MOB-program az utánpótlás egészséges táplálkozásáért...
Címlap / Szépség-Egészség / MOB-program az utánpótlás egészséges táplálkozásáért

MOB-program az utánpótlás egészséges táplálkozásáért

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

Kétszázezer hazai utánpótláskorú sportolóhoz szeretné eljuttatni üzenetét a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a tudatos sporttáplálkozás fontosságáról. E törekvés része az a most indult rendezvénysorozat, amelyet (T)egyél minden nap azért, hogy bajnok lehess! szlogennel hirdetett meg a MOB. 

A londoni Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttáplálkozási felkészítője, a SportVitalitás által lebonyolítandó rendezvények mellé számos olimpiai bajnok, sportvezető, sportszövetség és intézmény állt be támogatóként. Az élsportolók és a cég dietetikusai tudatos táplálkozásra nevelnek - olvasható a MOB honlapján.

Az eseménysorozat - amelynek fővédnöke Szabó Bence MOB-főtitkár, kétszeres olimpiai bajnok vívó - a népligeti Elek Gyula Sportarénában 250 gyerek és szülő részvételével indult útjára hétfőn. Az érdeklődők előtt Bartha Csaba, a MOB sportszakmai főmunkatársa hangsúlyozta: mára az élsportolóknak is fel kellett ismerniük, hogy eredményeiket nagyban befolyásolja a táplálkozásuk."A jövő olimpiai, világ-, és Európa-bajnokai abból a kétszázezer ifjú sportolóból kerülnek ki, akik most az utánpótlást alkotják. Ezek a rendezvények nekik szólnak, hogy felismertessük velük, már most sem mindegy, hogyan táplálkoznak. Ahhoz, hogy a következő évtizedekben továbbra is lépést tudjunk tartani a világ sportélvonalával, a sporttáplálkozás terén is fel kell zárkóznunk"
- jelentette ki a szakember.

A rendezvénysorozat húsz helyszínt érint országszerte, az események hetente-kéthetente követik egymást, és mindegyiken találkozhatnak majd a gyerekek az adott város neves élsportolóival.


Forrás: MTI

Kép: photostock - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2110 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x