Elég vizet iszunk?
Címlap / Szépség-Egészség / Elég vizet iszunk?

Elég vizet iszunk?

Forrás: aviva-torna
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-20

A víz az egyik legalapvetőbb dolog, amire a testünknek szüksége van. Fogyasztása nem csak ajánlatos, hanem kötelező. Bárhol, bármikor, minél többet. Jó, ha tudod: a száraz száj már a kiszáradás jele: "Nem beteg vagy, hanem szomjas! Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságodat!"  

1. Gyógyító ereje van
 
Amikor a sejtek megfelelően hidratáltak belülről, akkor az kívánatos reakciók egész sorát indítja be. A test öngyógyító üzemmódba kerül, beindul a fehérje képződés, az izom és a szövetek javítása, megemelkedik a növekedési hormon termelődése. Ez a hormon felelős az izmok építéséért, a test önjavításáért, amikor alszunk. Szintén gátolja az öregedés folyamatait, csökkenti a sejtek savasságát, csökkenti az autoimmun reakciókat, növeli a vírusokkal szembeni ellenálló képességet, megjavítja a DNS-t és beindítja a zsírégetést.

2. A víz az univerzális oldószer


A sejten kívül a tápanyagok vízben oldódnak, ami lehetővé teszi a sejtmembránon való átjutásukat. Másrészt a sejt belsejében szintén a víz az a közeg, amiben a legtöbb kémiai reakció végbemegy. Az élet számára a legfontosabb oldószer tehát a víz.

 

3. A víz maga a hőn áhított életelixír

Ugyanis tisztítja a gyomrot és béltraktust, de nem károsítva ezzel annak természetes mikroflóráját. Kitakarítja a szervezetben képződött toxinokat, fölösleges koleszterint, allergén anyagokat, egyszóval elvégzi a salakanyagok kivezetését a testből. Aktivizálja az immunrendszer mechanizmusait és mindezt mellékhatások nélkül teszi.

4. Szellemi hatékonyságunkért felel

Kísérletekkel bizonyították, hogy az enyhén kiszáradt személy szellemi képességei 10-20%-kal csökkennek. Ha odafigyelünk arra, hogy megfelelően hidratáltak legyünk, akkor szellemi kapacitásunk hiánytalan lesz és elménk nem fog cserbenhagyni minket fontos helyzetekben.

5. Belső és külső fiatalságunk forrása

Az öregedés valójában nem más, mint a test azon folyamata, hogy hogyan veszít el egyre több vizet. Míg egy csecsemő testének 78%-a víz, egy idős ember testében ez már csak 50%. Ha a sejtjeinket folyamatosan hidratálva tartjuk, akkor ezzel lassítjuk ezt a folyamatot. Fontos, hogy egész életünkre nézve alapelvvé tegyük a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztását és korunk előrehaladtával erre különösen nagy hangsúlyt fektessünk. Ez az egészséges és hosszú élet legfőbb tartópillére.


6. Növeli a fizikai teljesítőképességet

A kiszáradás első tünete a csökkent teljesítőképesség és a fáradás. A fizikai igénybevétel folyamán az izzadság miatt elvesztett folyadék csökkenti a vérplazma mennyiségét, ezért a vér besűrűsödik. Ezt a besűrűsödött vért a szívnek így sokkal nehezebb pumpálnia és a vérkeringés lelassul. Ha lassú a vérkeringés, az izmokhoz a nélkülözhetetlen tápanyagok is sokkal lassabban jutnak el, ezért az izmok munkavégző képessége csökken.

7. Méregtelenít

A 21. században egyre messzebb kerültünk a természettől, mígnem eljutottunk oda, hogy ételeink, kozmetikumaink hemzsegnek a mesterséges vegyi anyagoktól. Szervezetünk sokkal jobban ki van téve a mérgek hatásainak, mint eddig bármikor a történelemben. A bőséges természetes tiszta víz fogyasztása segít szervezetünknek megküzdeni ezekkel a mérgekkel, mert kimossa a sejtjeinkbe került nem kívánatos anyagokat.

Kép: pexels.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6193 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x