Cipődivat, avagy Put on my blue suede shoes
Címlap / Szépség-Egészség / Cipődivat, avagy Put on my blue suede shoes

Szilágyi Dorottya

Cipődivat, avagy Put on my blue suede shoes

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

Maradva a tavasznál és a divatnál, az idei év késő tavaszi kora nyári cipőtrendjét szeretném bemutatni. Igaz, a téma nem a legfrissebb, ám úgy gondolom, többen vagyunk, akik esetleg fel szeretnék frissíteni meglévő cipőgyűjteményüket. Érzékeny ponthoz értem, hiszen harántsüllyedésesként a jó kiépítésű cipőket preferálom, de a kényelem és az esztétika nem mindig jár párban. Szerencsére manapság találni szép és egyszerre kényelmes lábbeliket. Ezzel a cikkemmel a cipővadászoknak szeretnék kedvezni, hogy lássák, mire is számíthatnak idén.  

1. Az örökzöld balerina
A balerina cipők nagyon régóta vezetők, ami a cipőtrendeket illeti, annak ellenére, hogy egy igazán kényelmes és egyben csinos példány annyira ritka, mint a fehér holló. Valahogy a szélesség-hosszúság arányának, a cipő megfelelő külső-belső anyagának, a talprész idomulásának és hajlékonyságának együttesét nagyon kevés alkalommal találják el a gyártók. Arról külön cikket nyithatnék, hogy a papírvékony kemény és egyenes talpkiépítés szintén nem kényelmes. Az utcára hordható változatok közül idén a kis extrákkal, azaz pompon-okkal, csattokkal, masnikkal, szegecsekkel és keresztpántokkal ellátott példányok a divatosak. A balerina, mint mindig, most is sokoldalú és könnyen passzintható az öltözékhez, ha kitartóak vagyunk, találhatunk kényelmes és egyben szép balerinákat. 

2. Slip on, avagy a balerina „nővére”
A balerina cipők testvéreinek lehetne neveni, az ún. slip on cipőket, amelyek fazonjukat érintve nagyon hasonlítanak a balerinákra, tehát félcipők, amik a lábfej egy részét látni engedik. Viszont, orruk hegyesebb formájú és a lábfej része is néhol V kivágású. Ezeket a cipőket, ahogy a balerinákat is, sok esetben díszítik virágokkal, masnikkal, mintákkal.  Általában nem különösebben magassarkúak, anyaguk lehet bőr, műbőr, szőtt, stb. „Hegyességük” miatt valamivel elegánsabbak, mint kerekített testvéreik. 


Fotó forrása: Pixabay

3. Szőrme minden mennyiségben
Pár évvel ezelőtti divathoz nyúltak vissza a tervezők, mert ismét divatba jöttek a szőrmés, vagy a szőrme-hatású és szőrme betétes cipők. Szerencsére az állatvédők is válogathatnak kedvükre. A szőrmés cipők több színben megtalálhatóak az üzletek polcain, a fekete-barnától egészen az zebra és párducmintásokig minden fazonban. 
 
4. Csizmás kandúr
Tavasz lévén a csizmák elsőbbséget élveznek. Amellett, hogy praktikusak a legtöbb esetben nagyszerűen öltöztetnek. Egy csizma ugyanis domináns darab, meg tudja határozni az egész öltözetünket. 
Idén a szélesebb szárúakat felváltják a nagyon keskeny, tapadós, egészen a láb vonalát követő társaik. Divatosak az ún. zoknicsizmák, és a lakkhatású csizmák. Részemről még mindig a klasszikus és elegáns darabokra szavazok, de az őzikelábú hölgyeknek előszeretettel ajánlom a most trendi darabokat.
 
5. Take it easy, avagy sportcipők minden mennyiségben
A sport cipők a balerinák mellett a másik örök darabok, ami érthető, hisz kényelmesek, lezserek és már elhagyták azt a kizárólagos funkciójukat, hogy csak sportolásra lehessen őket használni. Idén, a klasszikus fazont megfűszerezték annyival, amit már az őszi trendeknél is láthattunk, hogy a sportcipők talpát megemelték. A „platform shoeses” a 90 években élte virágkorát, ennek lényegesen visszafogottabb változata jelent meg most. Funkciójában szerintem nem sokat, de kinézetében emiatt változott. A visszafogottabb színek (fekete, barna, kék, zöld) mellett az arany, az azték mintás, és a világosabb színek ismét divatosak lesznek a melegebb évszakokban. A színek mellé a cipők orrának díszítése (szájak, cicafülek, masnik, atb.) is begyűrűzött adivatba  


Fotó forrása: Pixabay

6. Fodros-bodros
A fodros cipő az idei év egyik nagy újítása. A nagy tervezők által kedvelt 3D-hatású lábbelik egyik kedvelt változata. Az anyaga teljesen változó. A cipő felső részére vagy fodrokat applikálnak, vagy az egész felső cipőtest úgy van megvarrva és kiépítve, hogy az anyag hullámokat vet és ebből a hullámegyüttesből alakul ki egy cipő. Véleményem szerint extrém, de mindenesetre figyelemfelkeltő cipők. Nekem tetszenek, a komfort részéről egyelőre még nem tudok beszámolni, de igyekszem pótolni. 
Ha bármilyen kérdés felmerült benned, vagy szeretnél még több információt szerezni az adott témában, keress bátran! https://www.facebook.com/szilagyidomakeup/?fref=ts


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8330 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x