Immunerősítés helyett: tápláld a légzőrendszert!
Címlap / Szépség-Egészség / Immunerősítés helyett: tápláld a légzőrendszert!

Immunerősítés helyett: tápláld a légzőrendszert!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Az őszi hónapokban sokat hallunk arról, hogy milyen fontos az immunrendszerünk erősítése - ez azonban bizonyos szempontból tévedés. Mi a teendő az egészségünk érdekében? 

Egyre több helyről hallom tévesen, hogy erősítsük az immunrendszerünket! Ehelyett a légzőrendszerünket kellene valójában táplálnunk az őszi hónapokban. Miért a tévedés? Miért gondolom én másként? Az ok egyszerű: Az immunrendszert nem erősíteni, hanem táplálni érdemes!

Mit is jelent ez pontosan? Mi van akkor, ha valakinek "túlreagál" az immunrendszere, apró jelekre is ugrásra kész? Ilyen helyzet például az allergia.
Az immunrendszer működését nem serkenteni kell, "ostorral" hajtani, hanem feltáplálni, hogy jobb állapotba kerüljön, hogy képes legyen regenerálni önmagát! Az immunrendszer támadó és védekező funkcióját egyensúlyban kell tartani: akkor se jó, ha túlreagál, de az se, ha alulműködik és gyengén reagál.

Ha az immunrendszer meggyengül, felborul a harmónia. Ha erősítjük a támadó funkciót (ami a fertőzések és a különböző kórokozók ellen véd, a daganatos hajlam kialakulásáért, elterjedéséért felelős), akkor meggyengül az önmagát leállító, védekező funkció, megnő az allergia, az autoimmun betegségekre való hajlam.
Az immunrendszert leginkább a sok és egészségtelen mértékű stressz gyengíti meg. Ráadásul az immunrendszerünk 70%-a a beleinkben található (a vastagbél bélflórájában)!

Tudatosan képtelenek vagyunk stresszmentesíteni magunkat, ego-ból nem megy. Hiába határozzuk el, hogy nem foglalkozunk valamilyen körülménnyel, hiszen azon úgy se tudunk változtatni, érdemes elengedni, éjszaka mégis sokszor felébredünk, nem hagy aludni, rágódunk rajta, "agyalunk", nem tudunk továbblépni. Ezen csak különböző lelki gyakorlatok, technikák  és egy egyedülálló, magyar,  információs csepp, a MOKSA ELIXÍR képes változtatni. Folyamatos, rendszeres fogyasztásával, megváltozik a körülményekhez való hozzáállásunk  jól éljük meg a dolgokat, hogy minden úgy van jól, ahogy van és könnyű a lelkünk, nem betegít meg semmi!!!


Az Immunrendszer táplálása - az 5000 éves megfigyelésen alapuló  Keleti Regenerációs Filozófia, pontosabban az 5 Elem Tana szerint - majd csak tavasszal aktuális.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mai világban, főleg Európában sajnos már nagyon felborult az 5 szervrendszerünk  (Immunrendszer, Hormonrendszer, Emésztőrendszer, Légzőrendszer és Keringési rendszer) közötti egyensúly.

A keletiek prevencióban gondolkodnak- és elsősorban arra helyezik a hangsúlyt, hogy mit tegyünk, hogy egészségesek maradjunk?
Ezért ők évszakváltásonként (Tavasz,Nyár, Nyárutó, Ősz és Tél), az évszakok szerint táplálkoznak, így megmarad a harmónia.
Európában erről nem beszélhetünk, ezért szinte minden szervrendszerünk egyensúlytalanságban van.

A Keleti Regenerációs Filozófia segítségével az emberek viselkedéséből, habitusából, öltözködéséből, szín-és ízviláguk alapján ki lehet következtetni, hol van a legnagyobb hiányuk, melyik szervrendszerük van felborulva. A keleti gondolkodásban a szerveket nem anatómiai értelemben, hanem funkció szerint értelmezik,különböztetik meg és beszélnek a fent is említett 5 szervrendszerről.

Az 5 lovas hintó elve alapján egyformán kell őket táplálni. Mégis van, amikor nagyobb hangsúly van egy-egy rendszeren, mint a többin – ez ősszel a légzőrendszer, valamint a szintén a Fém elemhez, közvetetten a légzőrendszerhez tartozó vastagbél. Milyen érdekes, hogy az immunrendszerünk 70%-a a vastagbélben található, így - ha közvetve is - de feltápláljuk azt! A további érintett területek még a bőr, a testszőrzet, a szaglás, az orr.

A bélflórában található mikroorganizmusok  egyensúlya  az egyik legfontosabb alapja az egészségünknek - erre egy kiváló megoldás az Emtech Emóció nevű készítménye.

Ha gyengén működik az immunrendszere valakinek, azt is kell mellé táplálni - de lehetőleg nem a narancs és a citrom télen a megoldás (mivel ezek hűtő élelmiszerek), bár a legtöbb gyógyszernél ez is jobb megoldás. Leginkább azonban a hazai savanyú káposzta, csalamádé, fokhagyma, nyers méz (melegítés nélküli!) fogyasztása ajánlott.

Mivel tudjuk a légzőrendszert táplálni?
A Légzőrendszer FÉM ELEM, színe: fehér, íze: erős, csípős , érzet: a szomorúság, az elmúlás. Érdemes ilyenkor erős, csípős növényeket fogyasztani- pl. hagyma, fokhagyma, fehér retek, torma, paprika, fehérrépa, karfiol, káposzta, karalábé, zeller, gyömbér.


A Keleti Regenerációs Filozófia elvei alapján állították össze a kínai származású orvos-gyógyszerész házaspár a Sunrider táplálékait, ezek közül a légzőrendszert a CONCO (13 féle gyógynövény keverékének koncentrátuma) nevű készítménnyel lehet feltáplálni.

Ezenkívül érdemes még a C-vitamint és a Ca rágótablettát (napi 1 db-ot) használni, s esetleg az Assimilaid-et, ami a FÖLD elem, az emésztőrendszer tápláléka, mert ő mint "anya", képes táplálni (ha jól működik) a gyerekét, a légzőrendszert!
Nemsokára pedig már a téli időszak következik, amelynek fő szervrendszere a keringési rendszer. Színe a fekete. Íze a sós, érzete a szorongás, félelem, pánik.

Ha gyenge ez a szervrendszer (pl. a vese a lélek háza és érzelmi, főként párkapcsolati problémánk van, akkor meggyengül a vesénk, a vese chi) és gyakran rettegünk, félelmeink vannak, esetleg pánikrohamok léphetnek fel.

Ide tartozik az egész keringési rendszer, nyirok-érrendszer is, a vérnyomás, vérkeringés, kálcium-anyagcsere, csontsűrűség, a húgyhólyag, prosztata, haj, hallás, fogak, vizelet, vese és annak kivezető szerve a fül. Tápláléka lesz a LIFESTREAM és minden olyan étel, ami sötét, fekete és/vagy sós (retek, cékla, bab, gesztenye, gomba, fekete szeder, borszőlő).

További információ: www.regeneral.hu 


Ibránszki Bea
numerológus
www.regeneral.hu

Képek:
stockimages - FreeDigitalPhotos.net
Piyachok Thawornmat - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4397 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x