Augusztusi táplálkozás - mit ajánl a természetgyógyász?...
Címlap / Szépség-Egészség / Augusztusi táplálkozás - mit ajánl a természetgyógyász?

Augusztusi táplálkozás - mit ajánl a természetgyógyász?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

A meleg a tetőfokára hág ebben a hónapban, ezért fontos ehhez igazítani a táplálkozásunkat. Jó, ha tudjuk, milyen ételek kerülendők ilyenkor és mit érdemes fogyasztani, milyen mozgásra és légzésre van szükségünk ilyenkor. Tippek és gyakorlatok a természetgyógyásztól. 

Ebben a hónapban éri el a meleg a tetőpontját, különösen az első hetekben. Mivel a föld is ekkor telítődik elektromossággal, az embernek is fel kell töltenie magát energiával. Ki kell menni a szabadba, nagy sétákat, kirándulásokat tenni, kerti, mezei munkával foglalkozni. A magnetizmust erősítő főzelékféléket hagyjuk most el, az elektromos töltést fejlesztő gyümölcsöket részesítsük előnyben! 
 
Gyümölcsök és fűszerek
Ne feledkezzünk meg az erjedésgátlásról, mivel a sok édes gyümölcs önmagában is képes erjedni. Kitűnő fűszerek akadályozhatják ezt meg, persze csak mértéktartóan használva: a fahéj, a vanília, a gyömbér, a curry, a szerecsendió-virág, az ánizs, a köménymag, az édeskömény, az ibolyagyökérpor stb. 
A gyümölcsökhöz semmiképpen ne fogyasszunk vizet! Nem is szükséges, hiszen azok 70-95%-a víz. 
 
Mit együnk, mit ne együnk?
Augusztusban teljesen mellőzendők a következő ételek: kenyér, kalács, kifőtt tészták, sütemények, burgonya, szárazbabfélék, sajt, tojás, diófélék, kakaó, csokoládé. 
Bőségesen vegyünk étrendünkbe a szépítő, a bőrt tisztító, a máj működését serkentő uborkát, fiatal tejes kukoricát!

 
 
A hónap folyamán megjelenik a szőlő is. Egy legalább háromhetes szőlőkúra kitűnően egészíti ki a dinnyekúrát, s teljes felfrissülést hoz. Az áfonya, a fekete szeder, az erdei szamóca, a kökény, a csipkebogyó és más vadon termő bogyós gyümölcsök nemcsak színesítik étrendüket, de ki is egészítik a kultúrnövények gyümölcseinek esetleges hiányosságait. 
 
A legfontosabb teendők
Használjuk a kezünket, mozgassuk karjainkat, hogy a lapocka és a bordák tapadását, összemeszesedését oldjuk, megszüntessük! Így a tüdőnk felső része, a mindig hurutosságra hajlamos tüdőcsúcs is levegőt kap, megelőzzük a tüdőbetegségeket.
Csodálatos hatása van a légzésnek: ha a belégzést nyújtjuk, vagyis hosszan, mélyen lélegezzük be a levegőt, akkor az melegít, tehát a hűvös napokon helyes egy ilyen légzési ritmust felvenni, míg a meleg napok légzési ritmusába a hosszú kilégzést kell beiktatni. Ez hűsít. Így a belégzéssel kezdett ütemek hidegben:7-2-4-2; ha melegünk van: 4-2-7-2. 
 
Sétáljunk sokat mezítláb a homokos talajon; a homokos, agyagos talaj a húgysavlerakódásokat kiszívja a talpon keresztül, gyógyul a reuma! 
 
Ferencsik István
 
Az egészséges táplálkozásról, a kiegyensúlyozott vegetáriánus életmódról bővebben a XV. Vegetáriánus Fesztiválon hallhat.

Időpont és helyszín:
2011. augusztus 27-28., Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, X. kerület, Szent László tér 7-14.
A programok a www.egeszsegvar.hu oldalon tekinthetők meg. A belépés ingyenes.
 
Képek: MorgueFile 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 3645 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x