A 3 legjobb feszültségoldó sport
Címlap / Szépség-Egészség / A 3 legjobb feszültségoldó sport

A 3 legjobb feszültségoldó sport

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-01

A mindennapokba belefásulva egyre fáradtabbnak, kimerültebbnek érezzük magunkat, s noha a tévét választjuk pihenésképpen, az agyunk eközben folyamatosan a másnapi teendőkön, az állandó problémákon jár. Fontos, hogy legalább hetente egyszer magunkra húzzuk az edzőcipőt és tegyünk valamit testi-lelki egészségünk érdekében. 

Ússzunk!
Az egyik legnépszerűbb feszültség-levezető sport az úszás, amely népszerűségének köszönhetően egyáltalán nem csupán a kiváltságosoknak való szórakozás. Az úszás nemcsak az izmokat mozgatja meg, hanem az agyat is. A légzés szabályozásával több oxigén jut a fejbe, s tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a rendszeresen tempózók jobban tudnak teljesíteni a munkájukban. Először valamelyest monotonnak tűnhet, azonban mindez elősegíti, hogy kettesben maradjunk a gondolatainkkal, és könnyű testtel, a vízen lebegve más szemszögből lássuk az életünk megoldásra váró gondjait. Az úszás azért is különösen hatékony a feszültség levezetésére, mert a szabályos tempózáskor a mellizomtól kezdve a hát, has és farizom is megfeszül, amelyet csak a medencéből való kiszálláskor fogunk igazán érezni. A mély levegő kitisztítja a légutakat, serkenti az agyműködést, s jelentős túlsúlytól szabadulhatunk meg, ha ezt a sportot választjuk. Bónuszként beilleszthetünk egy jól megérdemelt szaunázást, amelytől a bőrünk is új életre kel.Evezzünk!

Az evezés sokban hasonlít az úszáshoz, annak ellenére, hogy sokan attól tartanak, túl széles válluk lesz, ha ezt a sportot űzik. A kajak, illetve kenu minden izomtónust megmozgat, javítja az állóképességet, s aki a négy fal helyett a szabadban szeretne lenni és a gyönyörű tájat szemlélni, annak kitűnő választás lehet. A légzésre itt is ügyelni kell, azonban a friss levegő és a természeti környezet még hatásosabban pihenteti az agyunkat. Az evezés annak ajánlott, aki nem szeret magányosan sportolni, hanem előnyben részesíti a társas tevékenységeket. Mielőtt azonban kedvet kapunk hozzá, nem árt előtte néhány órát venni a gyakorlatban, mert komoly problémáink akadhatnak a vízen, ha előtte nem tanultuk meg az alapvető fogásokat, lépéseket. Érdemes kihasználni tehát a hazai vizeket, annál is inkább, mivel kajakot már 2000 forintért is bérelhetünk egy napra, amely az izzasztó edzőtermi órákhoz képest jóval csekélyebb összeg és még szórakoztatóbb is.


Másszunk!

A falmászás eredetileg azért jött létre, hogy a sziklamászók karban tudják tartani magukat év közben is. Ez a sportot azonban hamar felfedezték mások is, így mesterséges körülmények között, de szakszerűen biztosítva ugyancsak nagyjából 2000 forintért kipróbálhatjuk. A falmászás szintén minden izmot megmozgat, s különösen a hölgyeknek ajánlott, mert azokra a kritikus területekre is jótékony hatással van, amelyek állandó problémát okoznak, vagyis a has, comb, fenék és vádli.

A falak különböző nehézségi fokozatúak, így kezdőként nem kell rögtön a magasban lógnunk. Ha egyedül érkezünk, szakszerű segítséget is kapunk, így nem csak páros sportágról beszélhetünk. A gyerekeknek szintén ajánlott, külön nekik javasolt falat vehetünk igénybe, így a falmászás családi program is lehet.

A falakon található fogások mérete és alakja változik, ezzel egyrészt elősegítve, másrészt nehezítve a feljebbjutást. Ha pedig már elég profik vagyunk és még több adrenalinra vágyunk, megkísérelhetjük a boulder mászást, amely biztosítás nélküli mászást jelent, alacsonyabb szinteken. Cipőt, felszerelést már pár száz forintért is bérelhetünk, de ha komolyan beleszerettünk ebbe a sportágba, érdemesebb beruházni egy saját cipőre.

A fenti sportok segítségével úgy tudjuk magunkat karbantartani, hogy mindeközben szórakozunk, élvezzük a társaságot, és nem utolsósorban megújulva, felfrissülve térhetünk vissza a hétköznapokba.

Malya Kinga

Képek: www.bigfoto.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8309 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x