A vonzó tekintet titkai
Címlap / Szépség-Egészség / A vonzó tekintet titkai

A vonzó tekintet titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-15

A tekintet mindent elárul az emberről. Ezért fontos, hogy hangsúlyozzuk a szemünket, ápoljuk a szemkörnyékünket. Íme néhány jó tanács. 

Soha se feküdjünk le kifestett szemmel. A megszáradt festék könnyen „eltöri” a szempillákat, így azok kihullnak. A szemfesték lemosásához szigorúan szemre való sminklemosót használjunk.

Ezek speciálisan igazodnak a könnycsepp pH-értékéhez, így nem ártanak a szemnek akkor sem, ha véletlenül belecseppennek.

A vízálló szempillaspirál lemosásához speciális lemosó kell. A festék eltávolításához alkalmazzunk vattalapot. Fontos azonban, hogy egy vattalapot csak egyszer használjunk. Miután alaposan lemostuk a szemfestéket, speciális szemkörnyék ápoló, szemránckrémmel kenjük be a szem körüli bőrt.

A szemceruzák kihangsúlyozzák a szem vonalát, és átható tekintetet kölcsönöznek a szemnek. Könnyen kezelhető a folyékony, filctollhegyű szemceruza: egyetlen kézmozdulattal pontos csíkot húzhatunk a szem körül.

A szempillaspirálok minden igényt kielégítenek: hosszabbítanak, dúsítanak, göndörítenek, de lehetnek vízállóak is. Hogy melyik mire képesek, az összetételtől, illetve a kefe formájától függ. A kefe lehet, keskeny, tömött, hajlított, szögletes. A tökéletes eredmény eléréséhez a szempillakefével legalább kétszer kenjük át a pillákat.

A korrektorkrémek villámgyorsan eltűntetik a fáradtság jeleit és a szem kisebb ráncait: a sárga színű semlegesíti a szem körüli sötét foltokat, a zöld enyhíti a vörös színű irritációt, a halvány bézs pedig kisimítja a ráncokat. Az ápolni kívánt felületre tegyünk még alapozás előtt ujjhegynyi mennyiséget, esetleg használjunk kisebb ecsetet a krém felviteléhez.

A szemránckrémek rendszeres használat esetén eltűntetik a szem körül a sötét foltokat, kisimítják a szarkalábakat, megelőzik a ráncok kialakulását, és megnyugtatják a stresszes, érzékeny bőrt. Hogy konkrétan melyik krémet válasszuk, az az ápolni kívánt bőrfelület típusától és a kívánt eredménytől függ.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6134 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x