Biofodrászatban jártunk
Címlap / Szépség-Egészség / Biofodrászatban jártunk

Biofodrászatban jártunk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-25

Lépten-nyomon nyílnak a BioHair szalonok Budapesten, úgyhogy adódik a kérdés: hogyan lehet valami egyszerre olcsó és bio is? Kipróbáltuk és meggyőződtünk róla, hogy ilyen tényleg van. 

A BioHair szalonokban minden, vagy legalábbis majdnem minden bio: tisztított vizet, bio sampont és balzsamot használnak, nem használnak hajfestéket – abból ugyanis nincs bio minőségű -, de még hennát sem.

Ezek a samponok ugyanolyan jól és alaposan tisztítanak, viszont teljesen vegyszermentesek, nem tartalmaznak parabéneket (kőolajszármazékokat), mesterséges színezékeket és szintetikus illatanyagokat. A készítményekben nagyrészt természetes: tiszta növényi és aromaterápiás összetevők vannak, így nem irritálják mosás után a fejbőrt, és a sokaknál néhány nap után szokásos fejbőr-viszketést is el lehet felejteni.

A mosás után ellenőrzött biogazdálkodásból származó aloe verás balzsamot használnak (ami egyébként valami isteni illatú). Azért esett erre a választásuk, mert az aloe hatékonyan hidratálja a fejbőrt, erősíti a hajat és antibakteriális hatással is rendelkezik, mondták el a szalonban dolgozók. Segít továbbá a faggyútermelés szabályzásában, így használatával a haj nem lesz se túl száraz, se túl zsíros.

Az alapelv, hogy a frizurakészítés minden lépése környezetkímélő és bio legyen, nem is olyan egyszerűen teljesíthető. Ez akkor derült ki számomra, amikor szembesültem azzal, hogy a vizes hajra kerülő törölközőnek is organikusnak kellene lennie. A frottírtörölköző elégséges fertőtlenítése viszont bio anyagokkal megoldhatatlan, ezért lemondtak a törölközőről, helyette 100 %-ig lebomló papírtörölközőt használnak. Ezzel az erdőket még nem kíméltük ugyan, de ebből a példából is látszik, komoly körültekintést igényel egy ilyen jellegű vállalkozás.

Ugyanez a gondosság mutatkozik meg a személyzet kiválasztásánál is. Ahogy a lányoktól megtudtam, többlépcsős procedúrát kell kiállnia annak, aki ott akar dolgozni: a próbamunkát próbanap követi, azt pedig egy néhány napos szakmai képzés, ahol megtanulják az általuk használt biotermékek összetevőit, hatásait és használatát. A havi továbbképzések is kötelezőek, így valóban hozzáértő kezekbe kerül a hajunk.

Az árérzékenyeknek pedig jó hír, hogy mindez tényleg nem kerül vagyonokba, mert csak azért fizetünk, amire valóban szükségünk van, legyen az egy vágás, egy szárítás vagy egy fodrász által készített frizura. A rendhagyó üzletpolitikának köszönhetően a  bioszalonokba beugorhatsz egy mosásra, és utána magad is megszáríthatod a hajadat, de jöhetsz frissen mosott hajjal is, ha a beszárítást bíznád inkább a fodrászra.

A szalon különlegessége a finom, lazító fejmasszázs, ami tényleg mennyei élmény és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki betér a biofodrászatba.

Kolontár Elvira

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6906 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x