A szülő gerincproblémája a gyermek hátizsákja?
Címlap / Szépség-Egészség / A szülő gerincproblémája a gyermek hátizsákja?

A szülő gerincproblémája a gyermek hátizsákja?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Csemetéinkért bármit megtennénk, így nem sajnáljuk megvenni nekik az anatómiai hátizsákot, megpróbáljuk őket egészségesen táplálni, ortopéd cipőben járatni és lehetőségeinkhez mérten különórákra, sportolni visszük őket. Megpróbálunk tehát a lehető legjobb szülők lenni. Mégis van egy szintje a szülői felelősségvállalásnak, amire sajnos nem gondolunk, s éppen ezért nem is fordítunk rá elég figyelmet, pedig könnyen hiábavalóvá teheti egyéb fáradozásainkat. 

Hogy mire gondolok? Nos, ahogy az ma már köztudott, a szülő a gyermek mintája, a gyermek őt utánozva próbál meg eligazodni ebben a nagy, komplex világban. Ám talán nem is vagyunk azzal igazán tisztában, vagy talán még inkább: csupán nem szeretünk azzal szembenézni, hogy mindez mennyire igaz...

A múlt év tavaszán érkezett hozzám MET Terápiára egy tanárnő: a kapcsolatát szerette volna rendezni édesanyjával, de megemlítette, hogy visszatérő, rendszeres légúti problémái is vannak. Kezelése hónapokig tartott, apró, de jelentős lépésekkel. Egyre csodálkozott rajta, hogy ahogy ő változik a MET munka hatására, úgy változik a hozzáállása az édesanyja felé: elfogadóbb, oldottabb az együtt töltött idő. Majd késő ősszel a következőket mesélte nekem:
- Babi, nem fogsz hinni nekem, mióta a terápiára járok, az osztályomban is kevesebbet betegek a gyerekek, pedig járvány van, szinte alig jár gyerek az iskolába!
Mint kiderült, a tanárnőnek eddig is lelkiismeret-furdalása volt, hiszen megfigyelte, hogy osztályából a leggyakrabban légúti problémák miatt hiányoztak a nebulók, most viszont, épp az őszi járványok idején ő és tanulói is egészségesek maradtak.

Engem nem lepett meg annyira a történet, mint őt, hiszen bizonyítékok vannak rá, milyen szorosan kapcsolódik össze a nevelő és a gyermek pszichéje és egészsége. Gondoljunk csak bele, ha egy tanárnő ekkora befolyással lehetett  osztályára, vajon gyermekeink mi mindent “ másolnak” rólunk tudtukon és tudtunkon kívül? Hogyan is működik ez pontosan?


Nos, az ugye rendben van, hogy mi, az okos felnőttek, tudjuk, mire van szükség az egészséges életmódhoz és megpróbáljuk ezt megadni gyerekeinknek - de mi a helyzet saját magunkkal? Vajon magunkért is megtesszük mindazt, amit értük? Ha ugyanis nem szolgálunk követendő példaként, tehát csak a gyermekünkre tukmáljuk a gyümölcsöt, de mi magunk gyorsétteremben eszünk, csak őt szorítjuk sportra, míg mi folyton a tévé előtt ülünk, akkor könnyen előfordulhat, hogy csemeténk is ezt a fajta életmódot szeretné majd előnyben részesíteni. Ebben az esetben pedig sok konfliktusra számíthatunk és kevés eredményre.

Hogyan érhetünk tehát célt? A válasz nagyon egyszerű: mutassunk példát - de őszintén! Próbáljunk meg jó példával elöl járni, de úgy, hogy valóban komolyan gondoljuk. Figyeljünk oda egy kicsit magunkra, a testünkre és a lelkünkre egyaránt, kezdjünk el tudatosan - mind fizikálisan, mind mentálisan - egészségesen élni, magunkért. Azért nagyon fontos ez, mert a mi állapotunk nem csak példaként áll a gyerek előtt, de ez határozza meg azt is, mennyi időnk van számára, mennyire tudunk rá odafigyelni, mennyi türelmünk van a neveléséhez, tehát a mi „jóllétünk” a gyerek „jólléte”- viszont ez fordítva is igaz, tehát ha mi feszültek vagyunk, az is átragadhat a gyerekre!

A szellemi tanulás és regenerálódás is fontos. Láthatjuk, mekkora felelősséget jelent, hogy milyen lelki hozzáállással állunk ki a gyerekek elé, vagy élünk egy fedél alatt velük. A saját, helyesen értelmezett önszeretetünk ("szeresd embertársadat, mint önmagad"), szó szerint befolyásolni fogja szeretteink immunrendszerét, általános egészségi állapotát. Arra is ügyelnünk kell, hogy milyen emberek, tanítók veszik körül gyermekeinket! Egy kedves tanárnő mindenkire jó hatással van, és lehetséges, hogy egy tökéletes testtartással, de erővel dirigáló pedagógus frusztrációt kelt a gyermekekben. Minden elvárás feléjük jogtalan, ha mi felnőttek sem tudjuk betartani....

A hátfájósok gerinctelensége - a gerincsérv fájdalma >>

Ez egy kicsit olyan, mint amikor a gerincoszlopban csak egy csigolya nincs a helyén: ilyenkor az egész gerinc elferdül. Ha viszont a helyére kerül, az egész gerinc kiegyenesedik.
Legyünk tehát még jobb szülők azáltal, hogy magunkra is elkezdünk odafigyelni, hiszen ez épp annyira a gyermek érdeke is, mint a miénk!


A MET- kezelés segíthet ebben, hiszen egyszerre segít a test és a lélek harmóniájának megtalálásában, a stressz leküzdésében. Szánjunk magunkra időt, időről időre „eresszük ki a gőzt” mi is, és éljünk egészségesebb, boldogabb életet. Érdemes akkor elkezdeni az életmódunkon változtatni, amikor nagyon jól vagyunk. Ilyenkor van energiánk úszni járni, kocogni, sétálni, és főleg - mindezt nem abbahagyni! Terápiára is bölcsebb dolog akkor járni, amikor még csak megajándékozzuk magunkat a heti egy órával. Hamarosan megtérül a befektetett energia, a teherbírásunk, munkakedvünk is növekedni fog. Egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy egyre többet mosolygunk - és nem csak mi, de a gyermekünk is!

MET terapeuta képzés indul 2012. október 22-én
Információs est: szeptember 27-én és október 10-én 18 órakor!

További információ >>>

Tömör Erzsébet
www.metterapia.hu
+ 36 70 623 8555

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3403 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x