Te is lehetsz modell egy napra!
Címlap / Szépség-Egészség / Te is lehetsz modell egy napra!

Te is lehetsz modell egy napra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Rohanó és felgyorsult világunkban gyakran felejtjük el azt, hogy időt szakítsunk önmagunkra. A folytonos bizonyítási vágytól égve, a mindennapos feladatok sűrűjében nem ritka, hogy figyelmen kívül hagyjuk, mi szükséges lelki békénkhez és mi segít minket igazán ahhoz, hogy személyiségünk harmóniába kerüljön. Sajnálatos módon a figyelem teljes körű hiánya gyakran vezet önbizalomhiányhoz és testünk magas fokú elutasításához. Pedig a szépség mindenkiben ott rejlik, csak sokan nem látják meg saját magukban. Egy profi fotózás is sokat segíthet ezen a téren. 

Napjainkra már-már népbetegségként beszélhetünk a különféle étkezési- és önértékelési zavarokról. A kialakulási okok rendkívül összetettek. Nem szabad viszont figyelmen kívül hagynunk egy rendkívül fontos tényezőt, mely többnyire a médián keresztül szivárog napjainkba, mégis hatalmas befolyással bír mindennapi életünkre. Bizonyára te is találkoztál már valahol a jól ismert szlogennel, mely szerint hozd mindig a legjobb formádat, légy mindig tökéletes és mosolyogj mindig, még akkor is, ha éppen tele vagy problémával. Ezek az elvárások sajnos negatív irányba vihetek el önbizalmunkat, így nem csoda, hogy sokan elégedetlenek önmagukkal, nem szeretik a testüket és önértékelési zavarral küzdenek.


A szépség pedig mindenkiben ott rejlik, csak sokan nem látják ezt meg saját magukban. Némi támogatásra szorulnak abban, hogy valaki felnyissa a szemüket. Ebben van segítségükre Köő Adrien fotós, aki a Legyél egy napra modell sorozatával igyekszik az embereket kizökkenteni hétköznapjaikból. Ezt a napot úgy és olyannak kell elképzelni, mely után mindenki átszellemülve lép ki a fotográfus terméből, hiszen ez az egy nap csakis róla szól. Sokan kétségekkel felvértezve lépnek a kamerák elé, mondván „ők nem elég fotogének” vagy hogy „róluk sosem készültek még jó képek”. Pedig ilyen nincs, mindenkiből ki lehet ugyanis hozni a legjobbat, csak meg kell találni a megfelelő stílust és azt hogy milyen is a valódi személyisége és ha ez megvan, akkor garantáltan csakis nagyszerű képek születhetnek.


Ezt a fotózást nem úgy kell elképzelni, mint egy tipikus modellfotózást, amit gyakran a tévében látunk. Több szempontból is más ez, mint egy meghatározott koreográfia szerint haladó, divatmárkáktól megrendelt sorozat. Az első szembetűnő különbség, hogy itt nem portfólió, hanem portré készül. Itt nem azon van a hangsúly, hogy a modell falatnyi bikiniben pózol és az amúgy is 90-60-90-es alakját még tökéletesebbre retusálják. Ezek a képek a hús-vér emberekről szólnak. Adrien igyekszik mindenkinek az igazi és valós arcát megmutatni, mintegy tükröt tartva eléjük. A fotózás egy jó eszköz arra, hogy a valóságból kiszakadva, úgymond külső szemlélőként tekintsenek önmagukra. Így nem ritka, hogy egy-egy sorozat elkészülte után, sokan rácsodálkoznak az eredményre és óvatlanul is, de elhagyja szájukat a következő mondat: „ Én nem is tudtam, hogy ennyire szép vagyok.” A cél pontosan ez, vagyis hogy valaki tanuljon meg más, egy sokkal pozitívabb szemszögből tekinteni önmagára és tanulja meg elfogadni és szeretni a testét.

Szerencsére egy napra nekem is lehetőségem nyílt ennek az élménynek az átélésére. Így utólag visszanézve egyszeri és megismételhetetlen volt. Pedig az elején én is vonakodtam és tartottam attól, hogy ebből semmi jó sem fog kisülni. Bizonyára ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, úgy gondolom, hogy a legtöbb nőtársam is hasonló kétségekkel felvértezve vág bele egy ilyen fotózásba.


Minden egy személyes találkozóval kezdődött, melynek az volt a célja, hogy megismerjük egymást Adriennel. Bizonyos fokú szimpátia és egymásra hangolódás ugyanis elengedhetetlen egy ilyen munkához. Mivel rendkívül hamar közös hullámhosszra kerültünk, így rögtön belevágtunk a tervezgetésbe. Én elmondtam, hogy milyen elképzeléseim vannak, ő pedig ezalatt feltérképezte a személyiségemet. Az sem baj természetesen, ha valaki nem konkrét ötlettel érkezik. A közös brainstorming-nak ugyanis az a lényege, hogy megtaláljuk azt a stílust, ami a leginkább illik hozzánk és kihangsúlyozza pozitív adottságainkat. Itt semmi sem lehetetlen, a fantáziánk bátran szárnyalhat. A képek hangulatát az is meghatározhatja, ha valaki esetleg valamilyen különleges hobbinak hódol vagy esetleg bármilyen sportot űz, tényleg bármire lehetőség van. Mivel bennem rendkívül erős a természet szeretete, ezért választásunk a Margitszigetre esett.
Sosem gondoltam volna, hogy egy kisebb stáb fog körül venni azon a napon, pedig így volt, hiszen ott sürgött-forgott körülöttem a fodrász, a sminkes és a stylist is. A kezdeti izgalom hamar tovább szállt. Pillanatok alatt átszellemültem és idővel egyre magabiztosabban pózoltam a kamera előtt. Annyira élveztem a portrékészítést, hogy a nap végén fájó szívvel hagytam abba a „modellkedést”. A fotózás végén a kíváncsiságom nem hagyott alább, mert alig vártam már, hogy meglássam az elkészült képeket. Képzeletemet teljesen felülmúlta a végeredmény, ugyanis először el sem akartam hinni, hogy én szerepelek a fotókon. Időbe került mire „megbarátkoztam” saját képmásommal. Ez a lehetőség sokat segített nekem abban, hogy ne szürke egérként, hanem egy színes egyéniségként tekintsek önmagamra. Ha hiszitek, ha nem, azóta a nap óta máshogy viszonyulok saját magamhoz és ezt a környezetem is érzékeli.


A Legyél egy napra modell sorozattal mindenki felfedezheti a benne rejlő szépséget és egyediséget. Itt nem az a cél, hogy profi portfóliók szülessenek, hanem az, hogy az emberek szeressék és elfogadják önmagukat. A fotózás nem csak azt teszi lehetővé, hogy megismerjük a pozitív oldalunkat, ha valaki szeretne például egy nagy múltú ikon, Marilyn Monroe vagy éppen Audrey Hepburn bőrébe bújni, akkor arra is van lehetőség. A lehetőségek tárháza rendkívül színes. Bízz és higgy önmagadban, hisz egy napra te is lehetsz modell!

www.legyelegynapramodell.com

Szöveg: Somoskői Nóra
Fotók: Köő Adrien
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4153 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x