Kergessük el a telet, avagy télűző praktikák a hétköznapokra...
Címlap / Szépség-Egészség / Kergessük el a telet, avagy télűző praktikák a hétköznapokra

Szilágyi Dorottya

Kergessük el a telet, avagy télűző praktikák a hétköznapokra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

A korábbi évekkel ellentétben viszonylag hosszúra nyúlt a tél. Részemről nem bánom, mert a természet és talán mi is megpihentünk, mélyebbre mentünk picit. A sokáig tartó évszakok során viszont idővel elkezdünk a másik pólusra vágyni. Éppen ezért az átmeneti időszakok eleinte nehéznek tűnnek, de számos előnyt is tartogatnak, lássunk ebből most néhányat. 

Mai felgyorsult és nagyvárosi életünkben sokszor elfeledkezünk róla, de az ember és természet együttműködése mindig is fontos tényezője volt közérzetünknek, hangulatunknak, létünknek. Érdekes megnéznünk, hogy egy-egy évszaknak milyen hatása lehet ránk, ha tényleg megéljük azt. És mit tehetünk azért, hogy „otthonosan” mozogjunk benne és saját bőrünkben. Noha idén talán kicsit hirtelen kopogtattak a plusz fokok és az esőcseppek az ablakunkon, de azért ezt a se hideg-se meleg időszakot használjuk a tavaszra történő ráhangolódásra, átmenetére.

Tisztulás-tisztítás testnek és léleknek

Kényes témát feszegetünk, ha a tisztítást és tisztulást célozzuk meg. Télen jellemzőbb a testesebb ételek és italok fogyasztása, de tovább megyek, a nehezebb krémek, sminkek használata. Ez teljesen természetes velejárója a leghidegebb évszakunknak, hisz tartalékolunk, energiát gyűjtünk a sötét és hideg ellen. Nem törvényszerű, de általában ilyenkor fel is szedünk néhány kiló felesleget. Mindenekelőtt kihangsúlyoznám, hogy aki komolyabb tisztítókúrába fogna, feltétlen egyeztessen szakemberrel, mert ebbe fejest ugrani nagy kockázattal is járhat. Aki viszont csak megkönnyebbülne és felfrissülne tavaszra-nyárra, annak a következőket ajánlanám:

Fokozott folyadékbevitel:
Főleg női „betegség”, hogy kevés folyadékot iszunk. Nem értek egyet azzal, hogy mindenkinek ugyanannyit és ugyanazt kellene fogyasztania, ez javarészt nem-, kor- és életvitelfüggő. Viszont azt a saját bőrömön (értsd szó szerint) tapasztaltam, hogy ha kevés vizet/teát iszom, a bőröm foltokban kipirosodik és hámlik, a hajam is fakóbb. Persze ez bőrtípuson is múlik, de a rendszeres folyadékbevitel a bőrápolás mellett az alacsony vérnyomásnak is kifejezetten jót tesz. Amire érdemes figyelni, hogy méregtelenítő teákat viszont kúraszerűen fogyasszunk. Sajnos a kávé és az alkohol továbbra is dehidratálnak, tehát aki úgy dönt, nem hagyja el egy darabig, az ott elvesztegetett folyadékot pótolja.

                              www.pixabay.com

Irány a természet:
A melegebb évszakok sajnos sokaknak összekapcsolódnak az allergiával, de ha a tüneteket tudjuk kezelni, akkor az elmúlt „szmog-szezon” alatt testünkben felgyülemlett mérgeket szellőztessük ki. Akinek nem volt módja az Alpokban síelni, válasszon a hazai kirándulóhelyek között, hiszen bőséggel találni itt is.  Sminkesként hölgyeknek két javaslatom is van, amiért érdemes kimozdulni a kuckóból. Inspirálódjuk a természet színeiből (akár ruha, akár lakásdekorálás céljából)! A színek mellett pedig az illatokra is figyeljünk! Bizony, vannak már illatok. ☺ A tavasz illatait bátran használjuk magunkon. Érdemes lecserélni téli illatunkat valami könnyedebbre. Ha a testesebb esszenciákat kedveled, a tavasz virágaiban is találhatsz olyat, ami hozzád passzol. Gondolom, az senkinek nem újdonság, hogy a színeknek és illatoknak terápiás hatásuk is van.


www.pixabay.com

Megnyílás
Alkatfüggő, hogy ki mennyire nyitott más emberek felé. Természetesen egy introvertáltabb személyiségtől ne várjuk és nem is várhatjuk, hogy keblére ölelje a világot. A megnyíláshoz inkább lelki aspektusból közelítsünk. Az adventi időszak és a tél inkább a befelé figyelésről szól. Tavasszal nyissuk meg az elménket és testünket az univerzum felé. Jöjjenek csak be a napsugarak, a színek, illatok, zenék, inspirációk! Azt, hogy a természet adta löketet mire használjuk, rajtunk múlik.  

Idő
Ezek után kissé földre ránthat, ha azt mondom, hogy mindezt szorítsuk az idő keretei közé. Természetesen ez egy folyamat: ahogy semmi, a tavaszra való hangolódás és a tél elengedése sem megy egyik napról a másikra. Mégis „felfrissülő rituálénkat” érdemes konkrét időpontokhoz kötni. Nagyszerű alkalom lehet ehhez a böjti időszak vagy adott kitűzött nap. Sokkal tarthatóbb és tervezhetőbb lesz így megújulásunk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5275 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x