5+1 tipp, hogy élvezd a jógaórádat
Címlap / Szépség-Egészség / 5+1 tipp, hogy élvezd a jógaórádat

5+1 tipp, hogy élvezd a jógaórádat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Az interneten fellelhető fényképek és jógavideók alapján az egyszeri jógi azt gondolhatná, hogy automatikusan valamiféle éteri könnyedség járja majd át, amint a matracára lép, a gyakorlása az egekbe emeli a lelkét, harmonizálja a testét, a glória még fényesebben ragyog a feje felett. Majdnem… Nézzük mit kell tenni ahhoz, hogy ha nem is teljesen a fenti leírás, de valami nagyon hasonló megvalósuljon akár az első, akár a sokadik jógaórádon! 

Következzék az 5 plusz 1 - megfogadni érdemes - tanácsunk!

1. Találj egy olyan oktató/stúdiót ahol jól érzed magad. De tényleg, ahova úgy lépsz be, hogy már egy mázsás kő leszakadt a nyakadból. Ha nem vagy “spirituális fajta” akkor valószínűleg ez egy fitnesz stúdió lesz, vagy egy kicsit nyugatibb jógaterem. De az is lehet, hogy pont a nagyon hagyományos körülmények és hangulat kell neked. Bízz magadban, és olyan helyre járj ahol jól érzed magad!2. Tervezz! Legyen meg a hetedben a jógás nap vagy napok, és ragaszkodj hozzá. Így várni fogod, és lelkesen mész majd. Ezzel, hogy dedikált ideje van, mintha egy órarended lenne, és abba lenne beírva, az esetleges lelkiismeretfurdalásod is elmúlik, hogy mi minden mást csinálhatnál helyette. Hidd el, a legjobbat teszed azzal magaddal és a világgal is, ha jógázol.

3. Étkezés: Nagyjából 2 órával az óra előtt már ne egyél, és a napi folyadékszükségleted nagyobb részét se a gyakorlásod előtti órában fogyaszd el. A tapasztalatok azt mutatják, hogy reggel, éhgyomorra esik a legjobban a gyakorlás, és ha délután/esti időpontban van, akkor előtte csak könnyedebb, egészséges ételeket érdemes fogyasztani.

4. Érkezz időben! Ez azt jelenti, hogy legalább 20 perccel az órakezdés előtt.
Így lesz időd nyugiban átöltözni, esetleg zuhanyozni, helyet foglalni, picit mozogni még óra előtt, ha tudod, hogy mondjuk a hátad nagyon be tud merevedni a nap végére, néhány domborítással-homorítással kimozgathatod. Vagy csak feküdj csöndben és lélegezz, érkezz meg fejben is az órára, ne csak fizikailag.

5. Legyen valóban olyan a ruhád, amiben jól érzed magad és nem akadályoz a mozgásban. Nincs annál idegesítőbb, amikor bevág, szorít, vagy éppen felcsúszik, és minden póz első pár másodperce azzal telik, hogy igazgatod a pólódat.+1 Ez a legfontosabb. Hagyd az egódat az ajtó előtt! Nem lesz egyszerű, mert sokszor a saját egónkkal azonosítjuk önmagunkat. De ez most nem verseny, nem kihívás. Ez csak egy út, amin lépdelsz. Nem verseny sem az oktatóval, sem a társaddal, és, jól figyelj: magaddal sem! Mindegy, hogy a múlt héten hogy ment. Lehet, hogy most ez rosszabbul, amaz meg jobban, megint más pózban meg stagnálsz, nem haladsz előre, nem is lépsz vissza. Teljesen mindegy. A jógázás lényege nem a póz, még kevésbé pedig a tökéletes póz (ilyen nincs is). Hanem az, ami a gyakorlás közben történik veled. Észrevétlenül. Te csak tedd meg ítéletek és elvárások nélkül az első lépést.

HarmoNet tipp: Ha még hezitálsz, nem szántad el magad, vagy azt gondolnád,  hogy a jóga nem is neked való....


Lépj rá a matracodra, és bízz a folyamatban! A többi majd jön magától.

(A szerző saját képei)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3717 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x