Milyen a jó sminktetoválás?
Címlap / Szépség-Egészség / Milyen a jó sminktetoválás?

Milyen a jó sminktetoválás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-25

A sminktetoválás paradoxona, hogy a jó sminktetoválást nem lehet észrevenni! Ha rendszeresen azt halljuk, hogy "Sminktetoválást csináltattál?", vagy "De jó a sminktetoválásod!", akkor az a sminktetoválás valójában el van rontva. Ahhoz, hogy megértsük, hogy milyen a jó sminktetoválás, tisztáznunk kell, hogy mit is szeretnénk elérni! 

„A sminktetoválás célja, hogy a legteljesebb természetességre és esztétikumra törekedve alapsminket adjon az arcnak. Ez a mindennapokban magabiztossá és boldoggá teszi a nőt, és egyben leveszi a mindennapi sminkelés terheit is válláról” – mondta Kalcsu Kati, mesterkozmetikus, általános és orvosi sminktetoválás-szakértő.

Hozzátette: Egy tartós sminkkel felöltöztetett arc minden helyzetben a tökéletes ápoltság benyomását kelti anélkül, hogy észrevennénk az okát. Ránézve olyan érzésünk támad, hogy „hű de jól néz ki”, de nem a smink, hanem a viselője! A különbség óriási!


A jó sminktetoválás mindezt az előnyök kiemelésével és az esetleges hibák korrigálásával éri el, a természetesség jegyében: az egyre finomodó technikák és színek következtében egy professzionális sminktetoválás még közelről sem feltűnő. A sminktetoválás készítésekor a természetes adottságok figyelembevétele mellett, a személyiséggel való harmóniára törekednek a szakemberek.

Emellett fontos szerep jut az esetleges bőrhibák és sebek korrigálásának. Egy kisebb heg vagy bőrhiba szinte észrevétlenül eltüntethető sminktetoválással.

Korábban nem a természetes volt a természetes
Bár ma a természetesség a természetes, nem volt ez mindig így: a sminktetoválás kezdeti korszakában valódi sminkeket készítettek erős színekkel és éles kontúrokkal, amely egyáltalán nem kedvezett a természetes hatásnak.

Mára az élesen kontúrozott ajkakat felváltotta az ajaksatírozás, üde színhasználattal. A szemhéjak már nem keretezettek, hanem sötét vagy világos árnyalatokkal emelik ki a szem természetes csillogását, egy szálazott szemöldöktetoválás pedig tökéletesen igazodik az eredeti megjelenéshez.

„A jó sminktetoválás eredménye egy szinte észrevehetetlen, minden helyzetben egyfajta természetes ápoltságot és szépséget sugárzó alapsmink. Ez amellett, hogy bármilyen hétköznapi alkalomra is hordható, lehetőséget hagy a változatos sminkelésre”
– mondta Kalcsu Kati.


Mi a teendő az elrontott sminktetoválás esetén?

Az esetek többségében az elrontott sminktetoválás tökéletesen helyrehozható, azonban az eljárás időigényes és költséges is. Ha csak kisebb korrekcióra van szükség, akkor az úgynevezett Camouflage (elfedő) pigmentálással elfedik a nem kívánt tetoválást vagy annak egyes részeit, majd újra elkészítik a már esztétikus munkát.

Komolyabb esetekben először lézeres eljárással eltávolítják az elrontott tetoválást, majd ezt követi az új sminktetoválás elkészítése. Azonban a legjobban akkor járunk, ha már elsőre megfelelő szakemberhez fordulunk. Megfelelő szakember választásával nem fordulhat elő ilyen korrekciót igénylő hiba.


Képek forrása: http://kalcsukati.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5008 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x