Időigényes fogászatra járni? 5 dolog, hogy időt spóroljunk...
Címlap / Szépség-Egészség / Időigényes fogászatra járni? 5 dolog, hogy időt spóroljunk

Dr. Bakos Anikó

Időigényes fogászatra járni? 5 dolog, hogy időt spóroljunk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Idő és idegesség megtakarítás. Sokunk élete forog e két fogalom körül. Felgyorsult életünkben minden perc számít, szinte be vagyunk táblázva, lótunk-futunk, és ha valahol várakozni kell - akár egy üzletben sorban állni - már azon idegeskedünk, hogy elkésünk, lekésünk, lemaradunk…  

Ahol csak tudunk, időpontot kérünk, bejelentkezünk telefonon vagy online, hogy időt spóroljunk meg. Számos egészségügyi ellátást vehetünk már időben időpont foglalás által, így a fogorvosnál is mind többen élünk ezzel a lehetőséggel. Számos fogászati szakrendelő profiljában szerepel az SMS-emlékeztető vagy telefonos emlékeztető lehetősége, hogy az esetlegesen elfoglalt, többfelé koncentrált figyelmű ügyfeleknek eszébe jutassa, hogy mikor van jelenésük fogorvosuknál. Az esetleges csúszásokról, időpontváltozásról is tájékoztatják a pácienst, így tervezhetőbbé válik az életünk, nem kell a váróteremben stresszelni magunkat, hogy még mindig nem kerültünk sorra.


 
 
Előzetes bejelentkezés után a megbeszélt időpontban felkészülten vár fogorvosunk és mi is nyugodtabban kerülünk a fogorvosi székbe. Bejelentkezés nélkül forgalmasabb időszakokban akár egy órás várakozásra is sor kerülhet. Érdemes tehát előjegyzési időpontot kérni, melynek hasznai tehát a rövidebb várakozási idő, a tervezhetőbb betegellátás, a nyugalom megőrzése.

Az időpont kérésen túl hogyan járulhatunk hozzá ahhoz, hogy minél kevesebb időt kelljen a fogorvosnál töltenünk úgy, hogy a gyors munkavégzés, a gyors ügyintézés ne menjen a minőség rovására? Ehhez adunk további tippeket cikkünkben.

A felkészült páciens utána olvas problémájának vagy előzetesen érdeklődik fogorvosánál, hogyan segítheti munkáját. Nagyon hasznos friss panoráma röntgenfelvételt vinni magunkkal első alkalommal, melyből a fogorvos felméri fogazatunk állapotát, megállapítja, hogy van-e szuvasodás a zománc alatt, fertőzés a gyökerekben stb., mely problémáknak korai stádiumban nincs látható fizikai jele. Ezen fogászati problémák korai felismerésével és időben elkezdett kezelésével nemcsak időt, de pénzt is spórolhatunk.

Nagyobb fogászati beavatkozások vagy több fogat érintő ellátások esetében célszerű elgondolkozni az altatásos fogászati lehetőségen. Ez ismét egy időspórolási lehetőség a páciens számára, mindemellett fájdalommentes és kevésbé megterhelő eljárás. Tévhit, hogy csak műtéti beavatkozáskor merül fel fogászaton az altatás. Manapság elfoglalt üzletemberek, de mindenki számára adott lehetőség, ha nem akar hosszabb ideig visszajárni a fogorvoshoz több kezelés részletekben történő elvégzésére. Hogyan zajlik az altatásos fogászati beavatkozás?
 
 
 
 
Az egész ellátást megelőzi egy általános kivizsgálás és laborvizsgálat, mely eredményeket altató szakorvos elemez ki, mérlegeli a lehetőségeket. Tudni kell, hogy csak egészséges páciensek altathatók, megfázás, hőemelkedés esetén is el kell halasztani az altatást. Altatás előtt legalább 6 órával kerülni kell az étkezést, dohányzást és a koffeintartalmú valamint a rostos italok fogyasztását. A kezelésre minden esetben kísérővel érkezzünk, kísérő nélkül érkező páciensek esetében nem végzik el a beavatkozást. Ébredést követően 3 órán át nem ajánlott folyadék fogyasztása, 6 órán át pedig kerülendő a szilárd étel fogyasztása. Altatás napján nem ajánlott az autóvezetés és a sporttevékenységek. Az altatásos fogászati kezelés után kb. fél órával hagyható el a rendelő.

Mint cikkünkben is összefoglaltuk, számos lehetőségünk adódik a fogászati beavatkozások során időt spórolni. Arra a tényre, mint idősporolási lehetőség, hogy kezelés előtt mossunk fogat, azért nem tértünk ki, mert mindannyiunk számára nyilvánvaló. Ha mégis elfelejtkeztünk fogat mosni vagy nem volt lehetőségünk rá, a legtöbb rendelőben eldobható fogkefét és fogkrémet is a páciensek rendelkezésére bocsátanak, mellyel a helyszínen biztosított mosdóban lehetőségünk van fogat mosni. Az idő olyan, mint a pénz, olyan elégtelen forrás, amit menedzselni kell. Éljünk tehát a fogászati ellátások esetén is azokkal a menedzselési praktikákkal, amivel időt takaríthatunk meg! Fogorvos Budapesten
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6511 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x