A női minőségek drágakövei
Címlap / Szépség-Egészség / A női minőségek drágakövei

A női minőségek drágakövei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Küzdelem helyett elfogadás - a szív állapota. Ebből az állapotból is képes vagy olyanná formálni az életed, amilyennek szeretnéd. Nem hiszed?  

Sok misztikus iskola és spirituális tanító nagy szerepet tulajdonít az úgynevezett női minőségeknek, a befogadásnak, az elfogadásnak, a lágyságnak. De vajon tényleg annyira fontosak ezek a mindennapokban? Milyen szerepük lehet a harmonikus élet kialakításában? Ha megérzed, mennyire egyszerű és hatékony módja életed megváltoztatásának, akkor használni is fogod ezeket a hétköznapokban.

Gyakran passzivitásként értelmezzük az elfogadás jelenségét. Ennek oka elsősorban a férfias teremtő erő dominálta társadalmi és oktatási rendszer, melyben a szocializáció segítségével már gyermekkorban mindenkinek a fejébe nagyon mélyen belevésnek bizonyos koncepciókat.

Az egyik jellemző irányelv például az „Ember küzdj és bízva bízzál.” Ez azt jelenti, hogy a küzdelem, a konfliktus, a harc a legfontosabb eszköz, annak érdekében, hogy megvalósítsd vágyaidat. Már az iskolában bőséges gyakorlati tapasztalatokhoz jut a legtöbb gyerek, legyen kisfiú vagy kisleány, ennek a valóságáról, s arról, mennyire „hasznos” ez a hozzáállás. S sok esetben ez így is lesz, hiszen az a gondolkodásmód hozta létre a környezetet, amely ezt vallja igazságnak, így azt tükrözi.

Addig a pontig, amíg csak a fejedre hallgatsz, mindenképpen jogos lehet ez a nézőpont. Természetesen csak akkor, ha eltekintesz a sok szenvedéstől, amit önmagadnak és környezetednek okoz a hatékonyság oltárán feláldozott érzékenység. Hiszen ez lesz az ára ennek a hozzáállásnak. Nagyon hatékonyan lehet ily módon a kitűzött célokat elérni, azonban ez a szemlélet kevés jelentőséget tulajdonít annak, hogy milyen érzelmi álapotban zajlik a folyamat.


Nehéz dolog ily módon harmonikus, elégedett életet élni – különösen nőként -, hiszen az életben állandósul egy túlzott versengés és feszültség. Ebből a nézőpontból az elfogadás egy negatív kicsengésű és passzív állapotot jelenthet. Mégis: vizsgáld meg a fenti „igazság” következményeit az életedben, s próbálj alkalmazni egy új szemléletmódot, ha a küzdelmet már próbáltad (s már nem igazán van kedved hozzá).

Ha szeretnél valami hatékony, ugyanakkor harmonikus elemet adni a belső világod változásainak, akkor vidd bele az életedbe az elfogadást és a befogadást. Ez egyébként nem lesz nehéz számodra, mert hamar ráismersz, hogy ez a természetes állapotod, amelyet a szufi misztika képviselői a „szív állapotának” neveztek. Mit is jelent ez? S hogyan érhető el?

Érdemes éberré válni, milyen is az energia minősége, amellyel végrehajtod a mindennapokban a cselekedeteidet. Legyen az munka, a vágyaid megvalósítása vagy egy probléma megoldása, tisztában kell lenned, mi a kiinduló motivációd, és ahhoz milyen érzelmek társulnak.

Ha tele vagy türelmetlenséggel, félelemmel, feszültséggel, s így próbálod megváltoztatni a körülményeidet, akkor ez a minőség megjelenik az erőfeszítésed eredményében is. Ha történik valami az életedben, amely kellemetlen, természetes, hogy meg akarod változtatni. Azonban megteheted úgy is, hogy első lépésben elfogadod. Befogadod önmagadba azt az állapotot, Ami Van. Megszünteted a belső ellenállást, ami gerjeszti a feszültséget, a negatív érzelmeket.

Ez nem jelenti azt, hogy ne cselekednél, amikor itt az ideje (akár azonnal), egyszerűen csak nem viszed bele a helyzettel való elégedetlenségedet. Tiszta, semleges energiával indul a cselekvés, s meglátod, ez mennyivel hatékonyabb annál, mint ami tele van ellenállással.

Nem feltétlenül kell első lépésben örömmel cselekedned, mint ahogy némely „pozitív gondolkodó” és sikertréner oktatja. Van, akinek sikerül ez, és van, akinek nem. Például ha úgy érzed, hogy kevés a pénzed, s valaki azt a tanácsot adja, hogy örömmel fizesd be a csekkeket, akkor biztos furcsa szemekkel nézel rá. Pedig sok könyv ilyen módszereket ajánl.

 

Meg is van az értelme, de egyszerűen túl nagy változást kér tőled. Azt sugallja, hogy a fejeddel írd át az érzelmeidet, az akaratoddal hass a szívedre. Ez kevés embernek sikerül, és sok embert inkább az önbecsapás felé terel, hiszen mosolyogva próbálja bizonygatni: „egyre jobban vagyok”, még akkor is, ha az ellentétét érzi. Önmagán kívül senkit nem ver át. Ahelyett, hogy megoldaná a helyzetet, csak elfedi azt. Azonban könnyebb és megvalósíthatóbb út, hogy első lépésben válj éberré az érzelmi negativitásra, s a következő lépésben fogadd el. Azután pedig cselekedj a legjobb tudásod szerint.

Első lépésben tehát maradj nyitott arra, hogy más út is létezik vágyaid megteremtésére, mint amit az ego sugall, hogy küzdj, versenyezz, gyűjtögess stb. Vedd észre, hogy amíg csak az egód irányítja a figyelmed, addig az életedben lévő nehézségekre, hiányra és problémákra fókuszálsz, s azt akarod „megoldani”. Azt, ami jelenleg van, az elme mindig át akarja alakítani valamilyen más helyzetté. S addig semmi gond nincs, amíg ezt belső feszültségek nélkül semlegesen vagy játékosan szeretné megvalósítani. Ezt jelenti, hogy az elfogadás a valódi kezdet egy harmonikus változáshoz.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5896 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x