzák. Te tégy egy próbát vele életedben! 

Az igazi, szép mosoly és a nevetés. Számos kísérlet bizonyította a nevetés pozitív élettani hatásait, amelyeknek ma már a rendezetlenebb fogak sem jelenthetnek akadályt.

A nevetés pozitív stressz

Negyven éve ismert, hogy egy jóízű nevetés enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit – ahogyan azt egy Norman Cousins nevű kutató megfigyelte. Ez a kutatás folytatódott a ’80-as években is, amikor dr. Lee S. Berk leírta, hogy a nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét és serkenti a védő hatású immunsejtek termelődését. Sőt, ekkor már úgy fogalmazott, hogy a nevetés élettani hatásai nagyjából megfelelnek a közepes intenzitású testmozgásénak.



Milyen változásokat eredményez a legjobb orvosságnak is nevezett felszabadult kacagás?
  • erősíti az immunrendszert
  • csökkenti a stresszhormonok és „rossz” koleszterin szintjét
  • növeli a védő hatású koleszterin szintjét
  • csökkenti a feszültséget, segít kilábalni a lelki mélypontokról, így megóv a krónikus betegségektől
  • hatására kevesebb kortizol és dopamin nevű hormon termelődik, amelyek így kevésbé gátolják az immunrendszert, vagyis a sokat nevető emberek ellenállóbbak a fertőzésekkel szemben

Aktív mozgás és érvédelem egyben
Jó hír lehet a kevésbé elszánt sportolóknak, hogy a nevetés valóságos kardioedzés is. Egy amerikai tanulmány szerint mindössze 1 percnyi kacagással olyan szívritmus gyorsulást érhetünk el, mintha 10 percig dolgoztunk volna az evezőgépen. Ráadásul ilyenkor a vérnyomás is megemelkedik, számos izmunk megfeszül, és a gyorsuló lélegzés hatására a szövetek oxigén- és tápanyagellátása is javul. Sőt, a nevetéssel sokkal több kalóriát is égethetünk.

A sok nevetés az erek állapotára is jó hatással van. Ez egy olyan kísérletben bizonyosodott be, amelyben egy humoros és egy felkavaró videoklipet néztek végig a kísérleti alanyok. Kiderült, hogy rossz hangulatú film megtekintése után átlagosan 35 %-kal csökkent az ereket bélelő hámszövetben a véráramlás, míg a vicces film után 22 %-kal javult. Vagyis ha nevetünk, egészségesebbek maradnak az érfalak, ami viszont döntő jelentőségű az érszűkület megelőzése szempontjából.

Nevetve könnyebb
Ma már egyértelműen bebizonyosodott, hogy a nevetés, a boldogság, de legalábbis a pozitív életszemlélet képes „átállítani” az agy reakcióit a minket érő ingerekre. A pozitív lelkiállapotban könnyebben elviseljük, sőt jelentéktelenebbnek látjuk a mindennapok kellemetlenségeit, és a negatív események kiváltotta élettani reakciók sem annyira súlyosak. Ennek hátterében valószínűleg a nevetés hatására felszabaduló endorfin, az úgynevezett „boldogsághormon” áll.
Ezen kívül a nevetéssel, a magabiztos mosollyal eleve pozitív képet sugárzunk magunkról, mintegy azt üzenjük: elégedett vagyok magammal és a világgal. Így pedig sokkal szívesebben közelednek felénk mások is, könnyebben nyílnak meg a kapuk, úgy is mondhatnánk: mosolygás vs. összeszorított száj: 1:0.



Lehet szebb egy mosoly?

Sokan egyszerűen azért nem mernek önfeledten nevetni, mert nem elégedettek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, vagy éppen csak kis, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni. A fogak, és ezeken keresztül a mosoly és az arc harmóniájának tökéletesítése ma már megvalósítható különféle speciális esztétikai fogászati, bőrgyógyászati, kozmetológiai beavatkozásokkal. - ismerteti dr. Hatházi Katinka, az Oxygen Medical mosolytervező specialistája.

Az arc és mosoly harmóniájának megteremtésében fontos szerepet játszik az arc egyes vonásainak összetett elemzése. Az arcformának, szimmetriának, a pupillák távolságának, az ajkak íveltségének figyelembevétele elengedhetetlen egy adott archoz illő mosoly, fogsor megalkotásában. Legyen akár szó a saját fogak minimális korrekciójáról, vagy komolyabb beavatkozásokról, mint a koronák, nagyobb elülső hidak cseréje, készítése.

A tervezési folyamatban nagy segítséget nyújt egy olyan számítógépes modellező program, melynek képi megjelenítésével, a páciensről készített arcfotók alapján páciens és fogorvos együtt elemezhetik, beszélhetik meg a tervezett átalakításokat, beavatkozásokat, a tervezett mosoly ívét, fogak formáját, stílusát. A vizuális tervezés következtében a végeredmény biztosan és rövidebb idő alatt megszületik, megkímélve pácienst és orvost a hosszas próbáktól, alakítgatásoktól. 

Oxygenmedical
Orvost Keresek >>

Képek:
piqs.de: BigBlonde - Natural Beauty
piqs.de: larosa - freunde
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10245 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x