Kiizzadom edzésen a betegséget
Címlap / Szépség-Egészség / Kiizzadom edzésen a betegséget

Dr. Csábi Bettina

Kiizzadom edzésen a betegséget

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az immunrendszered a vitalitásod kulcsa télen. Annyi mindent hallani, mi lehet az igazság, például a sport mennyire befolyásolja a betegségre való hajlamot? Ha megfáztál, tényleg jót tesz, ha kiizzadod a betegséget? Ilyen, és hasonló kérdések lesznek most porondon.  

A sport intenzitása és az immunrendszer összefüggései

Az immunerősítéssel kapcsolatos előző cikkemben ezt írtam: „ha nemet mondasz az edzésre, és ráérsz majd januártól, mert úgyis jönnek az ünnepek, magadnak mondasz nemet, hiszen pár hónap alatt visszacsúszol szinte a nullára, és egyébként is kitolsz magaddal. A kutatások szerint napi 20 perc intenzív mozgásra mindenkinek szüksége van”,

Mennyi ténylegesen az az edzés, ami már nem támogatja a szervezeted működését?

A kutatások azt is kimutatták, hogy az extrém terhelést végzők a sporttevékenységük után jóval többször betegedtek le, mint a közepes intenzitású edzést végzők. Sőt, továbbmegyek, még hetekkel később is könnyebben fertőződtek meg, mivel amíg a közepes terhelés jót tesz az immunrendszernek, addig az extrém terhelés ártalmas lehet.


„Ha beteg vagy, ne eddz!”

Így kezdődik minden online programosom számára írt alapismertető, amit először a kezükbe vesznek. A pihenés segít abban, hogy a test energiái a gyógyulásra fordítódjanak, aktiválódik az immunrendszer.

Ha nem piheni ki magát a beteg szervezet, annak eredménye lehet akár tüdőgyulladás, mandulagyulladás, ami után pedig akár vesekárosodás is kialakulhat. De továbbmegyek.
Édesanyám szívbeteg, amikor a szívét műtötték, félbehagyták a műtétet, mert azt mondta az orvos, nem élné túl. Volt egy lábon kihordott tüdőgyulladása korábban, ezzel hozták összefüggésbe a szívbetegséget. Pedig előtte járt hozzám is edzésre, még a 100 db 4 ütemű fekvőtámasz sem okozott gondot neki. Ezen azért Te is elgondolkodsz, ugye?

Ha beteg vagy, nem edzhetsz, mert könnyen szívizomgyulladás alakulhat ki.
Ennek az oka lehet vírusfertőzés is, de orvosszakértők szerint a sportolók között előforduló halálesetek mögött esetenként szintén csak észre nem vett szívizomgyulladás áll.

Egy biztos. Betegség esetén a szervezet magasabb testhőmérsékletet tart fenn, hogy élénkebben mozogjanak az immunsejtek, ezért nem is javasolt 38,5 fok alatt a lázcsillapítás.

Viszont ha valaki elkezd edzeni, magasabb lesz a testhőmérséklet, és egyik szerv sem működik tökéletesen. Tehát szigorúan tilos betegen edzeni!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6469 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x