A legszebb lány élete is szörnyűvé válik, ha megtámadja...
Címlap / Szépség-Egészség / A legszebb lány élete is szörnyűvé válik, ha megtámadja a reflux

A legszebb lány élete is szörnyűvé válik, ha megtámadja a reflux

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-23

Sidney van den Bosch nevét egy életre megtanultuk két éve, amikor a gyönyörű fiatal lány 2014-ben elnyerte a Miss Earth Hungary szépségkirálynői címet. Baronits Gábor kedvesét azonban egy ideje komoly fájdalmak gyötrik, ezért szakorvoshoz fordult. Még a gyomortükrözés sem rettenti el, ha a gyógyulásról van szó! 


Rendezvénynaptár
Az ember azt gondolná, hogy egy szépségkirálynő élete csupa csillogás és felhőtlen boldogság. Pedig a gyönyörű mosoly és a tökéletes külső mögött komoly munka van, és bizony a legszebb lányoknak is vannak problémáik. Sidney van den Bosch életét például a gyomra keseríti meg egy ideje és nemrég kiderült, hogy komoly betegséggel, reflux-szal küzd.
- Igazából már tavaly ősszel felmerült bennem, hogy valamilyen gyomorproblémával küzdök, de sem az ultrahang, sem a vérvétel nem mutatott ki semmit, ami a gondot okozhatta volna, így elhatároztam, hogy bejelentkezem egy gyomortükrözésre. Kaptam is időpontot egy klinikán, de amikor a szüleim bementek körülnézni, rögtön mondták, hogy rémesek a körülmények, így az inamba szállt a bátorságom egy kicsit és inkább nem csináltattam meg a vizsgálatot. Aztán, ahogy jött, úgy el is múlt a fájdalom és én nem is foglalkoztam tovább a dologgal, örültem, hogy már nem vagyok rosszul. Idén nyáron azonban ismét éreztem, hogy baj van. Sok házi praktikát kipróbáltam, ittam reggeli előtt citromos vizet is a gyomorsavam miatt, de nem vált be semmi. Nagypapám ekkor ajánlotta azt a gyógyszert, amit ő szed évek óta. Ez egy erős savlekötő, de úgy gondoltam, hogy nem szeretnék életem végéig gyógyszeren élni, így inkább szakemberhez fordultam, bejelentkeztem az Ezüstfény Klinikára. A doktornő apróra kikérdezett a tüneteimről és alaposan megvizsgálta a hasam tapintásos módszerrel. Kiderült, hogy alig kitapinthatóak a belső szerveim, de aztán megnyugtatott, hogy a panaszaimat valószínűleg reflux okozza, de ahhoz, hogy biztosat mondhasson, szükség lesz endoszkópos vizsgálatra. – mesélte Sidney van den Bosch, aki azt kérte orvosától, hogy altatásban végezzék el a vizsgálatot. – Félek a művelettől és mindenkitől azt hallottam, hogy a páciensnek és az orvosnak is könnyebb a dolga, ha altatásban csinálják a gyomortükrözést. Szerencsére az Ezüstfény Klinikán van erre lehetőség. – vallotta be a szépségkirálynő.


Így zajlik a vizsgálat

Az előzetes vizsgálat során kikérdezem a beteget a korábbi betegségeiről, műtéteiről, jelenlegi panaszairól és felteszek néhány rutinkérdést is, hogy megismerjem a kórelőzményét. Ebbe beletartozik az esetleges gyógyszerérzékenység és az is, hogy a közeli családtagok között volt-e már gasztroenterológiai problémával küzdő személy. Ezután végezzük el a betapintásos vizsgálatot. Sidney esetében – bár az általa elmondottak alapján refluxra gyanakodunk – azért volt erre szükség, mert az édesapjának és a nagyapjának is problémái voltak a vastagbelével. Szerencsére nála nincs ilyen gond, így egy gyomortükrözéssel kideríthetjük, milyen súlyos az állapota. – mondta el Dr. Heringh Zsanett gasztroenterológus, az Ezüstfény Klinika szakorvosa.


 

Ez az altatás nem az az altatás

Manapság már nem kell ébren lenni, mikor az endoszkópos vizsgálatot végzik. – A gyomortükrözés során, sokszorosára felnagyítva, valós idejű képen látunk mindent, a nyelőcső és a gyomorfal állapotát is, így könnyen megállapíthatjuk a szükséges terápiát. Alapesetben nem kell megismételni a későbbiekben a vizsgálatot, hiszen, ha a tünetek enyhülnek, az azt jelenti, hogy a reflux is gyógyul. Gyomorfekély esetében azonban 8 hét múlva ismét gyomortükrözést kell végezni, hogy lássuk javul a beteg állapota. – folytatta a szakorvos, aki az altatás mibenlétébe is beavatott minket. – Az altatásnak sokféle változata van. A műtéti altatásnál izomrelaxációt kell elérni, ezért olyan gyógyszereket adnak a betegnek, amelyek ellazítják a test összes izmát, így a légző izmokat is. Ezért szükséges a gépi lélegeztetés az operáció alatt. Az az altatási módszer, amit mi alkalmazunk, nem ilyen, így a beteg pont úgy alszik, mint bármelyik éjszaka tenné, önállóan lélegzik. Ráadásul ez a fajta altatás mindössze 15 percig tart, utána a páciens ugyanolyan éber, mint előtte. Egyetlen ellenjavallata van, mégpedig a súlyos szójaallergia esete, mert a vakcina szójafehérjét is tartalmaz. Mellék- és utóhatásai nincsenek ennek az altatási módszernek. Emiatt sokkal jobb és praktikusabb, mint az úgynevezett bódítás, aminek az utóhatásait még órákon át érezte az ember, zavart és kótyagos volt tőle. – tudtuk meg az Ezüstfény Klinika gasztroenterológusától.

Az sem mindegy, hogy pihen az ember

A vizsgálat után Sidney kapott néhány tanácsot is a gyomortükrözésig Heringh doktornőtől. Az egyik különösen meglepte. – Világ életemben hason aludtam, de a doktornő azt mondta, hogy ezentúl tilos így tennem, mert ebben az alvópózban összenyomódnak a belső szerveim és ez megint a reflux malmára hajtja a vizet. – árulta el a szépségkirálynő, akinek ez az éve már sokkal nyugodtabb volt, mint a tavalyi. – Az előző két évem a versenyeken való szerepléssel telt és bevallom, komoly megfelelési kényszer dolgozott bennem. Mióta azonban nincs rajtam ez a nyomás, sokkal nyugodtabb az életem, kevesebb stressz ér. Remélem, ez is hozzájárul majd a gyors gyógyulásomhoz. – mondta Sidney van den Bosch.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 8693 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x