Emilla: a nagyanyáink bölcsessége
Címlap / Szépség-Egészség / Emilla: a nagyanyáink bölcsessége

Emilla: a nagyanyáink bölcsessége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

Van az úgy, hogy az ember megelégeli azt a fajta kiszolgáltatottságot, amikor egy problémára nem nyújt a piac többféle megoldást. Egyáltalán miért is neveznénk problémának bármit is, pusztán amiatt mert bizonyos élethelyzetekhez biztosított termékek megkeserítik az életünket? 

Többek között a menstruáció is ilyen: Legtöbbünk eldobható betéteket, tamponokat használ, ráadásul életünk során több tonnát hajítunk ki a kukába fejenként!

Szomorú tény az, hogy 2014-re felnövő megannyi generáció már elhitte, mi több: elfogadta magáról azt a tévhitet, amit a média közvetlenül és közvetve folyamatosan belénk diktált az elmúlt évtizedekben; hogy a menstruáció piszkos, undorító, hogy az, ami belőlünk kijön attól minél előbb meg kell szabadulni, a vér tele van káros baktériumokkal (?!) és betegséget okoz (?!?), a menstruáció alatt a hasunk fáj és görcsöl.

Sebaj ezzel együtt kell élnünk, mert majd beveszünk rá valamilyen gyógyszert és akkor már jobb esetben egy pár napig kihúzzuk fájdalmak nélkül. Csak milyen kár, hogy az a pár nap sokunknál akár egy hétnél is tovább tart...Miért van az, hogy nagyanyáink sosem panaszkodtak menstruációs görcsökre és nem rohantak kórházba, orvoshoz egy kis görcsoldóért? Pár nap alatt túl voltak a „nehéz napokon” és nem küszködtek rendszeresen az allergiás bőrpíroktól és a szagoktól?

Én máig értetlenül állok az előtt, hogy senki sem vizsgálja be vagy szigorítja az eldobható menstruációs termékek forgalmazását. Sok csomagolásra rá sincs írva, hogy milyen vegyi anyagokat tartalmaz a betét, főleg az a kék zselé ami elszívja a nedvességet, majd magában tartja. (Apropó, ettől a zselétől bűzlik a hal... és sajnos nem csak az.) Véleményem szerint valamennyi ilyen termék sterilnek egyáltalán nem mondható, ha csupán a csomagolását nézzük, amiken néha „keresztül süvít a szél”. Sterilizálni sem tudjuk őket, hiszen amint megpróbáljuk meleg vízben kimosni őket, már állhatunk is vissza egy újabb csomagért a kasszához.No, itt jön be a képbe az a metódus, amit nagyanyáink használtak!

A mosható intimbetétek. Igen. Nem?! Akkor gondoljuk csak át még egyszer!

Korunk modern mosógépei már majd’ megszólalnak, rengeteg természetes megoldást találhatunk a textíliák tisztításához, fertőtlenítéséhez, tehát ha ezek az eszközök és információk mind a birtokunkban vannak, és nem a patak szélén mossuk a ruhát, akkor miért is ne moshatnánk (vagyis mosathatnánk a mosógéppel) a betétjeinket?!

Zselé nincs, műanyagrétegtől való fülledés nincs, tehát bűz és bacik sincsenek! Bizony vannak olyan szövésű anyagok, amiken keresztül nem lehet átázni, viszont a szerkezetének köszönhetően lélegzik az anyag alul-felül. Így marad egy kis fehérneműbe bepatentolható puha textilrétegünk, aminek kb. annyi „szaga” van használat közben és után, mint amikor Petike a játszótéren lehorzsolja a könyökét és kicsit összevérezi az ingét. Mert tényleg mi a különbség?

Ez is pamutból van és az is. Nincs méreg, nincs kék zselé, nincs nejlon, nincs műanyag!
Ráadásul a textil, jelen esetben a pamut, len vagy bambusz, amikből a mosható betétek készülnek (műszálasat, vagy PUL vízzáró rétegűt ne vegyünk!), sokkal több nedvességet képes magában tartani, így nem kell vastag, műanyag betéteken ücsörögnünk a mindennapokban. Olyan, mintha csak fehérneműben lennénk, alul a patent pedig fixen tartja a helyén a kis szövetet.

Egy betétet hosszú évekig lehet használni, a folt pedig kijön. Nagyanyáink is tudták, de a bölcsesség mit sem változott az évek alatt: hideg víz és szappan. Vagy válasszunk sötét színű textilbetétet, esetleg feketét, és azon már közvetlenül a használat után sem látszik a folt.
Emellett rendkívül sok vidám és nőies minta közül választhatunk, amik egyenesen feldobják a napjainkat.


Higgyük el, hogy amit a testünk produkál az nem valami szennyes dolog, hanem a menstruáció egy nő életének velejárója! Legyünk rá büszkék, hogy nők vagyunk, tiszteljük magunkat annyira, hogy a menstruációs ciklusunkat nem a hátunk mögé hajítjuk, hanem igenis „szembenézünk” vele és törődünk a saját egészségünkkel. Szóljon rólunk ez a pár nap, pihenjünk, öltözködjünk kényelmesen, menjünk el vásárolni, lepjük meg magunkat valamivel. Picit álljunk meg és gondolkodjunk el azon, hogy valójában miről is szól nőnek lenni, milyen érzés a testi-lelki szabadság.

További információért nézzen körül blogunkban: http://emilladesignpads.blogspot.hu/
Termékeinket és árainkat webshopunkban találja: www.emilla.hu
Továbbá lájkoljon minket Facebook oldalunkon friss hírekért és meglepetésekért: https://www.facebook.com/emilladesignpads

Csete Mónika
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14276 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x