Népbetegségünk: a reuma
Címlap / Szépség-Egészség / Népbetegségünk: a reuma

Népbetegségünk: a reuma

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Nemrég felkeresett Kovácsné, aki néhány éve reumában szenvedett - elsősorban a vállizmokban és a jobb könyökben léptek fel fájdalmak. Nyáron kevesebb baj volt velük, de már az első hidegebb napokban megkezdődött nyomorúsága, metsző fájdalmakról panaszkodott. Ehhez a betegséghez saját bevallása szerint nemcsak a jéghideg víz és az izomzat túlterhelése járult, amit munkája során kellett elviselnie, hanem a helytelen táplálkozás is. 

A reuma az első számú népbetegségek közé tartozik, és emiatt a dolgozóknak évente több
mint 10%-a esik ki a munkából. E gonosz kórnak kedvenc letelepedési helyei:
  • görcsös, azaz rossz vérellátású izomzat, kötőszövetek, inak és szalagok;
  • régi sérülések, amelyek - bár fájdalommentesek - mégsem gyógyultak meg teljesen.

Kovácsné elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt valóban elesett és megsértette jobb könyökét. A vállsérülésre nem emlékezett. A reflexológiai állapotfelmérés során a lábfejen megtaláltuk a vállban békétlenkedő reuma okát. A keskeny, hegyesorrú cipők viselése folytán a váll reflexzónájában keletkezett blokk, így mivel a zóna vérellátása romlott, ennek folytán a váll is kevesebb vért kapott.


Kutatások és tapasztalatok igazolták, hogy a reuma keletkezésének fő okát a vesékben, a húgyvezetékben és a hólyagban kell keresni, ahol a méreganyagok nagyrészének távoznia kell(ene) a szervezetből.  Kovácsné reflexzónáit megvizsgálva is ezt tapasztaltam. Alig érintettem az említett szervek reflexzónáit,  visszarántotta a lábát és felkiáltott:

"Miért a körmével csinálja?". Megmutattam neki, hogy csak az ujjheggyel masszíroztam, és hogy az éles fájdalmat ezen a helyen a lerakodások váltották ki, melyek a zónához tartozó szervben tényleges fájdalmakat váltottak ki.

A kritikus zónapontok nagy érzékenységet mutattak:
  • a mellékvesék, tehát a kortizon-termelés, amely megakadályozza a gyulladásokat - nem funkcionált;
  • a mellékpajzsmirigyek - melyek a megzavart kalcium anyagcseréért felelősek;
  • a gyomor-béltraktus, vese-hólyag , máj-epehólyag, ami megzavart méreganyag kiválasztódásra és építőanyag hiányra mutat.

A táplálkozásban is hibákat vétett a hölgy, mert naponta 3-4 csésze tejeskávét ivott, kedvenc étele pedig a húsleves és sült húsok voltak, melyek húgysavtartalmuknak köszönhetően rendszerint ki is váltották a reumarohamot.

Elkezdtük a reflexológiás kezelést, hetente 30 percig masszíroztam.


Az étkezését a hölgy képes volt radikálisan megváltoztatni, így a javasolt gyógyteák is megfelelően ki tudták fejteni hatásukat, és fokozottan beindult a méreganyagok kiválasztása. Ettől kezdve jobban érezte magát, és három hónap leforgása alatt megszűntek a fájdalmai.  Megelőzés céljából még ma is hetenként kétszer masszírozza magának otthon a zónákat, melyekre megtanítottam, és így bízik abban, hogy többet nem kell reumás fájdalmakat elszenvednie.
 
Szeretettel várok mindenkit rendelőmben.

Balázs István természetgyógyász
Bp.XV. Zsókavár u.37. fsz.
Bejelentkezés: 30/934-6638,   410-8651
www.eletpalca.hu

A cikkben említett problémákkal és még sok más természetes gyógymóddal, szakértő kollégáim segítségével rendszeresen foglalkozunk a DIGI TV csatornáján látható ALTERNATÍV természetgyógyász magazin című műsoromban. Várom Önöket a képernyő elé minden héten kedden 19.00-tól. Adásunkat interneten is figyelemmel követheti a www.lpmedia.hu/digi-kábel oldalon.


Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3883 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x