Egyél színeket és gyógyulj!
Címlap / Szépség-Egészség / Egyél színeket és gyógyulj!

Egyél színeket és gyógyulj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

A színek sajátos rezgéssel és gyógyító erővel bírnak. Ezt a hatást kihasználhatjuk az étkezés során is, az aktuális állapotunknak megfelelő színű táplálékokból összeállítva étrendünket. Milyen színű ételek kerüljenek a tányérra? Tippek a természetgyógyásztól! 

A színeknek sajátos rezgése van, és ezek a rezgések hatnak a testre. A látvány is hat ránk. Egy fekete szín elegáns, de különösebben nem lesz tőle senki vidám.

Pl. a színek sokasága, a piros, zöld, sárga, narancs, kék, lila, vagy a szivárvány, amit az égen láthatunk, a szívet melengeti, így ha sok színt látunk, vidámabbak leszünk, javul a közérzetünk, vagy netán nevetünk is (ami maga a csoda, mert gyógyít).

A színek gyógyító hatását úgy alkalmazhatjuk, hogy a kívánt színeket az adott testrészre tesszük. A torokcsakrán alkalmazott kék szín (pl egy kék kendő formájában) segít meggyógyítani a torokfájást és hallatni a hangunkat.Étkezés és színek
  • A különböző színű ételek segítségével kiválóan feltölthetjük testünket azokkal a színekkel, melyekre egészségünk javításához és fenntartásához szükség van. Minden egyes ételnek megvan a maga rezgése.
  • A vörös ételek fűtik és feltöltik a testet, erősítik a vért. Figyelem: a vörös arra ösztönöz minket, hogy minél többet együnk, ezért kombináljuk hűvös színű étkekkel, és étkezőhelyünkön ne a piros szín domináljon (terítő, tapéta stb.).
  • A sárga ételek természetes hashajtó hatásúak, a citrusfélék stimuláló és eltávolító hatásúak. Ezek az ételek rendelkeznek a legmagasabb rezgéssel.
  • A reggel éhgyomorra elsőként fogyasztott narancslé segít eltávolítani a szervezetből az előző napról bennmaradt, emésztetlen táplálékokat.
  • A zöld ételek kitisztítják a szervezetet. A világoszöld klorofill, melyet a zöld növények közvetítenek számunkra, a legkiválóbb fiatalítószer. A zöld szín a napsütés hatására jön létre, ezért a zöld ennivaló teli van napsütéssel. Még ha valaki nem is szereti a salátákat, zöldségeket, el kell ismernie, hogy maga a zöld szín igen étvágygerjesztő.

A zöld ételek másik előnye, hogy leszoktatnak bennünket a fehér cukrokról, mert a zöldségek és gyümölcsök természetes édességgel rendelkeznek.

Az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek leve az emberi szervezetben található vér növényi megfelelője, e lének azonban frissnek kell lennie. Ha éretlenül szedik le a termékeket, megfosztják a napfénytől, és azok nem tudják létrehozni az ásványok és vitaminok teljes mennyiségét.

A fény is tápanyag, mely az ételhez hasonlóan szükséges.

A föld felett termesztett ennivaló bezárt napfényt tartalmaz, ezért egészségünk érdekében ajánlatos, hogy az elfogyasztott zöldség háromnegyed része a föld felett termesztett legyen, és csak egynegyede föld alatt növő.


Ha megfigyeljük étkezési szokásainkat, igen népszerűek a fehér és barna színű ételek. A barna a Föld jóságát képviseli, biztonságérzetet ad (jó példa erre a csokoládé, melyhez gyakran nyúlnak a bizonytalan, ún. nem két lábbal a földön álló emberek), a fehér pedig az anyatejet idézi, mely táplál, gondoskodik rólunk.

Testünket a természet törvényei uralják. A megfelelő színű ételek fogyasztásával fenntarthatjuk testünk működésének harmóniáját.  Ügyeljünk főzéskor arra, hogy kombináljuk a különböző színű ételeket, és ha egy bizonyos alapszín hiányzik étrendünkből, helyettesítsük azt legalább színes asztaldekorációval, virágokkal, gyertyával. Ezzel legalább szemünkkel magunkba vehetjük az adott szín rezgését, ha szánkkal nem is.


Balázs István
természetgyógyász, reflexológus
www.eletpalca.hu

Képek:
lobster20 - FreeDigitalPhotos.net
Ambro - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3271 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x