5 perces torna a látás megőrzéséért
Címlap / Szépség-Egészség / 5 perces torna a látás megőrzéséért

5 perces torna a látás megőrzéséért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Az ülőmunka és az ülőfoglalkozások túlsúlyba kerülése fokozott terhelésnek teszi ki nemcsak a hát-, nyakizmainkat és a gerincünket, de a szemizmainkat is. Óránként tartsunk szünetet munka közben, és végezzük el az alábbi frissítő gyakorlatot. Csak öt percünket veszi igénybe, de újult erővel folytathatjuk a napot és az egészségünkért is tettünk valamit. 

A feszültségekre érzékenyen reagáló nyak- és hátizmaink kilazításával fokozzuk a fej, és így szemünk vérkeringését. A gyakorlatokat végezzük lassan, figyelve a testünkben zajló folyamatokra, közben lélegezünk mélyen, egyenletesen!

Gyakorlat
  1. Amennyiben van rá lehetőségünk, álljunk fel, vállszélességű terpeszállásban hajolgassunk előre, hátra, majd végezzünk törzskörzést jobbra és balra. (1 perc)
  2. Hajoljunk előre, bal kezünkkel fogjuk meg a jobb bokánkat, és nézzünk hátrafelé, amennyire csak tudunk, majd a másik oldalon végezzük mindezt. (1perc)
  3. Guggolás (1/2 perc)
  4. Váltott lábujjhegyre állás (1/2 perc)
    Ülve is folytathatjuk a mozgássort:
  5. Kicsit megemeljük a lábainkat, és kezeinket előrenyújtjuk, majd körözzünk egyszerre lábfejünkkel és kézfejünkkel, kifelé, majd befelé. Most ellentétesen végezzük a gyakorlatot lábainkkal, és kezeinkkel. (1/2 perc)
  6. Törzsfordítás jobbra háromszor, majd balra háromszor. Segítségül hátrafordulva fogjuk meg a szék támláját, és úgy húzogassunk háromszor jobb, majd baloldalra fordulva. (1/2 perc)
  7. Megfogjuk a vállainkat és körzünk előre, majd hátra. (1/2 perc)
  8. Fejünket mellkasunkra hajtva, jobb, majd bal vállunk felé görgetjük. (1/2 perc)


Az átmozgatott izmokból könnyebben kioldhatjuk a feszületségeket egy kis masszírozással. Esetleg kérjük meg erre partnerünket, egy szeretetteljes simogató masszázs a leghatékonyabb.

HarmoNet tipp: Jóga a szemnek is? - 4 tipp a szem egészségéért >>

Nyúljunk hátra, és alaposan masszírozzuk meg vállainkat, nyakunkat, tarkónkat. Ujjainkkal túrjunk bele hajunkba és fejünket is erőteljesen dörzsöljük át. Közben ne feledkezzünk meg a lassú, mély légzésekről sem.

Felfrissülve folytathatjuk a munkánkat.

Bozsó Zsuzsa
www.bozsozsuzsa.hu

Kép: piqs.de: connor212 - gesicht
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4144 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x