Hogyan gyógyít a jóga?
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan gyógyít a jóga?

Hogyan gyógyít a jóga?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-31

A jóga jóval több egyszerű testmozgásnál, jelentős hatással van a Lélekre és a finom energiáinkra is. Hogyan befolyásolható a testünk energetikai állapota a csakrákon keresztül jógával és meditációval? 


Rendezvénynaptár
Mi a prána?
A jóga teremtési elméletében a lét kialakulásának egyik szintjén lép be a prána fogalma. A prána ugyanakkor maga az egyetemes energia is. A jógában viszont a fizikai testhez legközelebb álló pránatestet is ezen jelzővel illetik, ami a fizikai testetöltés során előbb jelenik meg, mint a fizikai érzékszerveinkkel felfogható test. Mivel ilyen szorosan összefügg a fizikai testtel, ez a legjobban kimutatható és érzékelhető finomtestünk is.

A nádikban, vagyis energiavezetékekben áramló pránát a kínai hagyományokban chinek  nevezik, a nádikat pedig meridiánoknak. Ezekből a vezetékekből több ezer van a testünkben, bár a kínai hagyományban elsősorban a 12 fő meridánnak szentelnek figyelmet. A több ezer kis vezeték, energiacsatorna a csakráknak nevezett energiaközpontokban találkozik. Legtöbbször 7 fő csakrát említenek a különböző irányzatok, de tudjuk, hogy ennél sokkal több van, melyekre marma pontokként is utalnak.Hogyan működnek a csakrák?

A csakrákban ezek a folyamok találkoznak és átalakítódnak, örvénylenek, mint a hullám. A csakrák transzformátornak is nevezhetők. De kérdezhetnénk, mit és hova transzformálnak? A jóga tanításai szerint az 5 elem tana vegyül bele a rendszerbe ezen értelmezésnél.

A jóga tisztító és gyógyító hatása a rendszeres gyakorlással érvényesül. Az egyre inkább elmélyülő légzéssel összhangba hozott elme irányításával végzett mozdulatban rejlik.

A légzés jelentősége a jógában
A légzésünk az az erő, ami összeköt a fizikai testtel és ezen keresztül a létezésünk egyik fő  irányítója, az elmével egyetemben, mely szintén a létezésünk kulcsa, ugyanakkor finomabb szinten kapcsolódik testünkhöz. A légzésnek a jógában is kiemelt szerepe van, az ászanákat vagyis testtartásokat az egyes légzésformákkal kombinálva érünk el különböző hatásokat.

A prána és a további testek kapcsolata a jógában
Az ászanákat, tehát az egyes jógatartásokat összekötjük a légzéssel. Ahogy egyre jobban képesek leszünk ellazulni, úgy egyre inkább fogjuk tudni érzékelni a finom energiaáramlásokat, illetve a különböző testeket. A mestertudású jógik képesek arra, hogy ezekben a testekben az adott mentális vagy érzelmi szinten dolgozva a légzéssel összhangban, fizikai szinten is meg tudják változtatni, illetve gyógyítani a testet, vagy például oldani az izomgörcsöket (amelyek évtizedekig fennállva komoly betegségeket okozhatnak). Ugyanakkor számos hormon létrehozásában is szerepük van, így a depresszió és más pszichés vagy pszichoszomatikus betegségek is jól gyógyulnak jógával.


Ha részletesebben érdekel a jóga vagy a meditáció és a fent említett valamely témakörben van kérdésed, vagy szeretnél elmélyülni a tapasztalásban, szeretettel látlak az októberben induló meditációs tanfolyamon, melyre itt tudsz jelentkezni >>>

Hamarosan csakrákkal foglalkozó tanfolyam indul! Csakratanfolyamunkon a 7 fő csakrát tanulmányozzuk úgy, hogy végigmegyünk az értelmezésükön, a hozzájuk tartozó elemeken és szerveken, a hozzájuk tartozó meridiánok kapcsolatán.  Mindenki egyéni tapasztalatot szerez és megállapíthatja, hogy melyik csakra, milyen állapotban van és hol van benne góc, elakadás, mi az, amin dolgoznia érdemes és segítséget kap, hogy ezt hogyan teheti meg.

A részvételhez érdeklődésed az egry.marta@gmail.com címen adhatod le.


Képek:
Ambro - FreeDigitalPhotos.net
ponsuwan - FreeDigitalPhotos.net 
 
[ 3224 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x