Mitől lesz korpás a haj? Van megoldás a megszüntetésére?...
Címlap / Szépség-Egészség / Mitől lesz korpás a haj? Van megoldás a megszüntetésére?

Mitől lesz korpás a haj? Van megoldás a megszüntetésére?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Valami hullik a hajamból.."-néha már olyan ciki, hogy rosszkedvvel megyek dolgozni.."Nem te vagy az egyetlen, aki egy elharapott káromkodással söpri le a válláról a hajából kihulló apró fehér fejbőrdarabkákat. A korpát. De nevezzük inkább fejbőrhámlásnak.  

A fejbőr, hasonlóan a bőrünknél megfigyelhetően, természetes folyamat következményeként hámlik. Ha nincs semmi bajunk, akkor észrevehetetlen folyamat. A megvastagodott réteg (stratum corneum) hámlemezkéi leválnak, amelyek vagy feloldódnak a fejbőr védőrétegében, vagy annyira apróak, hogy szabad szemmel nem vesszük észre, ha kipottyan.


A korpásodást egy gomba okozza, amely egyébként is a fejbőrön van, a normál gombaflóra részét képezi (pityrosporum ovale). Ha ez elszaporodik, immunrendszeri, hormonális, vagy tápcsatornabéli okok miatt (faggyútöbblet), akkor hamarosan láthatóvá válik a különböző méretekben kifésülhető, vagy kihulló fejbőrhámlás. A gomba mellett általában gondot okoznak az egyéb körülmények is. A fejbőr gyulladt, vagy vízhiányos állapota, a jelentősen megvastagodott fejbőr, a nagyon sűrű haj is akár(!), vagy a sűrű hajmosás (gyakoribb mint 48 óra).

A fejbőrhámlásos tünetek mögött azonban a legritkább esetekben áll a valódi, erős gombás probléma. Többnyire egyéb fejbőrproblémák miatt alakulnak ki a tünetek!
Röviden: A fejbőr normál gombaflóráját képező gomba elszaporodása, vagy egyéb szervezetbéli problémák miatt alakulhat ki.

Kezelése: Megoldható. Természetes gombaölőkkel részben kezelhető csak, az egyéb kísérő tünetek együttes kezelésével viszont nagyon gyorsan visszaállítható a normál alapállapot. Ehhez azonban elengedhetetlen egy alapos fejbőrvizsgálat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3156 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x